files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania s prvou prehrou, v príprave aj Stanislav Danko

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali vo svojom prvom prípravnom stretnutí pred novou sezónou. Na ihrisku nováčika Fortuna ligy MFK Tatran Liptovský Mikuláš prehrali 1:2, keď ich jediný gól zaznamenal Grék Ntotis. Ten ale už iba odpovedal na dva góly domáceho Bartoša.

 

Michalovčania na Liptove prehrali tesne 1:2 (foto: facebook mfk tatran)

Tréner Miroslav Nemec dal v zostave šancu viacerým mladíkom. Od začiatku bol na hrote útoku iba pätnásťročný Zoran Záhradník, jeho spoluhráči z dorastu Kovalčin a Bujnáček dostali šancu v druhom dejstve. V zostave sa objavili aj skúšaní hráči Erik Šuľa a Nigérijčan so švédskym pasom Samuel Monday Ayinoko. Na ihrisku pre zmenu chýbal kapitán Igor Žofčák, reprezentanti do 21 rokov Matej Trusa s Matúšom Vojtkom, zranený Oshima, ale aj rekonvalescent po zranení Martin Kolesár. „Chlapci nabehli do zápasu z plnej záťaže, v úvodnom týždni prípravy absolvovali osem tréningových jednotiek. Niektorým hráčom sme dali voľno, takže sme dali príležitosť mladým hráčom. A som rád, že som ich mohol vidieť. Do zápasu sme nastúpili dobre, mali sme obrovskú šancu Samuelom Mondayom Adyinokom, ktorú sme však nepremenili. Potom sme boli pod tlakom, Mikulášania si vytvorili nejaké šance, aj my sme mali nejaké sľubné protiútoky. Liptáci mali v prvom polčase mierne navrch. Som rád, že som videl v zápase 15-ročného Zorana Záhradníka, ktorý ma milo prekvapil. Na svoj vek je to pre nás zaujímavý futbalista. V druhom polčase sme dostali dva góly, prvý z penalty, druhý po našej chybe. V závere sme ešte stihli skorigovať výsledok Vasileiosom Ntotisom. Teší ma, že som videl v akcii širší káder a spravili sme mi momentálny obraz o mladých hráčoch,“ povedal k zápasu pre stránku klubu tréner Miroslav Nemec.

 

V zostave sa neobjavil ani Stanislav Danko, ktorý sa po pôsobení v Seredi zapojil do tréningového procesu MFK Zemplín a jeho návrat do materského klubu je vraj na spadnutie. V druhom polčase dostal šancu aj tretí hráč na skúške, 21-ročný Čech Nicolas Moravčík, ktorý naposledy pôsobil v Mladej Boleslavi. Podľa oficiálnej stránky klubu sa do tréningového procesu v najbližších dňoch zapojí aj útočník Matúš Marcin, ktorý naposledy pôsobil v poľskom Elana Torun. Odchovanec prešovského futbalu v minulosti pôsobil aj v českej Jihlave, Podbrezovej, Banskej Bystrici, či v Sokole Lubotice. Najbližší program Michalovčanov sa mierne zmenil. Duel s nováčikom druhej ligy FK Humenné sa odohrá už v utorok 22. júna na Hornom Zemplíne (začiatok o 17.00 hod.). V sobotu ich zase čaká domáci duel s ďalším účastníkom druhej ligy FC Košice. Ten sa odohrá od 11.00 hod. v Petrovciach nad Laborcom. Po ňom mal MFK Zemplín v pláne vycestovať k účastníkovi najvyššej maďarskej súťaže do Mezőkövesdu, ale tento zápas sa s najväčšou pravdepodobnosťou neuskutoční.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.06.2021 12:06:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.