files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás. Nemec piatym trénerom MFK Zemplín vo Fortuna lige

František Šturma, Stanislav Griga, Anton Šoltis a Jozef Majoroš. To je menoslov trénerov, ktorí počas šiestich sezón viedli michalovský MFK Zemplín v najvyššej Fortuna lige. Tento menoslov sa rozšíri o ďalšie meno. Vedenie klubu totiž oznámilo, že trénerom, ktorý povedie družstvo do jeho siedmej sezóny medzi slovenskou elitou bude Miroslav Nemec.

Štyridsaťdeväťročný rodák z Banskej Bystrice má na svojom konte päť titulov s MŠK Žilina. Dva získal ešte ako hráč (roky 2002 a 2003), tri ako asistent trénera (roky 2007, 2010, 2012) zakaždým pri inom hlavnom trénerovi. Naposledy viedol Nitru, ktorú v sezóne 2019/20 aj skrz úspešnú baráž zachránil v najvyššej súťaži. My sme sa v našej rubrike pozreli na jeho predchodcov, ktorí viedli Zemplín predchádzajúcich šesť sezón.

Služobne najstarší tréner

Doteraz najviac zápasov Michalovčanov v najvyššej súťaži odkoučoval Anton Šoltis. Ten sedel ako hlavný tréner na striedačke v 115 zápasoch. Aj keď z nich až 51 prehral, jeho pôsobenie v Michalovciach musíme považovať za veľmi úspešné. Kormidla sa ujal v druhej michalovskej sezóne medzi elitou a začal majstrovsky. V prvom kole zdolal aktuálne majstra AS Trenčín 2:1. Podotýkame, že Šoltis neprišiel do neznámeho prostredia, keďže už v jarnej časti robil asistenta Stanislavovi Grigovi. Kuriozitou je, že aj jeho potom nahradil dovtedajší asistent... Rodák z Košíc sa zaradil nielen do michalovskej histórie, ale patril aj k služobne najstarším trénerom v celej Fortuna lige. Michalovčanov viedol celé tri sezóny, až vo štvrtej došlo k jeho odvolaniu. Postupne ich dotiahol dvakrát na ôsme miesto a raz na historicky piate, dvakrát si s nimi zahral aj v semifinále Slovnaft Cupu. V novembri 2019 došlo k jeho odvolaniu. Šoltis odkoučoval 109 duelov, ďalších šesť pridal na michalovskej trénerskej stoličke v tejto sezóne, kedy sa tu vrátil. Nahradil Jozefa Majoroša, ktorý ho nahradil práve v novembri 2019. Spoločne s Ondrejom Dudom starším sa im podarilo tím zachrániť v najvyššej súťaži aj pre sezónu 2021/22.

Začal päťgólovým víťazstvom nad Dunajskou Stredou

Okrem Šoltisa zaknihoval víťazstvo vo svojej premiére aj jeho nástupca Jozef Majoroš. Ten vstúpil na ligovú scénu takisto impozantne, keď tím pod jeho vedením zdolal DAC Dunajská Streda 5:0. Michalovčanov následne dotiahol do prvej šestky, podobne ako Šoltis rok predtým. V nadstavbe o titul ale jeho tím klesol zo štvrtého na šieste miesto a následne neuspel ani v baráži o Európsku ligu. V novej sezóne už na tieto výsledky nenadviazal. Družstvo sa pod jeho vedením pohybovalo v tabuľke dole a šesť kôl pred koncom nadstavby o záchranu prišlo k jeho odvolaniu. Nahradil ho Anton Šoltis...

V prvej sezóna dvaja tréneri

Šoltis s Majorošom viedli Michalovčanov v piatich sezónach medzi slovenskou elitou. V tej premiérovej ich kormidlovali dvaja tréneri. V jesennej časti sezóny František Šturma, ktorý sa s tímom dostal do najvyššej súťaže, v jarnej časti úspešné záchranárske práce zvládol Stanislav Griga, ktorému asistoval práve Šoltis. Ten sa od nastávajúcej sezóny stal hlavným trénerom.

Tréneri MFK Zemplín vo Fortuna lige

František Šturma (19 zápasov, 4 výhry, 3 remízy, 13 prehier)

Stanislav Griga (14 zápasov, 3 výhry, 5 remíz, 6 prehier)

Anton Šoltis (115 zápasov, 36 výhier, 28 remíz, 51 prehier)

Jozef Majoroš (28 zápasov, 11 výhier, 11 remíz, 16 prehry)

MFK Zemplín dokopy vo Fortuna lige (176 zápasov, 54 výhier, 46 remíz, 86 prehier)

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.06.2021 20:37:22 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.