files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miss sympatia na pokračovanie, či ďalší kopanec odborníkom?

Už tretí rok po sebe Slovenský zväz hádzanej hazarduje so svojou povesťou. Niekedy prestížnu anketu Najlepší hádzanár a Najlepšia hádzanárka Slovenska ponižuje tým, že o ich víťazovi nerozhodujú odborníci, ale diváci. Tí samozrejme volia na základe sympatií, víťaza teda skôr môžeme nazvať Miss sympatia. Na jednej strane je to pre diváka pekné, aj víťazi ankiet si však musia uvedomiť, že cenu dostali nie na základe toho, čo sa dialo na palubovke, ale na základe toho, akí sú divákom sympatickí. A to je na tejto ankete najhoršie!

Keď rozhodujú diváci, pardón fanúšikovia, nie tí, ktorí hádzanú desaťročia hrávali a aj teraz sa v nej pohybujú, potom môžu byť výsledky aj také, ako boli za rok 2020. V najlepšej ženskej sedmičke nie je opäť ani jedna hráčka najlepšieho tímu na Slovensku Iuventy Michalovce, zatiaľ, čo strieborný princ z Dunajskej Stredy má až štvornásobné zastúpenie. A to treba povedať, že v Iuvente už nehrajú prím legionárky, tak ako tomu bolo v minulosti. Do Dunajskej Stredy druhý rok po sebe putuje aj honor najlepšej hráčky Slovenska, keď si ho uchmatla premiérovo brankárka Oguntoyová a taktiež najlepšej hráčky MOL ligy, ktorý si vybojovala Réka Bizíková. Obidve si za svoje výkony nomináciu v Sedmičke roka zaslúžia. Zaslúži si ho aj najlepšia pravá spojka Veronika Habánková, aj keď tá sa paradoxne tohto honoru nedočkala po svojej najlepšej sezóne, ale po sezóne, kedy niekoľko mesiacov vynechala pre zranenie. Ako je však možné, že napríklad na poste strednej spojky je najlepšia hráčka, ktorá na tomto poste ani nehráva. To, že v trojčlennej nominácii nie je najlepšia stredná spojka MOL ligy Bajčiová vyvoláva ďalší otáznik.

Keď to spočítame podľa umiestnení, strieborná Dunajská Streda získala spolu s najlepšou hádzanárkou Slovenska a najlepšou hráčkou MOL ligy až šesť ocenení a najlepší tím na Slovensku ani jednu. V budúcej sezóne tak zrejme vo vzájomných zápasoch bude favoritom DAC. Nie je to žiadne prekvapenie. Veď už aj vrabce na streche štebocú, že nitky zväzu sú prepojené práve na klub od Žitného ostrova. V ani jednom športe na Slovensku takúto situáciu nepoznáme. Prečo musí byť Slovenský zväz hádzanej výnimkou, to sa zrejme nedozvieme. No a nedozvieme sa ani to, ako by hlasovali tí, ktorí sa hádzanej najviac rozumejú. Ich hlasy sú totiž už tri roky po sebe utláčané sympatiami divákov. Kto má viac fanúšikov, či sympatizantov vyhráva. Nečudo, že niektoré kluby sa do tejto spornej ankety, ktorá tu funguje od roku 1973 a vyhrali ju takmer všetky osobnosti slovenskej hádzanej, už viac zapojiť nechcú...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.06.2021 20:48:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.