files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla v novej sezóne bez dvoch najproduktívnejších hráčov

Tréner michalovskej Dukly Ingema Tomek Valtonen sa v nastávajúcej sezóne musí zaobísť bez dvojice kanadských legionárov Graema McCormacka a Christophe Lalancetteho. Dvaja najproduktívnejší hráči Dukly z nedávno skončenej sezóny majú podľa klubovej stránky namierené do Českej republiky. Oboch už ako posily predstavil účastník najvyššej súťaže HC Mountfield Hradec Králove.

V novej sezóne tak nebude hájiť farby Dukly jej najproduktívnejší hráč z oboch sezón v Tipos Extralige. Onedlho 27-ročný kanadský center Lalancette v minulej sezóne nazbieral v 55 zápasoch 46 kanadských bodov (14+32), v tejto v základnej časti v 50 zápasoch 45 kanadských bodov (16+29). V play-off odohral jedenásť zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal šesť asistencií. Dokopy tak v extralige za Michalovce odohral 116 duelov s bilanciou 99 bodov za 32 gólov a 67 asistencií. Pre rodáka z kanadského Robervalu to bolo prvé angažmán v Európe. Podľa prvých informácii sa hovorilo o jeho odchode do Košíc, teraz je horúcejšia česká stopa.

Do Českej republiky by sa mal pobrať aj obranca Graeme McCormack. Tridsaťročný ofenzívny bek, ktorý bol po Lalancettovi druhým najproduktívnejším hráčom Dukly v sezóne, má namierené do Hradca Králové, kde by sa mal opäť stretnúť aj s Lalancettom. Oboch už na svojej stránke ako posily klub predstavil. Pre rodáka Thunder Bay provincie Ontaria bude pôsobenie v Českej republike po Nórsku, Francúzsku, či Slovensku, kde obliekal dresy Nitry, Trenčína a Michaloviec, štvrtou krajinou v Európe. V michalovskej Dukle vo vlaňajšej sezóne odohral 57 duelov, v ktorých nazbieral 38 kanadských bodov za 8 gólov a 30 prihrávok. „Teší nás, že oboch týchto hráčov si všimli skauti z českej extraligy a chápeme, že sa chcú vo svojich kariérach posunúť ďalej no na druhú stranu nám je ľúto, že v sezóne 2021/2022 nebudú Christophe Lalancette a Graeme McCormack súčasťou nášho tímu. Veríme že na Michalovce budú spomínať len v dobrom a kto vie, možno sa v budúcnosti naše cesty opäť stretnú. Obom ďakujeme za ich odvedené služby a prajeme veľa šťastia v ich ďalšom pôsobisku,“ píše sa na facebooku a na oficiálnej stránke klubu.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.05.2021 09:46:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.