files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chcú odo mňa góly a produktivitu, hovorí najnovšia posila Dukly Keränen

Vo Fínsku patril medzi najlepších kanonierov súťaže. V internom rebríčku mu pravidelne patrila pozícia buď v prvej, alebo druhej desiatke. Po pätnástich sezónach vo svojej domovine si ale 33-ročný Janne Keränen povedal, že chce skúsiť aj zahraničie. Vybral si klub, kde jeho krajania predtým urobili poriadnu brázdu, či už na hráčskom, alebo trénerskom poli. Prijal ponuku svojho krajana, trénera Tomeka Valtonena a v budúcej sezóne bude obliekať dres michalovsky Dukly Ingema.

V prvej sezóne medzi slovenskou elitou obliekali dres michalovskej Dukly Konsta Mesikämmen, Sameli Ventelä, či historicky prvý strelec extraligového gólu Aki Juusela. Postupne sa k ním pridal aj Ville Korhonen, v minulej sezóne aj ďalší jeho traja krajania - Antti Erkinjuntti, Matias Lehtonen, či brankár Conrad Molder. „Samozrejme, že aj to zavážilo, že tu predtým pôsobili moji krajania. V prvom rade to však bol fakt, že ma do tímu chcel tréner Valtonen a manažér Aittola. Ako hráča ma poznajú a vedia, čo môžem tímu priniesť. Som o tom presvedčený, že naša spolupráca môže byť prospešná a Michalovciam môže priniesť ďalší úspech,“ poznamenala pre náš portál prvá posila michalovskej Dukly Ingema. Tá predtým z kádra pre nastávajúce sezónu predstavila akurát odchovanca Pavla Regendu a kapitána tímu Vladimíra Mihálika.

 

Práve Janne Keränen bol jednou z najväčších priorít klubu pred novou sezónou. Ako Dukla uviedla na svojej stránke, od bývalého hráča IFK Helsinki, Lukko Rauma, Kalpa Kuopio, či Sport očakávajú pomoc v presilovkách, ako aj to, že bude lídrom na ľade. „Samozrejme, že túto pozíciu odo mňa budú tréneri očakávať. Som s tým stotožnený. Ako mi povedali pri ponuke, čakajú odo mňa líderskú pozíciu na ľade, produktivitu a góly,“ zdôrazňuje 33-ročný odchovanec IFK Helsinki, ktorý v najvyššej fínskej súťaži odohral 881 zápasov. „Po tejto sezóne som sa rozhodol pre zmenu. Doteraz som hrával len vo Fínsku a chcem skúsiť zahraničie. Myslím si, že je na to momentálne ideálny čas, aby som pridal k zápasom vo fínskej lige aj ďalšiu súťaž. Slovenská extraliga má svoju kvalitu. Viem, že tu hralo dosť mojich krajanov a takisto aj legionárov z iných krajín. Pôsobenie tu je pre mňa obrovskou výzvou,“ pokračuje Keränen.

 

Výkonnostná latka v michalovskej Dukle Ingema je nastavená poriadne vysoko. Po premiérovej sezóne, v ktorej sa klub medzi slovenskou elitou oťukal, prišla sezóna, v ktorej už chcelo vedenie klubu úspech. Ten sa ziskom bronzovej medaile podaril. V Dukle však vonkoncom nechcú zaspať na vavrínoch a bronzová sezóna im dodáva obrovskú chuť do ďalšej práce. Aj preto vysoko nastavenú latku podliezať nechcú. „Tréner Valtonen mi pri ponuke hovoril o výbornej práci klubu, o perfektnom zázemí, ale aj o cieľoch, ktoré budú opäť vysoké. To sa asi aj dalo čakať. Veď tím napreduje a nemôže si tak dávať nižšie ciele, ako v minulej sezóne. Ako som ale povedal, pôsobenie v Michalovciach je pre mňa výzvou a výzvou sú aj vysoké ciele. Verím, že sa nám ich podarí naplniť,“ podotýka raz strieborný a dvakrát bronzový medailista z fínskej ligy. Keränenn verí, že v Michalovciach svoju zbierku medailí môže rozšíriť. „Nebavme sa teraz ešte o tom, že ideme získať medailu. Ciele sú ale nastavené vysoko. Keď sa získala medaila v minulej sezóne, klub ju určite bude chcieť aj tentoraz. Určite by som sa nebránil, keby moja štvrtá medaila bola práve zo Slovenska,“ dodáva na záver fínsky útočník.

PETER BRENDZA (foto: internet)



Uverejnené: 03.06.2021 11:04:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.