files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krajské očkovacie centrá ostávajú v prevádzke

Košický samosprávny kraj bude aj počas aktuálneho týždňa podávať vakcíny vo všetkých troch veľkokapacitných očkovacích centrách, v prevádzke bude aj krajská výjazdová očkovacia služba. Zdravotníci navštívia 45 obcí a miest vo všetkých regiónoch kraja, v teréne podajú vakcínu približne 2 500 východniarom.

Župa bude vakcíny podávať v očkovacom autobuse aj prostredníctvom mobilnej očkovacej služby. „Krajské veľkokapacitné očkovacie centrá ostávajú nateraz v prevádzke, zatiaľ ich neplánujeme zatvárať. Aj my však evidujeme, že čakáreň sa napĺňa čoraz pomalšie. Aby sme vakcíny posunuli bližšie k tým, ktorí sa nemôžu prísť zaočkovať do niektorého z očkovacích centier, posilnili sme očkovanie v teréne prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby. Za sedem týždňov sme takto v teréne zaočkovali viac ako 9-tisíc ľudí. V prípade potreby prichádzajú zdravotníci k pacientom aj priamo domov,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Krajský očkovací autobus bude tento týždeň premávať po Zemplíne, navštívi obce Veľaty, Slovenské Nové Mesto, Borša, Príbeník, Leles, Veľký Horeš či Stredu nad Bodrogom. Výjazdová očkovacia služba bude podávať vakcíny seniorom na Spiši aj v okrese Košice okolie, zavíta do obcí Smolník, Štós, Harichovce, Plešivec, Jasov či Vyšný Medzev. Veľkokapacitné očkovacie centrum na Ostrovského ulici v Košiciach bude otvorené od štvrtka 17. júna do nedele, očkovať sa tu bude vakcínami AstraZeneca a Pfizer/BioNTech. V Spišskej Novej Vsi sa bude naďalej očkovať Modernou, a to počas víkendu 19. a 20. júna. Na očkovanie do veľkokapacitného očkovacieho centra v Michalovciach sa môžu registrovať tí, ktorí majú záujem o ruskú vakcínu Sputnik V. Počas uplynulého víkendu podali zdravotníci túto vakcínu 723 záujemcom. Ruskou vakcínou sa bude v Michalovciach opäť očkovať v sobotu 19. júna, v nedeľu bude očkovacie centrum otvorené pre záujemcov o očkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech.

Ministerstvo zdravotníctva zároveň rozšírilo skupiny osôb, ktoré sa môžu zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Ide o ľudí bez verejného zdravotného poistenia, teda tých, ktorí majú udelený pobyt na Slovensku, študentov vysokých, stredných aj základných škôl či žiadateľov o azyl, o ktorých žiadosti doposiaľ nebolo rozhodnuté. V krajských očkovacích centrách zatiaľ neprebieha očkovanie detí nad 12 rokov. Záujemcovia o očkovanie sa môžu naďalej prihlasovať prostredníctvom registračného systému, ktorý prevádzkuje Národné centrum zdravotníckych informácií na korona.gov.sk. Otvorená je aj registrácia pre náhradníkov cez krajský prihlasovací systém na www.ockovanieksk.sk.

HARMONOGRAM OČKOVANIA V KSK v 24. týždni:
VKOC Košice, SOŠ informačných technológií, Ostrovského 1
17. 6. Pfizer/BioNTech
18. 6. AstraZeneca
19. – 20. 6. Pfizer/BioNTech

VKOC Michalovce, Gymnázium Pavla Horova, Masarykova 1:
19. 6. Sputnik V
20. 5. Pfizer/BioNTech

VKOC Spišská Nová Ves, Markušovská cesta 8:
19. – 20. 6. Moderna



Uverejnené: 15.06.2021 13:52:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.