files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spoločnosť ARRIVA podporí podujatie NAŠE MESTO, upraví terén vo Vinnom

Spoločnosti ARRIVA na Slovensku, pôsobiace v Nitrianskom, Košickom, Žilinskom a Trnavskom kraji, spojili svoje sily, aby sa zapojili do najväčšieho dobrovoľníckeho podujatia v strednej Európe pod názvom Naše Mesto. V spolupráci s objednávateľmi verejnej dopravy a organizáciami z neziskového sektora sa zamestnanci stretnú 11. júna, aby pomohli spraviť z miest, v ktorých pracujú a žijú, lepšie miesta pre život.

Cieľom dobročinnosti je zamerať pohľad na ľudí a svet okolo nás, kde je potrebná pomoc. Zároveň je to možnosť vyjsť z uzavretých bublín a upriamiť pozornosť aj na ľudí a veci, ktoré sa dejú v našom okolí. O tom, že dobrovoľníctvo nie je vôbec také ťažké, ak má človek srdce na správnom meste, svedčí aj podujatie Naše Mesto, ktoré má za sebou už štrnásť úspešných ročníkov. Tisícky dobrovoľníkov dokazujú, že pomáhanie prispieva k zdraviu, šťastiu a spokojnosti nielen jednotlivcov, ale aj organizácií, ktoré v súčasnej situácii potrebujú pomoc viac ako kedykoľvek predtým. „Cieľom našej spoločnosti je dlhodobo udržateľný rozvoj verejnej dopravy s pozitívnym dopadom na kvalitu životného prostredia. Dobrovoľníctvom potvrdzujeme, že nám záleží na regiónoch a mestách, v ktorých žijeme a pracujeme v súlade s našimi hodnotami – Robíme správne veci a Myslíme za hranice bežného. Som hrdý, že aj vďaka našim kolegyniam a kolegom zo spoločností ARRIVA môžeme postupne meniť našu krajinu na lepšie miesto pre život. Mám veľkú radosť, že takmer 150 zamestnancov zo spoločností ARRIVA na Slovensku sa prihlásilo na dobrovoľnícke podujatie Naše Mesto 2021, ktoréuž 15. rok organizačne zabezpečuje Nadácia Pontis a spoločne môžeme dokázať, že aj my v ARRIVA máme srdce na správnom meste,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Vďaka dobrovoľníckej činnosti sa deti budú hrať na krajších preliezkach a bezpečnejších ihriskách, pre nadšencov pohybubudú pripravené športoviská, zmiznú čierne skládky, v potokoch a riekach bude tiecť čistejšia voda, ploty okolo škôl a škôlok budú opäť hýriť pestrými farbami, parky budú mať opravené lavičky a vysadené nové rastlinky či kríky a zrúcaniny hradov budú zachované pre ďalšie generácie. „Pomoc občianskym organizáciám, školám alebo škôlkam je v týchto časoch potrebnejšia viac než kedykoľvek predtým. Do Nášho Mesta sa tento rok zapája viac ako 5000 dobrovoľníkov, ktorí budú pomáhať v 44 mestách a obciach po celom Slovensku. Cieľom podujatia je celkovo zlepšovať prostredie, v ktorom neziskové organizácie, centrá voľného času či školy pôsobia, keďže im za bežných okolností často nezostávajú zdroje a chýbajú ľudské kapacity,“ uviedol Michal Kišša, výkonný riaditeľ Nadácie Pontis.

Aktivity, do ktorých sa prihlásili spoločnosti ARRIVA na Slovensku,majú za cieľ vyčistiť, skrášliť a viditeľne zlepšiť mestá, v ktorých žijú a pracujú zamestnanci najväčšieho slovenského dopravcu. Tento rok budú aktivity realizované v lokalitách, v ktorých spoločnosť ARRIVA pôsobí a zabezpečuje pre obyvateľov a návštevníkov verejnú autobusovú dopravu – Michalovce, Trnava, Nitra, Nové Zámky, Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš. „V Michalovciach bude spoločnosť pôsobiť vo Vinnom, kde sa bude podieľať na úprave terénu, odnášaní kameňov po archeologickej sonde na severnej stene stredného južného paláca, čistení drevenej konštrukcie prístupového mostu a jeho natierania, terénnych úpravách na novom prístupovom chodníku k mostu a terénnych úpravách na terasách vinohradu,“ dodáva spoločnosť v tlačovej správe.



Uverejnené: 09.06.2021 08:33:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.