files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa o trinásty slovenský titul proti Dunajskej Strede

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa ešte v strede minulého týždňa prebojovali do svojho šestnásteho národného finále, z toho dvanásteho v rade. Na svojho súpera si museli počkať až do víkendu. Zatiaľ, čo totiž ony sa s Prešovom nemaznali a zdolali ho hladko 2:0 na zápasy, v sérii medzi Dunajskou Stredou a Šaľou musel v sobotu rozhodnúť tretí duel. Ten nakoniec vyhral DAC 25:23 a po prvýkrát v histórii sa tak prebojoval do národného finále. 

Finálová séria, v ktorej sa Michalovčanky budú snažiť už o svoj trinásty slovenský titul sa začne už túto nedeľu v Chemkostav aréne. Zemplínčanky budú vo finále po prvýkrát čeliť Dunajskej Strede. Doteraz až v desiatich prípadoch, kedy získali titul, bola ich súperkami Šaľa, raz si to vo finále rozdali s Partizánskym a naposledy s Prešovom. Pri troch neúspechoch bol dvakrát nad ich sily ŠKP Bratislava a raz Šaľa. „Ja by som nerád riešil súpera, skôr by som riešil nás,“ zdôraznil Jan Beňadik, tréner MŠK Iuventa. „Čo sa týka Dunajskej Stredy, bola v sérii so Šaľou lepšia, takže asi postúpila zaslúžene. Mali výhodu domáceho prostredia, ktorú potvrdili. My sme ale na domácej pôde celý rok víťazní a to chceme potvrdiť aj v nedeľu,“ pokračuje Beňadik. 

Michalovčanky sa s celkom zo Žitného ostrova stretli počas jeho účinkovanie v MOL lige štyrikrát a zakaždým zvíťazil domáci tím. Vo vlaňajšej sezóne vyhral DAC doma 26:24, v Michalovciach prehral 22:37. V tejto sezóne Iuventa najskôr doma vyhrala 29:26, na Žitnom ostrove však prehrala 23:28, čo znamenalo koniec trénerskej misie Petra Dávida v Michalovciach. „Z týchto zápasov v príprave na finále vychádzať nemôžeme. Stalo sa to pred viac ako pol rokom a v tímoch sa veľa vecí zmenilo. Musíme vychádzať z posledných zápasov DAC,“ poznamenal Beňadik, ktorý veľmi nechcel upozorňovať na silné stránky finálového súpera. „Všetci vieme, že v kádri majú niekoľko skúsených hráčok, ktoré sú aj v reprezentácii. Kvalita ich hry sa odvíja práve od nich.“ My len dodajme, že po nedeľňajšom prvom zápase sa séria presunie na Žitný ostrov, kde sa v stredu odohrá druhý duel, ktorý už môže rozhodnúť o majstrovi. Keď sa tak nestane, na rad príde tretí zápas, ktorý by sa hral v sobotu 29. mája opäť v Chemkostav aréne.

Program finálovej série
1. zápas: MŠK Iuventa Michalovce – MŠK DAC Dunajská Streda (nedeľa 23. máj o 17.30 hod.).
2. zápas: MŠK DAC Dunajská Streda – MŠK Iuventa Michalovce (streda 26. máj o 18.00 hod.).
Prípadný 3. zápas: MŠK Iuventa Michalovce – MŠK DAC Dunajská Streda (sobota 29. máj o 17.30 hod.).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.05.2021 19:59:36 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.