files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla Ingema nesúhlasí s vytvorením PHL

Koncom minulého týždňa uzrelo svetlo sveta správa o tom, že deväť klubov najvyššej slovenskej hokejovej extraligy chce vytvoriť vlastnú súťaž pod názvom PHL. Kluby už podpísali aj Memorandum. „Prestup“ nepodpísali akurát Slovan Bratislava a HK Dukla Ingema Michalovce.

Michalovčania tak urobili ako jediný člen doterajšej APHK, keďže Slovan do tejto organizácie nevstúpil. Náš klub sa ako jediný člen APHK rozhodol nepodpísať spomínané memorandum a to hlavne z dôvodu, že sa od nás očakávalo vystúpenie zo SZĽH, v dôsledku čoho by nám zaniklo členstvo v SZĽH a s tým spojené práva a povinnosti. Následne sme už neboli pozývaní na ďalšie stretnutia členov vznikajúcej PHL,“ píše sa v oficiálnom stanovisku v tejto sezóne bronzového tímu najvyššej extraligy.

Práve odchod zo štruktúr Slovenského zväzu ľadového hokeja prekáža Michalovčanom najviac. „My chceme aj naďalej zostať riadnymi členmi zväzu, pretože vnímame jeho dôležitosť pri rozvoji slovenského hokeja ako celku. Rozumieme skutočnosti, že profesionálny hokej si vyžaduje osobitnú pozornosť, keďže sa do určitej miery musí správať trhovo a rešpektovať tieto mechanizmy, aby dokázal prežiť hlavne po ekonomickej stránke. Pandemická situácia, ktorá postihla záver sezóny 2019/2020 a celú minulú sezónu, veľmi negatívne ovplyvnila príjmovú stránku rozpočtov jednotlivých klubov. Všetci sme si priali väčšiu podporu od štátu resp. kompenzáciu aspoň časti príjmov. Sľuby síce prišli, ako aj výzva cez Fond pre podporu športu, ale podmienky na získanie podpory boli stanovené tak, že väčšina klubov nebola oprávnená ani podať žiadosť o príspevok. A práve v tejto situácii nám SZĽH poskytol jednak dotáciu ako aj možnosť preklenovacej pôžičky, ktorú náš klub využil v plnej miere. SZĽH vnímame ako materskú organizáciu, ktorá plní množstvo dôležitých úloh počínajúc výchovou mládeže, až po zastrešenie seniorských kategórií a to na úrovni klubovej ako aj reprezentačnej. Rovnako dôležitá úloha zväzu je pri organizovaní našej extraligy, kde zastrešuje všetky matričné úkony, cez delegáciu rozhodcov po komplexnú štatistiku súťaže, čo si vyžaduje jednak technické vybavenie ako aj personálne zabezpečenie. V tejto oblasti si SZĽH svoju úlohu plní zodpovedne,“ pokračuje michalovská Dukla vo svojom stanovisku.

 

Michalovčania si kladú hlavne niekoľko otázok. „Akí účastníci majú byť v PHL? Bude PHL otvorenou či uzavretou súťažou? Aké budú podmienky vstupu do PHL? Ako a kto bude riadiť súťaž? Kto bude viesť matriku? Ako bude riešená otázka rozhodcov? Kto ich bude delegovať? Ako bude riešená disciplinárna komisia? Koľko bude stáť celé zastrešenie tejto organizácie? Z akých zdrojov sa to prefinancuje? Aký bude vzťah k IIHF? Bude to súťaž mimo štruktúr IIHF? Ako budú prebiehať transfery zahraničných hráčov? Aký bude pohľad generálneho partnera, ak táto nová súťaž bude mimo štruktúr SZĽH? O čo budú účastníci novej PHL hrať? O majstra SR? Myslíme si, že všetky tieto otázky mali byť zodpovedané skôr, ako vzniklo spomínané memorandum. Inak sa potom natíska otázka, či tento krok nie je iba vyústením osobných sporov či nespokojnosti zopár členov SZĽH, ktorí nenašli chuť sa stretnúť za stolom a diskutovať, ale naopak demonštratívne odísť zo SZĽH. V čase, kedy si všetci prajeme návrat slovenského hokeja tam, kde sme ho videli pred pár rokmi, je práve vznik novej PHL správnou cestou?,“ dodáva michalovská Dukla vo svojom stanovisku na facebooku a oficiálnej stránke klubu.

PETER BRENDZA (zdroj: hk dukla ingema michalovce)



Uverejnené: 18.05.2021 21:19:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.