files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle pokračujú aj obrancovia Ťavoda s Mudrákom

Po dvoch útočníkoch tentoraz prostredníctvom oficiálnej stránky predstavila michalovská Dukla Ingema dvoch obrancov, ktorí hájili farby „líšok“ aj v minulej sezóne. V sezóne 2021/22 budú pokračovať v kádri skúsený Ján Ťavoda, ako aj mladík Dávid Mudrák. Obaja odchovanci zvolenského hokeja sa dohodli na ďalšom pôsobení v Michalovciach.

Káder michalovskej Dukly sa tak poriadne kryštalizuje. Klub predstavil už piatich obrancov a trinásť útočníkov. Okrem Ťavodu s Mudrákom bude v zadných radoch Dukly pôsobiť aj kapitán Vladimír Mihálik. Novými posilami obrany sú Miroslav Macejko a Tomáš Bokroš, ktorý prišiel z Trenčína. Od druhej Dukly prichádza aj útočník Andrej Kukuča, zo Zvolena zase ďalší dvaja forvardi Jozef Tibenský a Marco Halama. Dukla už predstavila aj dvoch legionárov. Ide o fínskeho útočníka Janneho Keränena a amerického centra Tonyho Cameranesiho, na ktorých pleciach zrejme bude stáť ofenzíva tímu. V pondelok Michalovčania predstavili aj Bruna Mráza a Romana Žitného. Tí si v predošlých sezónach urobili dobré meno hlavne na Slovensku. V útočných radoch sa nájdu aj hráči, ktorí v tíme pokračujú. Ide o Mareka Mašlonka, Jakuba Suju, Samuela Chalupa, Pavla Regendu a Lukáša Lačného. V tíme bude pôsobiť aj ďalší mladík Dávid Hájnik. „Jano Ťavoda je tvrdý defenzívny obranca, ktorý vie, čo sa od neho na ľade očakáva a je veľmi dôležitý hráč do šatne. K Janovi neodmysliteľne patrí jeho úsmev, s ktorým prichádza každý deň na zimný štadión, čo ho robí obľúbeným aj medzi fanúšikmi, ktorými dúfame že v budúcej sezóne opäť naplníme arénu. Dávid Mudrák je jeden z najúspešnejších príbehov minulej sezóny. Do tímu naskočil v priebehu sezóny a postupom času sa z neho stala nenahraditeľná súčasť tímu. Aj napriek svojmu mladému veku je Dávid veľký bojovník a do svojej hry dáva celé svoje srdce. O to viac sme radi že sa rozhodoval pokračovať svoju kariéru v Michalovciach a veríme že jeho výkony ešte porastú,“ píše sa v tlačovej správe klubu.

 

Tridsaťročný skúsený Ján Ťavoda prišiel do Michaloviec počas rozbehnutej sezóne 2019/20. Ihneď sa stal oporou zadných radou a svoju pozíciu potvrdzoval aj vo vlaňajšej sezóne. Za Michalovce doteraz nastúpil aj s play-off v 61 zápasoch, v ktorých zaznamenal sedem kanadských bodov (1+6). Okrem materského Zvolena a Michaloviec v najvyššej súťaži obliekal aj dresy Popradu, Banskej Bystrice a Žiliny. Krátko pôsobil aj vo vtedy prvoligovej Detve a šesť duelov odohral za kazachstanský Gornyak Rudny.

O desať rokov mladší Dávid Mudrák prišiel do Michaloviec vlani po svetovom šampionáte do dvadsať rokov, kde bol asistentom kapitána a takisto patril k trom najlepším hráčom Slovenska. Pred Košicami uprednostnil práve Duklu a urobil dobre, keďže od trénera Valtonena dostal dostatok herného priestoru. Spolu s play-off tu odohral 36 duelov, v ktorých zaznamenal štrnásť kanadských bodov (3+11) a v bilancii +/- mal plus osemnásť! Slovensko reprezentoval na dvoch juniorských a jednom dorasteneckom svetovom šampionáte. Pred návratom na Slovensko pôsobil odchovanec zvolenského hokeja vo Fínsku, kde prešiel mládežníckymi tímami TUTO Hockey a TPS Turku.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.06.2021 14:44:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.