files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema má piateho legionára. Je ním fínsky obranca Kalle Valtola

V poradí piatym legionárom, ktorý bude v sezóne 2021/22 obliekať dres michalovskej Dukly Ingema je 25-ročný fínsky zadák Kalle Valtola. O jeho príchode referuje web a facebook bronzového extraligistu. Rodák z Turku sa preslávil hlavne tým, že v sezóne 2017/18 zaznamenal ako obranca v druhej najvyššej fínskej súťaži 60 kanadských bodov, čo je doteraz rekord celej súťaže!

Valtola prešiel všetkými mládežníckymi tímami TPS Turku, šancu v prvom tíme ale nedostal. Viac odohral v druhej najvyššej Mestis lige, kde pôsobil v tíme TuTo Hockey. V drese tohto družstva sa v sezóne 2017/18 stal najproduktívnejším obrancom súťaže a to mu vynieslo miesto v prvom tíme KooKoo, ktoré hráva najvyššiu súťaž. V nej odohral prvú solídnu sezónu so 17 kanadskými bodmi na svojom konte. V sezóne 2019/20 ale za KooKoo odohral iba päť zápasov, s jednou prihrávkou a pobral sa do švédskej Mory. V nej mal začať aj minulú sezónu, po problémoch ale zakotvil v Liptovskom Mikuláši, kde odohral 31 duelov s bilanciou troch gólov a ôsmych prihrávok. Kalle Valtola je ofenzívny obranca, ktorý mal mimoriadne ťažkú minulú sezónu. Ročník odštartoval vo švédskom klube MORA IK, kde vzhľadom na zlú finančnú situáciu klubu neodohral ani jeden zápas a sezónu 2020/2021 dohral v Liptovskom Mikuláši. Kalle má vynikajúcu strelu od modrej čiary a je skvelý hráč na presilovky. Bodovať dokázal vo Švédsku aj vo Fínsku, pričom v lige Mestis, čiže druhej najvyššej fínskej súťaži, drží historický rekord v počte dosiahnutých bodov obrancu,“ píše klub na svojej stránke a facebooku.

Michalovská Dukla Ingema tak predstavila už dvadsaťtri hráčov pre nasledujúcu sezónu. Valtola je piatym legionárom, ktorého predstavili. Pred ním Dukla oznámila podpísanie zmluvy s jeho krajanom Jannem Keränenom, ako aj s brankármi Juliusom Pohjanoksom a Karolusom Kaarlehtom. Ofenzíva sa bude opierať aj o amerického centra Tonyho Cameranesihio. V Dukla pokračuje aj jej kapitán z minulej sezóny, obranca Vladimír Mihálik, ako aj jeho „parťák“ z obrannej dvojice Dávid Mudrák. Tréner Valtonen bude mať v obrane k dispozícii osvedčeného Jána Ťavoda a novou posilou je Miroslav Macejko, ktorý posledné tri roky strávil v zahraničí. Obranné rady vystuží aj skúsený Tomáš Bokroš, ktorý naposledy pôsobil v Trenčíne. Z útočníkov v Dukle pokračujú Pavol Regenda, Lukáš Lačný, Samuel Chalupa, Marek Mašlonka, Jakub Suja a Peter Galamboš. Novými tvárami v útoku sú Bruno Mráz, Roman Žitný, aktuálni majstri Jozef Tibenský s Marcom Halamom a Ex-Trenčan Andrej Kukuča. O miesto v ofenzíve zabojuje aj Dávid Hájnik. Na brankársky post Dukla angažovala okrem dvojice Fínov aj mladého Slováka Michala Vojvodu.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.06.2021 14:58:22 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.