files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s ďalšími dvoma posilami. Prichádza obranca Gajdoš a Poliak Pas

Michalovská Dukla Ingema prostredníctvom stránky a facebooku predstavila ďalšie dve posily pred novou sezónou. Tentoraz ide o dvoch mladíkov. Dukla sa na zmluve dohodla s obrancom Františkom Gajdošom, ktorý vlani hrával vo Zvolene. V rámci try-outu príde na skúšku aj poľský reprezentačný útočník Doinik Pas.

„František Gajdoš nás zaujal už počas minulej sezóny, v tom čase sme však do tímu mohli pridať iba jedného mladého obrancu, ktorým sa stal Dávid Mudrák. František je vynikajúci korčuliar, ktorý v minulej sezóne nedostal väčšiu šancu hrať v majstrovskom tíme. My potrebujeme a chceme mladých hráčov, ktorým môžeme dať šancu na vzájomnú súťaživosť a pokrok, čo nám František Gajdoš určite prinesie. Dominik Pas je vysoko energický a univerzálny hráč, ktorý môže hrať na oboch krídlach aj ako center. Jeden z najsľubnejších poľských talentov, ktorý hľadá šancu na presadenie sa v lepšej lige. Má fantastickú pracovnú morálku a vôľu, a počas prípravných zápasov o tom bude chcieť presvedčiť trénerov,“ píše Dukla v tlačovej správe.

Odchovanec bardejovského hokeja František Gajdoš zbieral skúsenosti v českej mládeži, keď pôsobil v tímoch HC Poruba a Sparty Praha. Zahral si aj v tretej najvyššej českej súťaži za HC Letnany. Dvadsaťročný obranca sa pred minulou sezónou vrátil na Slovensko, konkrétne do Zvolena. Ten ho poslal na chvíľu do Detvy, v závere sezóny sa ale vrátil pod Pustý hrad, kde sa tešil zo slovenského titulu. Po Marcovi Halamovi a Jozefovi Tibenskom je tak tretím členom majstrovského kádra, ktorý sa upísal Dukle Michalovce. V extralige odohral jedenásť duelov bez bodového zápisu, za sebou má aj jednu účasť na dorasteneckom svetovom šampionáte.

V rámci try-outu, teda na skúšku, prichádza do Michaloviec aj poľský útočník Dominik Pas. Ten je už šiestym legionárom, ktorého Dukla predstavila. Dominik Pas patrí k najväčším talentom poľského hokeja. Za sebou má dva dorastenecké a tri juniorské svetové šampionáty B- kategórii. Hoci má iba 21 rokov, je už stálym členom národného tímu. Zahral si aj v olympijskej predkvalifikácii a zdá sa, že môže byť aj v nominácii na augustovú kvalifikáciu, ktorú Poľsku odohrá v Bratislave. V poľskej najvyššej súťaži pôsobil už šesť sezón. Odohral v nej 266 zápasov, v ktorých zaknihoval 61 gólov a 94 prihrávok. Vo vlaňajšej sezóne pomohol materskému Jastrzebiu k ligovému titulu.

Dominik Pas je už šiestym legionárom, s ktorým sa Dukla dohodla. Predtým podpísala aj fínskych brankárov Karolus Kaarlehta a Juliusa Pohjanoksa, ako aj ich krajanov, obrancu Kalle Valtolu a útočníka Janneho Keränena. O ofenzívu by sa mal starať aj americký strednú útočník Tony Cameranesi. V Dukla pokračuje aj vlaňajší kapitán Vladimír Mihálik a aj jeho „parťák“ z obrany Dávid Mudrák. Okrem nich Dukla podpísala do obrany Tomáša Bokroša, Miroslava Macejka, no a v defenzíve pokračuje aj Ján Ťavoda. Okrem dvoch fínskych brankárov bude súčasťou kádra mladík Michal Vojvoda. V Dukle pokračujú aj útočníci Marek Mašlonka, Peter Galamboš, Jakub Suja, Pavol Regenda, Samuel Chalupa, či Lukáš Lačný. Šancu dostane mladík Dávid Hájnik, no a novými posilami do útoku sú Jozef Tibenský, Marco Halama (obaja Trenčín), Andrej Kukuča (Trenčín), Bruno Mráz (Košice) a Roman Žitný (Nitra).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.06.2021 14:19:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.