files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MOL liga s trinástimi účastníkmi, v hre aj Telekyho Chorzow

Jubilejný dvadsiaty ročník nadnárodnej súťaže hádzanárok MOL ligy bude mať v sezóne 2021/22 minimálne trinásť účastníkov. Zo slovenskej strany ubudol Prešov, ktorý sa do nového ročníka neprihlásil. Nováčikom bude AHT HC Tatran Stupava.

Súťaž ale bude mať dvoch nováčikov a možno budú až traja. Z českej strany bola akceptovaná prihláška celku Házená Kynžvart. Česi tak budú mať v nadnárodnej súťaži deväť účastníkov. No a zdá sa, že MOL liga môže mať po druhýkrát aj tím zo zahraničia. V premiérovej sezóne 2002/2003 v nej účinkovalo rakúske Hypo Niederosterreich, tentoraz sa rysuje účasť poľského Ruch Chorzow, ktorý vedie Michalovčan Vít Teleky.

Vidí to skôr na MOL ligu

Ruch Chorzow obsadil v nedávno skončenej sezóne v poľskej Superlige ôsme miesto. Teleky ho preberal v polovici februára tohto roka, po tom, čo v októbri skončil u ďalšieho účastníka najvyššej poľskej súťaže SPR JKS Jaroslaw, ktorého predtým dotiahol do najvyššej Superligy z tretej ligy. „Nakoniec sa nám nepodarilo dostať z ôsmej priečky. Môžu za to viaceré okolnosti. Najskôr bolo dva týždne v karanténe družstvo, potom som kvôli silnému koronavírusu chýbal šesť týždňov ja.  Následnú stratu sme už nedohnali. Skončili sme na poslednom ôsmom mieste, takže sme mali vypadnúť. Stále nevieme, na čom sme. O najvyššiu súťaž majú záujem Kielce, ktoré skončili v prvej lige na druhom mieste. Uvidíme, ako rozhodne Poľský zväz,“ poznamenal pre náš portál Teleky, podľa, ktorého slov, keď Chorzow pôjde do prvej ligy, mal by eminentný záujem aj o MOL ligu. „Jednoznačne! Keď sa tak stane, určite máme záujem. Vidím to skôr na túto možnosť, keďže Kielce majú za sebou silného partnera, ktorý je aj partnerom najvyššej Superligy.“     

 

Museli by splniť podmienky

V nadnárodnej MOL lige doteraz figuroval zahraničný zástupca iba raz. Bolo to v premiérovej sezóne 2002/03, kedy v nej účinkoval rakúsky Hypo Niederosterreich, ktorý súťaž aj vyhral. V minulosti sa hovorilo aj o záujme ukrajinského Užhorodu. Ten ale spadol na neochote českých klubov. Slovenský hádzanársky zväz, ako riadiaci orgán súťaže, nemá nič proti tomu, aby v nadnárodnej súťaži figuroval druhý zahraničný účastník, ale... „Zástupca z Poľska prejavil záujem o štart v našej súťaži pred troma týždňami. Zatiaľ je to otvorená záležitosť, momentálne prebiehajú rokovania a schvaľovací proces na úrovni Poľského hádzanárskeho zväzu. Samozrejme, Chorzów musí splniť aj určité formálne náležitosti. Podstatné je, že oba národné zväzy i kluby dali jeho prípadnej účasti v MOL lige zelenú. Ak sa to podarí dotiahnuť, súťaž by druhýkrát v histórii mala hosťa. Prvým bolo hneď v úvodnom ročníku rakúske Hypo. Nie sme tlačený nejakým termínom, ročník je vyžrebovaný a v prípade štartu poľského družstva by Chorzów zaujal vo vyžrebovaní pozíciu, ktorá bola pri trinástich účastníkoch voľná,“ uviedol na utorkovej tlačovej konferencii riaditeľ MOL ligy Peter Brunovský.

Prestížna konfrontácia Michaloviec a Mostu sa odohrá už v druhom kole

Iuventa začína doma s Hodonínom, druhé kolo v Moste

Na utorkovom aktíve klubov v Bratislave vyžrebovali aj novú sezónu, ktorá hneď na úvod prinesie vzájomnú konfrontáciu kvarteta slovenských účastníkov s českými súpermi. V 1. kole MOL ligy 2021/2022, ktoré je na programe v prvý septembrový víkend (4. – 5. 9. 2021) sa totiž slovenský majster MŠK Iuventa Michalovce doma stretne s HK Hodonín, vicemajster HC DAC Dunajská Streda privíta českého nováčika Házená Kynžvart. Ďalšie dva kluby zo SR sa predstavia vonku, HK Slovan Duslo Šaľa pocestuje do Písku na súboj s miestnym Sokolom a nové družstvo v súťaži AHT HC Tatran Stupava nastúpi pri premiére v MOL lige na palubovke Handball PSG Zlín. Obhajca prvenstva a zároveň úradujúci český šampión DHK Baník Most má na úvod voľno, to bude mať v každom kole vždy jeden z klubov za predpokladu, že do súťaže nepribudne avizovaný poľský klub Ruch Chorzów. Hneď v druhom kole je na programe šláger jesene, keď sa Iuventa predstaví na pôde aktuálneho víťaza DHK Baník Most.

Dvojice 1. kola spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej žien – MOL ligy 2021/2022 (4. – 5. 9.. 2021):
DHK Baník Most – voľno
MŠK Iuventa Michalovce – HK Hodonín
HC DAC Dunajská Streda – Házená Kynžvart
Handball PSG Zlín – AHT HC Tatran Stupava
DHC Slavia Praha – DHC Sokol Poruba
TJ Sokol Písek – HK Slovan Duslo Šaľa
DHC Plzeň – DHK Zora Olomouc

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.06.2021 09:15:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.