files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Milan Staš končí na lavičke HC 19 Humenné

Po troch sezónach bude mať humenský mužský tím nového trénera. Na lavičke HC 19 Humenné totiž končí Milan Staš, ktorý ho viedol od sezóny 2018/19. Nový tréner bude známy v najbližších dňoch. 

Milan Staš najskôr ustál s tímom existenčné problémy a postupom do play-off dohral prvoligovú sezónu. V sezóne 2019/20 už pod novým názvom HC 19 Humenné postúpil s tímom znova do prvej ligy a v nej obsadil v základnej časti siedme miesto. V play-off jeho zverenci nestačili na Martin, ktorému podľahli 0:4 na zápasy. „V prvom rade chcem pánovi trénerovi Stašovi poďakovať za odvedenú prácu. Čo sa týka jeho konca, hlasovali sme vo výkonnom výbore, ktorý sa rozhodol pre zmenu.“ uviedol pre náš portál prezident HC 19 Peter Ždiňák, ktorý následne pokračoval. „Čo sme si dali za cieľ, to sme aj splnili. Osobne s ním mám veľmi dobrý vzťah. Spolu sme prešli ťažkú cestu k záchrane humenského hokeja v sezóne 2018/19 a v následnej sme ho vrátili do prvej ligy. V nej bol cieľom postup do play-off, čo sme takisto splnili.“

Podľa našich informácii sa vyriešenie trénerskej otázky blíži ku koncu. V prípade športového manažéra, teda funkcie, ktorú chce Ždiňák od sezóny 2021/22 vytvoriť, sa v kuloároch povráva o ešte stále športovom riaditeľovi Dukly Ingema Michalovce Petrovi Tirpákovi. Ten u bronzového extraligistu, ktorého HC 19 bolo v minulej sezóne farmou, pôsobí od júna 2011, teda rovných desať rokov. „Všetko je to v štádiu riešenia. Čo sa týka trénera, múdrejší budeme v najbližších dňoch, respektíve týždňoch. Za tento čas by som chcel mať vyriešenú aj otázku športového manažéra. Jedného kandidáta som už oslovil, no má ponuku aj z iného klubu. Hráčsky káder by následne tvorili nový tréner a práve športový manažér, či riaditeľ. Ja by som sa venoval iným veciam,“ dodáva na záver prvý muž humenského hokeja.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.05.2021 21:39:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.