files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jakub Suja pokračuje v Dukle. Novou posilou Miroslav Macejko

Michalovská Dukla Ingema naďalej pokračuje v predstavovaní hráčov pre nasledujúcu sezónu. Tentoraz prostredníctvom oficiálnej stránky a facebooku potvrdili útočníka Jakuba Suju, ktorý tu bude hrávať aj druhú sezónu v rade. Novým prírastkom v kádri je obranca Miroslav Macejko. Ten sa na Slovensko vracia po troch sezónach v zahraničí.

Dvadsaťdeväťročný odchovanec košického hokeja Macejko si zahraničie skúsil aj v mládežníckom veku, keď hrával v Havířove. Vrátil sa ale do materských Košíc, kde postupne cez dorast, juniorku a prvoligový Bardejov a tím HK Orange 20 prešil až do prvého tímu „oceliarov“ S nimi sa tešil z dvoch tituloch v rokoch 2014 a 2015. Ešte predtým sa z dvoch titulov tešil aj v prvoligovom Bardejove. V Košiciach odohral štyri extraligové sezóny, ďalšiu v Žiline, v sezóne 2017/18 obliekal dres Detvy. Po tejto sezóne sa pobral do zahraničia. Najskôr sezónu hrával vo francúzskom Nice, potom dve v ruskej VHL, kde obliekal dres tímu Dizel Penza.

 

Zahraničnú súťaž odohral pred príchodom do Michaloviec aj Jakub Suja. Kreatívny stredný útočník spĺňajúci aj defenzívne úlohy začal minulú sezónu v tíme HC Bratislava Capitals v nadnárodnej ICEHL lige. Tridsaťdvaročný odchovanec hokeja v Prešove predtým na Slovensku hrával aj v Košiciach, kde sa tešil aj zo slovenského titulu. Po šiestich sezónach v hlavnom meste východu Slovenska sa pobral účastník MS 2017 práve do Bratislavy. Predtým si obliekal na Slovensku aj dres Martina, materského Prešova či Spišskej Novej Vsi. Pôsobil aj v Čechách, kde hrával v extraligových Českých Budejoviciach, ale aj druholigovom Písku, či Litomeřiciach. Lanskú sezónu začal práve v Bratislave, v decembri prišiel do Michaloviec, kde odohral dokopy aj s play-off 43 zápasov. V nich zaznamenal desať gólov, ku ktorým pridal jedenásť asistencií.

 „Jedným z najdôležitejších prestupov počas minulej sezóny bol príchod Jakuba Suju, ktorý bol posledným kúskom skladačky v bode, kedy sa začal rodiť náš úspech. Jakub bol a je jedným z našich najdôležitejších hráčov na ľade a jedným z najlepších slovenských centrov v lige hrajúcich na oboch koncoch ihriska. Miroslav Macejko strávil posledné roky mimo Slovenska a do extraligy sa vracia bohatší o skúsenosti a ako lepší hráč. Pôsobenie v tvrdej ruskej lige zdokonalili jeho hokejové schopnosti a defenzívnu hru a veríme, že pre Duklu bude Miro ďalším dôležitým článkom spoľahlivej obrany,“ píše sa na stránke klubu. Dukla tak už oznámila trinástku hráčov pre nasledujúcu sezónu. V kádri pokračuje kapitán Vladimír Mihálik a okrem Suju sa na ďalšej zmluve dohodli aj útočníci Marek Mašlonka so Samom Chalupom. V Dukle ostávajú aj odchovanci Pavol Regenda a Lukáš Lačný, v kádri je aj ďalší odchovanec Dávid Hájnik, ktorý vlani hrával v Poprade. Novým prírastkom v kádri je fínsky útočník Janne Keränen, no a Dukla lovila aj u majstra zo Zvolena, odkiaľ k Laborcu prichádzajú útočníci Jozef Tibenský s Marcom Halamom a taktiež aj v Trenčíne, odkiaľ prichádza obranca Tomáš Bokroš a útočník Andrej Kukuča. Trinástym predstaveným hráčom je práve Miroslav Macejko.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.06.2021 11:01:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.