files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitánka Iuventy hlási návrat

Káder michalovského MŠK Iuventa získal poriadne skúsenosti. Po skoro roku a pol sa doň totiž vracia kapitánka a líderka tímu Patrícia Wollingerová. Tá hrala naposledy v lige ešte v januári roka 2020, potom ohlásila odchod na materskú dovolenku. Koncom septembra minulého roka porodila syna Matea, no a v júli, na začiatku prípravy hlási návrat na palubovku.

Hádzaná jej chýbala

Viacerým hráčkam Iuventy po odchode na materskú dovolenku chýbala motivácia vrátiť sa. To ale nie je prípad Patrície Wollingerovej, ktorá rovnako ako na palubovke ukázala dávku odhodlania a rozhodla sa vrátiť na zápasovú scénu. „Návrat po roku som rozhodne neplánovala,“ rozhovorila sa rodáčka z Revúcej, ktorá dres Iuventy obliekala už od žiackych kategórii. „Daná situácia „vypálila“ tak, že sa vraciam. Hádzaná mi chýbala, chýbali mi aj dievčatá. Predsa, dlhé roky bol tento šport mojou súčasťou. Tým, že sme sa dohodli na rozumných podmienkach a klub mi vyšiel v ústrety, nevidela som problém, aby som sa nevrátila,“ pokračuje 31-ročná Wollingerová.

 

Chce byť znova líderkou

Pred odchodom na materskú dovolenku bola Wollingerová kapitánkou tímu a jeho vodcovskou osobnosťou. Líderkou družstva chce byť aj po svojom návrate. Mladému tímu by jej skúsenosti rozhodne mali pomôcť. „Čo si ja pamätám, Iuventa mala stále tie najvyššie ambície a určite to tak bude aj v nastávajúcej sezóne. A či sa vrátim na pozíciu líderky tímu? Je to teraz ťažká otázka. Stála som viac ako rok. Zase, som ten typ, ktorý sa neuspokojí s tým, že bude trebárs sedieť na lavičke. Chcem hrať, chcem pomôcť tímu a odovzdať na palubovke všetko, čo je vo mne. Čo som rozprávala s dievčatami, tešia sa z môjho návratu a teším sa aj ja na ne. Dúfam, že tímu pomôžem herne a aj skúsenosťami,“ zdôrazňuje partnerka bývalého hráča winLandu Michalovce, Košíc či Sečoviec Marcela Cibereho, ktorý v minulosti pôsobil v klube ako mládežnícky tréner. Wolingerovú potešil obrovský záujem klubu o jej návrat. „Už pred tehotenstvom som sa rozprávala s pánom Mačugom a ten mi povedal, že v klube mám vždy dvere otvorené. Vedia, aká som a čo dokážem. Môj návrat bol teda otázkou jedného rozhovoru s kompetentnými. Dohoda sa zrodila rýchlo. Vysvetlila som vedeniu svoju predstavu, oni povedali svoju a rýchlo sme sa dohodli,“ podotýka stredná spojka, ktorá v minulosti odviedla kus práce aj na poste pivota. Tridsaťjedenročná skúsená hráčka vie, čo od nej v klube očakávajú. „Káder je relatívne mladý. Povedali mi, žeby som mala byť nositeľkou skúseností. Mojou úlohou bude hlavne byť líderkou na palubovke, ako aj v šatni. Dievčatá ma poznajú, vedia, aká som a aj to, že si viem svoje povedať,“ dodáva na záver Wollingerová.

 

Musí sa vysporiadať s konkurenciou

Tréner Jan Beňadik tak má na spojkový rad o ďalšiu alternatívu viac. Navyše, do kádra, ktorého podstatnú časť tvoria mladé dievčatá, sa v podobe kapitánky vracia skúsenosť. „Paťa mala stále s klubom platnú zmluvu, takže jej návrat bol reálny a aj prirodzený. Do tímu sa vracia skúsená hráčka. Je teda jasné, že jej prínosom by mali byť práve skúsenosti. Teraz je ešte otázka, ako na tom bude fyzicky. Podľa toho sa potom môžeme baviť, aký bude pre tím prínosom. Pokiaľ bude fyzicky v poriadku, verím, že prínosom pre tím bude,“ zdôrazňuje športový riaditeľ a súčasne aj tréner ženského tímu Jan Beňadik. Ten by rád Wollingeorvú takisto videl v pozícii lídra tímu, ale... „Všetko je to na nej. Každý z družstva si svoju pozíciu musí vybojovať. Tím za rok a pol prešiel nejakým vývojom. Ja celý čas hovorím o tom, že každý musí mať v tíme takú pozíciu, akú si zaslúži. V družstve sme nastavili konkurenčné prostredie a je len na nej, ako sa s konkurenciou vysporiada.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.06.2021 08:36:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.