files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle zmena na poste asistentov. Faith ostáva, Droppa končí

V michalovskej Dukle už poznajú komplet zloženie realizačného tímu pre nastávajúcu sezónu. Ešte počas play-off došlo k uzavretiu nového kontraktu s fínskym trénerom s poľskými koreňmi Tomekom Valtonenom. Teraz prišli na rad jeho asistenti.

Pokračovať v realizačnom tíme bude Juraj Faith, Ivan Droppa v pozícii asistenta končí. Jeho nástupcom je Fín Kasper Vuorinen. Tridsaťštyriročný kormidelník v minulosti pôsobil ako asistent trénera aj v nemeckom Ravensburgu, či švédskej More. Naposledy viedol maďarský Fehervár. O všetkom informuje oficiálny web bronzového extraligistu. 

 

Faith ostáva, Droppa končí

Na pozícii asistenta ostáva Juraj Faith. Syn bývalého trojnásobného trénera Michalovce Jána, ktorý v minulosti úspešne obliekal aj michalovský dres, teda pokračuje v práci, ktorú začal minulé leto. „Aj keď som mal na stole aj inú ponuku, rozhodol som sa pokračovať v Michalovciach. Duklu vnímam ako ambiciózny, seriózny klub, ktorý pracuje na profesionálnej úrovni. Dobre poznám aj trénera Valtonena, ktorý veľmi chcel, aby som v realizačnom tíme ostal. Spolupráca medzi nami bola na výbornej úrovni. Aj preto tu ostávam,“ uviedol pre náš portál Juraj Faith, ktorý je v dennom kontakte s Tomekom Valtonenom aj po jeho odchode domov. „Komunikujeme pravidelne buď telefonicky, alebo esemeskami.“

Dvaja Fíni aj v Košiciach

To, že fínska trénerská škola je momentálne na Slovensku v kurze ukazujú aj tímy najvyššej Tipos Extraligy. Zatiaľ trénerov pre novú sezónu potvrdili iba Košice, Michalovce, Trenčín, či nováčik zo Spišskej Novej Vsi a v dvoch zo štyroch bude hlavným práve Fín. K Tomekovi Valtonenovi pribudol Kalle Kaskinnen. Ten od novej sezóny povedie Košice. Kaskinnen má takisto fínskeho asistenta Tima Saarikoskiho, ktorý je aj v Sieni slávy fínskeho hokeja. Navyše je tu ešte aj Tuuka Poikonnen, ktorý v závere sezóny urobil kus dobrej práce v Banskej Bystrici. Aj pri ňom sa v kuloároch povráva, že ostáva v tíme účastníka Tipos Extraligy.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.05.2021 11:12:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.