files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V sobotu futbal aj s divákmi! Michalovčania chcú víťaznú rozlúčku s nadstavbou

Už len dve kolá ostávajú do konca ďalšieho ročníka Fortuna ligy. Sezóna 2020/21 je špecifická hlavne tým, že sa hrá jej podstatná časť bez účasti divákov na štadióne. Uvoľnené opatrenie v jej závere spôsobili, že v určitom množstve a za splnenia podmienok sa môže fanúšik vrátiť na štadión. Tak to bude aj v sobotu v Michalovciach, kde MFK Zemplín odohrá svoj posledný domáci duel nadstavbovej časti o udržanie sa, v ktorom od 17.00 hod. privíta Sereď.

Dobrovoľné vstupné

V týchto dňoch sa opäť uvoľňujú protipandemické opatrenia a tie sa už týkajú aj fanúšikov na štadióne. V ružových okresoch, do ktorej farby spadajú aj Michalovce, sa ruší nezmysel mať dva testy, teda aj PCR test nie starší ako 36 hodín a antigénový test nie starší ako 12 hodín. Fanúšik už potrebuje iba negatívny antigénový test nie starší ako 24 hodín, alebo PCR test nie starší ako 72 hodín. Do hľadiska môže prísť v interiéry 250 divákov, v exteriéry dvakrát toľko, čiže 500. Vo vyhláške nie sú zatiaľ definované podmienky pre vstup na športové podujatia pre zaočkovaných alebo tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

V Michalovciach dostanú prednosť permanentkári, zvyšnú kapacitu uvoľnia pre ostatných divákov. „Na tento zápas MFK Zemplín Michalovce nebude predávať vstupenky. Vstupné bude dobrovoľné a teda každý fanúšik môže pri vstupe dobrovoľne prispieť na chod futbalového klubu. Klub sa mu za to odvďačí malým prezentom,“ píše sa v tlačovej správe klubu. Ten pre vstup vyhradil bránu pri ihrisku s umelou trávou, teda vstup z Hviezdoslavovej ulice od Kauflandu. Vstup od kasárni sa nebude využívať a teda nebude ani otvorený. Jeden koridor bude vytvorený pre držiteľov permanentiek a druhý rad pre nepermanentkárov. Všetci fanúšikovia budú nasmerovaní a usadzovaní na tribúne B, teda na veľkú krytú tribúnu. Týka sa to aj tých, ktorí majú permanentku zakúpenú na tribúnu A. „Počas celého trvania podujatia je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty a dodržovať všetky hygienické opatrenia,“ dodáva klub v tlačovej správe.

Vstup divákov vítajú

Brány štadióna sa v sobotu otvoria od 15.30 hod. Fanúšikovia musia mať so sebou platný občiansky preukaz, platný negatívny test na COVID 19, rúško a víťaznú náladu. Hráči MFK Zemplín totiž ich hlasivky budú potrebovať. V tabuľke im totiž naďalej patrí jedenáste miesto, so štvorbodovým náskokom pred poslednou Nitrou. V prípade víťazstva teda už nemusia pozerať na posledný tím tabuľky. „Samozrejme, že sme to uvítali. Vždy je lepšie hrať aspoň pod menším počtom divákov, ako pred prázdnymi tribúnami,“ rozhovoril sa obranca MFK Zemplín Daniel Magda. Podľa jeho ďalších slov je tím, ktorý neprehral už v troch dueloch v rade, na sobotu naladený víťazne. „So Sereďou sme na jar dvakrát prehrali. Teraz je najvyšší čas ich zdolať,“ pokračuje michalovský obranca, ktorý na začiatku roka prišiel na Zemplín práve z Nitry.

Definitívu nechcú nechávať na posledné kolo

Michalovčania môžu v predposlednom kole rozhodnúť o tom, že neskončia horšie ako na jedenástom mieste a vyhnú sa teda priamemu zostupu. Nechávať všetko na posledné kolo a priamy zápas o zostup v Nitre, by nebolo pre nich ideálne. Ani víťazstvom sa však ich boj o ligovú príslušnosť neskončí. Aj jedenásty tím tabuľky ale bude bojovať o fortunaligovú miestenku na sezónu 2021/22, keď ho v baráži vyzve druhý najlepší druholigista. „Do konca súťaže je všetko otvorené. Rozhodne sa podľa mňa až v poslednom kole. Náš cieľ je jasný. Chceme sa vyhnúť poslednému miestu a takisto aj baráži. Musíme teda v zostávajúcich dvoch kolách preskočiť ešte jedného súpera v tabuľke,“ veľavravne konštatuje asistent trénera MFK Zemplín Ondrej Duda starší. Dôležitý súboj z pohľadu michalovských ambícii sa odohrá v sobotu v Senici, ktorá hostí FK Pohronie. Na Záhorákov strácajú Michalovčania iba bod, na Pohronie tri a v prípade výhry by sa karty rozdávali až v poslednom kole. So Sereďou sa v jarnej časti stretli už dvakrát. Najskôr jej na domácej pôde v predposlednom 21. kole základnej časti podľahli 0:2 a rovnakým výsledkom sa skončil aj duel nadstavby v Zlatých Moravciach, kde ŠKF hráva svoje domáce zápasy. Mimochodom, bol to prvý zápas trénerskej dvojica Anton Šoltis – Ondrej Duda pri kormidle MFK Zemplín a jediný, čo toto trénerské duo s Michalovčanmi prehralo.

Otec súčasného slovenského reprezentanta si nemyslí, že v sobotu môže byť michalovskou výhodou fakt, že Sereď je už v lige definitívne zachránená. „Myslím, že nie. Nemôžeme sa spoliehať na nič, iba na svoje sily. Zápas tam sme boli jasne lepším tímom, no prehrali sme 0:2. Musíme sa sústrediť a zvládnuť tento duel za tri body. V tom prípade sa vyhneme priamemu zostupu, čo je aj naším cieľom. O ďalšom postupe v tabuľke rozhodnú ďalšie zápasy tohto kola, ktoré môže výrazne napovedať o tom, kto sa v lige zachráni a kto sa vyhne baráži. Naším cieľom je v sobotu vyhrať,“ pokračuje Ondrej Duda.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.05.2021 16:41:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.