files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dôležité tri body pre Zemplínčanov. Vzalo mi to niekoľko rokov života, hovorí tréner Šoltis

Michalovský futbalový štadión zažil v sobotu už štvrtý infarktový záver za posledné týždne. Po dvoch s Nitrou, kde Zemplínčania najskôr v závere vydolovali Popovitsovým gólom víťazstvo a o týždeň na to prišli o ďalšie vlastným gólom z poslednej akcie, prišlo víťazstvo 1:0 nad Senicou, ktoré zariadil v nadstavenom čase Matej Trusa.

Ďalšiu detektívku napísali Michalovčania v sobotu s Ružomberkom. Dlho remízový duel siedmeho kola nadstavbovej časti o udržanie sa naklonil tri minúty pred koncom na michalovskú stranu Sharani. O výhru ale Zemplínčania mohli prísť. V nadstavenom čase sa po ruke Mendeza pískala penalta proti nim, brankár Dráb ale fantasticky vychytal svojho bývalého spoluhráča Martina Regáliho. Michalovčania tak vyhrali 2:1 a sú o krok bližšie k záchrane. „Mne to pripadlo, ako by sme postúpili do Premier League. Po Tomášovom zákroku všetci vybehli na ihrisko a keby tu boli diváci, možno vybehnú aj tí,“ smeje sa útočník Michalovčanov Matej Trusa. „Takýto záver si nenaplánujete, to prináša futbal. Tieto tri body sú pre nás veľmi cenné. Potrebovali sme zápas s Ružomberkom zvládnuť za tri body a odpútať sa z posledného miesta. Podarilo sa nám to do bodky, takže sme spokojní.“

Minúty slávy si tentoraz užil brankár Tomáš Dráb. Ten vo svojom piatom fortunaligovom zápase opäť zažiaril, podobne ako minulý týždeň v Senici. Už v druhej minúte zlikvidoval nájazd Martina Regáliho. Svojho bývalého spoluhráča vychytal v šanci aj po hodine hry a trúfol si na neho aj pri vojne nervov v nadstavenom čase. „Regiho samozrejme poznám, no nevedel som, kde penaltu kopne. Proste išiel som inštinktom do strany a chytil som ju,“ podotýka úspešný moment svojej kariéry 22-ročný odchovanec michalovského futbalu. Aj pred zrakom svojho bývalého trénera Mareka Rodáka sa vypol k parádnemu výkonu. „Bol to asi zatiaľ zápas mojej kariéry. Ja ale verím, že takéto zápasy budú prichádzať aj naďalej. Ešte nemáme vyhraté. Musíme bodovať aj vo zvyšných troch zápasoch a potom sa určite zachránime,“ pokračuje Tomáš Dráb.

 

Odchovanec michalovskej brankárskej školy, ktorý trpezlivo čakal najskôr pri Matúšovi Kirovi a potom aj pri Markovičovi na šancu, sa svojej príležitosti chytil ihneď ako mohol. „Ja som mu veril a veril som, že nám môže pomôcť. Spolu s trénermi sme sa odhodlali k zmene na brankárskom poste a zatiaľ to pomáha,“ zdôrazňuje tréner Anton Šoltis, ktorý do brány Drába vytiahol v minulom zápase v Senici. Prinieslo mu to cenné štyri body, keď jeho tím v Senici remizoval 1:1 a teraz vyhral nad Ružomberkom 2:1. Na získaných bodoch má leví podiel aj brankár. „Ako som povedal, zatiaľ nám to vyšlo. Nechcem ho ale prechváliť. Teraz nám samozrejme pomohol, no ja verím v to, že nám takto môže pomôcť aj v ďalších zápasoch,“ pokračuje Šoltis.

 

Michalovčania vstupovali do zápasu s pozíciou na chvoste tabuľky a to proti súperovi, s ktorým sa im v lige nedarí. Aj preto im možno nervozita zväzovala ruky aj nohy, čo sa Ružomberčania hlavne vďaka rýchlemu Martinovi Regálimu snažili využiť. „Hlavne prvý polčas bol z našej strany veľmi nervózny. Nevedeli sme sa dostať do našej kombinačnej hry. Súper to využíval na rýchle kontry. Hneď v prvej minúte mal šancu Regáli. Nevedeli sme sa dostať do tempa. Výkon z našej strany bol teda viac o bojovnosti,“ podotkol k zápasu Anton Šoltis. Jeho zverenci museli otáčať duel, keď krátko pol uplynutí pol hodiny otvoril skóre práve Martin Regáli. Igor Žofčáka ešte do polčasu vyrovnal z pokutového kopu a tri minúty pred koncom naklonil misky váh na michalovskú stranu Sharani.  O výhru mohli prísť Zemplínčania v nadstavenom čase. „Takýto scenár nenapíše nikto, to napíše len futbal. Ten je v tom krásny, že raz vám niečo zoberie a raz vám niečo dá. My sme teraz boli šťastnejší, no šťastiu sme išli celý zápas v ústrety. Ak mám ale povedať pravdu, infakrtový záver mi asi zobral niekoľko rokov života...“ pokračuje Anton Šoltis.

 

V sobotu slávili obrovské víťazstvo, no vyhraté ešte vonkoncom nemajú. Michalovčania sa tri kolá pred koncom odpútali z poslednej priečky tabuľky, ktorú prenechali Nitra. Aktuálne im patrí barážové jedenáste miesto, na desiatu Senicu, ktorá doma zdolala práve Nitru, strácajú jeden bod, na ôsme Pohronie o ďalšie dva body viac. „Pohľad na tabuľku je síce priaznivejší, no stále vyhraté nemáme. Ono sa to môže a zrejme aj bude každý týždeň meniť. Nás čakajú ešte tri zápasy, z ktorých musíme vyťažiť čo najviac bodov,“ zdôrazňuje Šoltis, ktorý sa nechce spoliehať na to, že Nitra nedostane licenciu. Ako je totiž známe, celok spod Zobora nedostal kvôli vážnym problémom licenciu na ďalší ročník Fortuna ligy. Proti tomuto konaniu sa ale ešte môže odvolať. „To sú problémy Nitry, my sa nimi nezaoberáme. Pozeráme na to, aby sme sa zachránili vlastnými silami,“ dodáva michalovský kormidelník.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.05.2021 12:54:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.