files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako bude vyzerať káder michalovskej Dukly Ingema?

Michalovská Dukla Ingema už druhý týždeň predstavuje káder pre nasledujúcu sezónu. Zatiaľ prostredníctvom oficiálnej stránky a facebooku predstavili štrnástku hráčov, jedenásť útočníkov a troch obrancov.

Štrnástka podpísaných

Predstavitelia klubu tvrdia, že majú podpísaných 27 hráčov, zatiaľ teda poznáme polovicu. Už počas play-off klub oznámil podpísanie novej zmluvy s odchovancom michalovského hokeja Pavlom Regendom. K nemu sa v týchto dňoch pridali aj ďalší dvaja odchovanci, ktorí minulú sezónu pôsobili takisto v extralige, no aj u konkurencie. Lukáš Lačný sa vrátil do Michaloviec v závere prestupového obdobia po pôsobení v Slovane Bratislava, Dávid Hájnik zase hrával celú sezónu v Poprade. Klub oznámil opätovné podpísanie zmluvy aj s kapitánom tímu z vlaňajšej sezóny Vladimírom Mihálikom. Okrem neho a Regendu s Lačným v tíme pokračujú aj útočníci Samuel Chalupa, Marek Mašlonka a Jakub Suja. Poznáme už aj sedmičku novicov. Dres michalovskej Dukly Ingema bude v nasledujúcej sezóne obliekať aj skúsený obranca Miroslav Macejko. Ten sa na Slovensko vracia po troch rokoch v zahraničí.

Pavol Regenda s Tomášom Bokrom boli počas vlaňajšieho play-off súpermi. Tentoraz budú spoluhráčmi.

Michalovská Dukla lovila aj u extraligových súperov. Od majstra zo Zvolena prichádza dvojica útočníkov Jozef Tibenský a Marco Halama. Od súpera vo štvrťfinále play-off z Trenčína zase obranca Tomáš Bokroš a útočník Andrej Kukuča. No a Michalovčania už predstavili aj dvoch legionárov. V tíme bude pôsobiť fínsky kanonier Janne Keränen, ktorý doteraz hrával iba v najvyššej súťaži svojej krajiny. Druhou posilou je americký stredný útočník Tony Cameranesi, ktorý v predchádzajúcich dvoch sezónach pôsobil v nórskom Storhamare a rakúskom Grazi. V oboch celkoch bol výrazne produktívny, keď mal priemer takmer bod na zápas.

Budú mať dvoch brankárov zo zahraničia?

Kto bude ďalší? Najskôr sa pozrieme na tých, ktorí nie sú Slovákmi, teda legionárov. V končiacej sa sezóne mala Dukla až desať hráčov mimo slovenských hraníc. Podľa našich informácii sa do Michaloviec na začiatok prípravy v auguste nevráti ani jeden. Niektorí si už našli nové pôsobiská. Týka sa to štvorice Kanaďanov. Mark Louis sa po roku vracia znova do Veľkej Británie, konkrétne do tímu Cardiff Devils, kde hrával predtým v štyroch sezónach. Ďalší obranca Jordon Southorn si zahrá v nadnárodnej ICEHL, keď sa dohodol s českým Znojmom. No a do Čiech odchádza aj najproduktívnejšia dvojica hráčov z minulej sezóny. Hradec Králove posilnia útočník Christophe Lalancette a obranca Graeme McCormack. Osud ďalšej šestice hráčov (Molder, Lehtonen, Korhonen, Erkinjuntti, Kolusz, Hickmott) zatiaľ známi nie je, no zrejme v Michalovciach neostanú. Dukla totiž má spoza hraníc na lane iných hráčov, medzi ktorými má byť aj minimálne jeden brankár. Môže sa však stať, že michalovskú svätyňu budú strážiť aj dvaja brankári spoza hraníc. To, že kvótu siedmych legionárov klub naplní nám v rozhovore potvrdil aj manažér klubu Elmo Aittola.

Marek Bartánus už bude strieľať dôležité góly za Košice.

Bartánus do Košíc, Takáč v Slovane

Klub nateraz oznámil, že v tíme ostáva z minulej sezóny štvorica hráčov. Ďalší zrejme pribudnú(v najbližších dňoch má klub potvrdiť dvoch bekov), no niektorí už pokračovať v tíme nebudú. Zo Slovákov si našli nový klub už útočník Samuel Takáč, ktorý bude pôsobiť v Slovane Bratislava. V Košiciach budú vo svojej kariére pokračovať Eduard Šedivý a Marek Bartánus. Pôsobiská ďalších hráčov z kádra, ktorý na Zemplíne už pokračovať nebudú, zatiaľ známe nie sú.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.06.2021 09:49:09

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623