files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vuorinen opäť pri Valtonenovi: Sme na rovnakej vlnovej dĺžke

Realizačný tím HK Dukla Ingema Michalovce sa po úspešnej bronzovej sezóne obmenil viac ako na polovicu. Na svojich pozíciách ostali iba hlavný tréner Tomek Valtonen a jeho asistent Juraj Faith, ktorý má na starosti útočníkov. Ďalší členovia realizačného tímu budú novými. Jedným z nich je aj asistent trénera Kasper Vuorinen. Rodák fínskeho mesta Vantaa vymení Ivana Droppu a bude tak mať na starosti zadákov. Mimochodom, svoju trénerskú kariéru opäť spojí s Valtonenom, ktorému asistoval tak v nemeckom Ravensburgu, ako aj vo švédskej More.

Vuorinen je stále mladým trénerom. Má iba 34 rokov, no skúsenosti už zo štyroch krajín. Okrem materského Fínska pôsobil aj v Nemecku, kde bol asistentom v druholigovom Ravensburgu a vo Švédsku, kde zase asistoval v tíme Mora IK (v oboch prípadoch súčasnému trénerovi Dukly Ingema Tomekovi Valtonenovi). Vo vlaňajšej sezóne viedol ako hlavný tréner maďarský Fehervár. „Po dvanástich rokoch vo Fínsku som vycítil, že môžem nabrať skúsenosti aj v iných krajinách. Som rád, že môžem pracovať v zahraničí a užívam si to. Som pripravený na nové výzvy, som pripravený na Michalovce,“ rozhovoril sa pre náš Vuorinen, ktorý netají, že za jeho príchodom je jeho krajan Tomek Valtonen. S ním spolupracoval vo Fínskom Sport, no a asistoval mu aj v Nemecku a Švédsku. „Sme takpovediac na rovnakej vlnovej dĺžke. Naša spolupráca má plodné obdobie a verím, že sa to prejaví aj v Michalovciach. Práve odkedy tu je Tomek, sledujem výsledky Dukly. Jeho pôsobenie tu bol aj dôvod, prečo som prijal michalovskú ponuku. Myslím, že sa tu vytvoril dobrý realizačný tím, ktorý môže doviesť Michalovce k ďalšiemu úspechu.“

 

Michalovská Dukla sa vydala pred svojou treťou sezónou v najvyššej súťaži fínskou cestou. K hlavného trénerovi Valtonenovi postupne pribudli športový riaditeľ Elmo Aittola, ktorý doteraz v klube pôsobil ako videotechnik a od novej sezóne to bude nielen Vuorinen, ale aj tréner brankárov Samuli Nordman. „Pre mňa osobne je v podstate jedno, odkiaľ pochádzajú kolegovia z realizačného tímu. Na druhej strane, som rád, že v novej krajine budem mať pri sebe aj krajanov a ako som už povedal, verím, že táto cesta môže byť úspešná,“ pokračuje 34-ročný rodák z Vantaa, podľa ktorého sa v Michalovciach stavia opäť silný káder. „V posledných dňoch a týždňoch sme mali veľa rozhovorov s hráčmi a všetci veríme, že sme mali správnu ruku. Už teraz sa teším na august, kedy začne príprava a samozrejme aj na štart súťaže,“ dodáva na záver Vuorinen.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.05.2021 17:30:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.