files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s prvou letnou posilou, v jej sieti uviazla brazílska brankárka Almeidová

Prvou letnou posilou, ktorú hlási michalovský MŠK Iuventa, je brazílska brankárka Naira Almeidová. Dvadsaťsedemročná Naira Morgana Mendez de Almeida ako znie jej celé meno bola v roku 2019 ocenená ako najlepšia brankárka svojej krajiny. Zaceliť by mala miesto po odchádzajúcej poľskej reprezentantke Weronike Kordowieckej.

Almeidová je dvojnásobná šampiónka svojej krajiny. Doteraz pôsobila iba v Brazílii, Michalovce teda pre ňu budú prvou európskou zastávkou. „K Ire Jablonskej sme hľadali brankárku s iným štýlom chytania. To sa nám podarilo práve v podobe Almeidovej. Bude síce prvýkrát pôsobiť v Európe, ale už má svoje skúsenosti a určite to bude pre ňu výzva. Verím, že tak ako my ju, bude aj ona nás vedieť posunúť ďalej,“ zdôrazňuje športový riaditeľ a zároveň aj tréner ženského tímu Jan Beňadik. „Sľubujeme si od nej iný štýl chytania. Je to brankárka, ktorá veľmi dobre číta hru a je silná v kontaktných situáciách. Naším cieľom je jej príchodom priniesť do tímu nový impulz. Veríme, že jej príchodom bude brankársky post u nás silnejší a silnejší tak budeme aj my.“

 

Dvadsaťsedemročná Almeidová bude prvou hráčkou z Brazílie, ktorá si oblečie dres Iuventy. Nemusela ňou ale byť, keďže Michalovčanky v januári 2016 boli blízko – blízučko k angažovaniu jej krajanky Alexandri do Nascimento. „Na druhej strane, boli tu už aj brankárky z iných krajín ako Španielsko, či Srbsko. My hľadáme ambiciózne hráčky a tentoraz sme sa rozhodli pre Nairu. Svojho času bolo v Hype polovica družstva Brazílčaniek a všetci sme otvárali oči. V roku 2013 vyhrali svetový šampionát v Srbsku a stali sa majsterky sveta. Niekedy sme Brazíliu školili v ženskej hádzanej my, aktuálne je to bohužiaľ naopak,“ pokračuje Beňadik.

 

Ukrajinka Jablonská s Almeidovou ale zrejme nebudú jediné brankárky v kádri. Vedenie klubu totiž pracuje ešte na získaní jednej brankárky. „Momentálne doťahujeme príchod ešte jednej mladej brankárky, ktorá by mala získavať skúsenosti pri dvojici Jablonská – Almeidová. Verím, že to čím skôr uzavrieme,“ uzatvára debatu Beňadik.

Vizitka hráčky
Naira Morgana Mendez de Almeida
Dátum narodenia: 7. august 1993.
Výška: 179.
Váha: 83kg.

Doterajšie pôsobiská: Handesfa, Forçaatlética de Goiânia, Santos, São José dosCampos, Santo André, Pinheiros.
Najväčšie úspechy: majsterka Brazílie (2019), najlepšia brankárka v Brazílii (2019), 5. miesto na svetovej univerziáde (2015).



Uverejnené: 10.06.2021 15:08:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.