files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pôjde Pavol Regenda v stopách Kristiána Kudroča?

Najväčším výkonnostným skokanom z kádra HK Dukla Ingema Michalovce je zrejme Pavol Regenda. Stále iba dvadsaťjedenročný útočník sa v priebehu sezóny stal jedným z ofenzívnych lídrov Dukly v ceste za historickou medailou. Aj preto sa teraz hovorí o tom, že by mal dostať pozvánku do reprezentačného kempu trénera Craiga Ramsaya a bude sa tak môcť pobiť o účasť na majstrovstvách sveta 2021 v lotyšskej Rige.

Trénerský štáb kanadského trénera avizuje vzhľadom na to, že z tohtoročných majstrovstiev sveta A-kategórie nikto nevypadáva omladenie tímu. Rodák z neďalekého Hažína tieto kritéria spĺňa. „Uvidíme, čo bude. Keď pozvánka do kempu príde, rád ju prijmem a pobijem sa o miesto na majstrovstvách sveta,“ poznamenal Pavol Regenda, ktorý sa už v predstihu dohodol s Michalovčanmi na angažmáne aj pre nasledujúcu sezónu.

Mimochodom, v prípade svojej účasti na majstrovstvách sveta by bol druhým čistokrvným Michalovčanom, ktorý by si na svetovom šampionáte dospelých zahral. Doteraz sa to podarilo v roku 2012 Kristiánovi Kudročovi. Ten na striebornom šampionáte v Helsinkách odohral iba úvodný zápas proti Kanade, v ktorom sa zranil. Okrem neho si medzi svetovou elitou dvakrát zahral aj Richard Šechný. V roku 1995 na šampionáte B-kategórie pomohol Slovákom k postupu medzi elitu, kde si zahral v roku 1999. Na šampionáte v Nórsku sa predstavil v šiestich dueloch, v ktorých nebodoval. Slováci na ňom obsadili siedme miesto a do vyraďovacích bojov nepostúpili.  

Martin Burinský: Bola by to pre klub obrovská pocta

Účasť mladého hokejistu na majstrovstvách sveta by urobila dobré meno aj pre samotné mesto, hokej v ňom, ako aj pre klub. Okrem neho sa hovorí o zaradení do prípravy aj u obrancu Dávida Mudráka. „Bola by to pre náš klub obrovská pocta, keby sa dostali obaja do záverečnej nominácie,“ reaguje prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský. „Paľo Regenda je michalovská vychádzajúca hviezda. V našom klube dostal šancu, využil ju a veríme, že bude aj naďalej napredovať. To isté sa týka aj Dávida Mudráka. Ten ukázal svoju kvalitu už na juniorskom svetovom šampionáte. Obom prajeme, aby sa do záverečnej nominácie dostali,“ pokračuje Burinský.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 27.04.2021 14:06:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.