files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovan zamiešal karty, oveľa pôjde v dolnej nadstavbe všetkým

V sobotu od 19.00 hod. sa začnú zápasy posledného kola Fortuna ligy, ktoré rozlúštia aj posledné otázky. Po strede je isté, že budúci týždeň sa bude hrať baráž o Európsku konferenčnú ligu UEFA, ako aj baráž o Fortuna ligu.

Už teraz je známa väčšina z otázok. Majstrom je po tretíkrát v rade Slovan Bratislava. To sa čakalo. Vypadávajúcim FC Nitra. Vzhľadom na problémy klubu sa čakalo aj to. Poznáme nástupcu Corgoňov v najvyššej súťaži. Stal sa ním MFK Liptovský Mikuláš, víťaz druhej ligy. Poznáme aj účastníka baráže o najvyššiu súťaž, ktorým je druhý najlepší tím druhej ligy FK Dukla Banská Bystrica. Poznáme aj účastníkov európskych pohárov. Teda troch zo štyroch. V predkole Ligy majstrov bude Slovensko reprezentovať Slovan Bratislava, v predkole Európskej Konferenčnej ligy DAC Dunajská Streda a FC Spartak Trnava. Štvrtý účastník európskeho pohára, konkrétne takisto Konferenčnej ligy, vzíde z baráže medzi štvrtým, piatym, šiestym a siedmym tímom tabuľky. Práve o tom rozhodlo víťazstvo Slovana v stredajšom finále Slovnaft Cupu nad Žilinou.

Slovan sa postaral o to, že v poslednom kole bude v nadstavbe o udržanie horúco. Oveľa pôjde všetkým tímom okrem Nitry. Teda aj tej, keď sa bude chcieť dôstojne rozlúčiť s najvyššou súťažou. Otázky účastníkov baráže sú tými poslednými, ktoré musí rozlúsknuť posledné kolo. Črtá sa boj o siedmu barážovú priečku. Aktuálne je na tom lepšie Ružomberok, ktorý vedie tabuľku o bod pred Sereďou. Ružomberčania sa predstavia na pôde Pohronia, ktoré ešte definitívne nie je vonku z boja o baráž. K istote potrebuje bod. Ružomberčanom ale bod stačiť nemusí, keďže v prípade domáceho víťazstva Serede nad Senicou ho ŠKF v tabuľke preskočí a baráž bude hrať on. To by zahralo do karát jedenástym Michalovciam, ktoré na pôde vypadávajúcej Nitry jednoznačne musia bodovať. „Do Nitry pôjdeme s víťaznými cieľmi. Iba víťazstvo nás posunie v tabuľke, ako na jedenástu priečku,“ poznamenal michalovský tréner Anton Šoltis. Nebyť víťazstva Slovana nad Žilinou, v nadstavbe by sa už nehralo o siedme barážové miesto. Slovan v stredu pomohol nielen sebe, ale hlavne Michalovciam, keďže tak Sereď, ako aj Ružomberok majú o čo hrať.

Čo v prípade rovnosti bodov?

Aktuálne majú Michalovčania na jedenástom mieste jednobodovú stratu na desiatu Senicu a trojbodové manko na deviate Pohronie. Aj to musí bodovať, pretože v prípade rovnosti bodov majú Michalovčania oproti nemu o gól lepšie skóre (vzájomné zápasy - obaja po jednom víťazstve a dve remízy). Pre Zemplínčanov nič nerieši remíza v Nitre, pretože v prípade rovnosti bodov majú so Senicou horšie vzájomné zápasy (jedno víťazstvo, jedna remíza a dve prehry). Tak ako povedal ich tréner, niečo pre nich rieši iba víťazstvo pod Zoborom.

Ako v baráži?

Víťazstvo Slovana Bratislava spôsobilo, že naša najvyššia futbalová súťaž potrvá o týždeň dlhšie. Hrať sa bude baráž o Európsku konferenčnú ligu, ako aj o najvyššiu Fortuna ligu. V baráži o Európu na seba narazia štvrtý tím po nadstavbe (Žilina) a víťaz nadstavby o udržanie (Ružomberok alebo Sereď). Druhú dvojicu vytvoria Zlaté Moravce a Trenčín, teda piaty a šiesty tím nadstavby o titul. Hrať sa bude na jeden duel v Žiline a Zlatých Moravciach, teda u tímov, ktoré skončili v tabuľke vyššie. Tieto duely sú na programe v utorok o 17.00 hod., finále sa odohrá v sobotu na pôde tímu, ktorý skončil v nadstavbe lepšie. Čo sa týka baráže o Fortuna ligu, tu je známe, že účastníkom bude Banská Bystrica, druhý tím druhej najvyššej súťaže. Jej súperom budú buď Michalovce, Senica, alebo Pohronie. Prvý duel sa odohrá v utorok 25. mája v Banskej Bystrici (vo Zvolene), odveta je na programe v piatok 28. mája na ihrisku fortunaligistu.

Program 10. kola nadstavby o udržanie sa
Sobota 22. máj (všetky zápasy od 19.00 hod.)
ŠKF Sereď - FK Senica
FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Ružomberok
FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce

Tabuľka pred posledným kolom
1. MFK Ružomberok 31 10 9 12 41:43 39
2. ŠKF Sereď 31 10 8 13 33:47 38
3. FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 31 7 14 10 37:38 35
4. FK Senica 31 8 9 14 30:47 33
5. MFK Zemplín Michalovce 31 7 11 13 30:53 32
6. FC Nitra 31 7 6 18 26:51 27

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.05.2021 10:37:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.