files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenné po dvanástich rokoch do druhej futbalovej ligy

V minulosti boli výborným reprezentantom zemplínskeho regiónu. Futbalisti Humenného boli v deväťdesiatych rokoch minulého storočia sedem rokov členmi najvyššej súťaže. Vyhrali Slovenský pohár a zahrali si dokonca aj v európskom pohári. Následne ale prišla na humenský futbal obrovská kríza. Tá vyvrcholila pred dvanástimi rokmi vypadnutím z druhej ligy. Svetlo na konci tunela bol vznik nového klubu. FK Humenné sa vyštveral z najnižších súťaži až do druhej, celoštátnej ligy. Humenčania spečatili svoj postup v sobotu, keď v štrnástom kole III. ligy Východ doma zdolali Svidník 4:0 a kolo pred koncom majú na čele tabuľky nedostihnuteľný náskok.

Cestu za návratom do druhej ligy odštartovali síce hráči FK domácou remízou 1:1 s Lipanmi, následne ale zvíťazili v trinástich zápasoch v rade a sú tak zaslúžene víťazmi tretej ligy Východ. „Vzhľadom na kvalitu kádra sme iný cieľ ako postup do druhej ligy ani nemohli mať. Jednoduché to však nebolo. Stálo nás to veľa síl, ale chlapci to zvládli. Som maximálne spokojný,“ poznamenal pre sportnet.sme.sk manažér klubu Vladimír Vasilenko.

foto: humenne.sk

Pred dvanástimi rokmi Humenčania vypadli z druhej ligy. Aj vtedy ich viedol Jozef Škrlík. „Hoci sme sa pred dvanástimi rokmi zachránili, Humenné sa na ďalší rok do súťaže neprihlásilo. Je to symbolické a som veľmi rád, že som ho teraz priviedol späť do druhej ligy. Myslím si, že z historického hľadiska na slovenskú futbalovú mapu patrí,“ podotkol pre sportnet.sme.sk tréner FK. Ten by mal na svojej pozícii ostať aj v druhej najvyššej súťaži. „Nie som zástanca toho, aby sme vymenili celý káder. Hráči, ktorí vybojovali postup, si zaslúžia hrať druhú ligu. Keď v nej chceme hrať dôstojnú rolu, dve-tri zmeny musia prísť. Mojím osobným cieľom je záchrana v súťaži,“ poznamenal manažér Vasilenko a tréner Škrlík dodáva. „Ide o prechod z amatérskeho na profesionálny futbal. Bude to ťažké, čaká nás veľa roboty, ale verím, že to zvládneme. Nechceli by sme robiť výrazné zásahy do kádra, ale určite ho treba posilniť. Musíme si zachovať reálny pohľad a snažiť sa predovšetkým udržať v súťaži.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.06.2021 12:40:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.