files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske derby korisťou hladných Humenčanov. Škrlík velebí útočníkov, Nemec hľadá posily

V utorkovom prípravnom zápase, v ktorom nováčik druhej ligy FK Humenné vyzval fortunaligové Michalovce, sa čakalo, ako naložia hostia s pozíciou favorita. Na ihrisku ale rozdiel v súťažiach vidno nebol. Už v prvom polčase, hoci ho prehrali 1:2, boli lepší Humenčania. V druhom dejstve sa v horúcom počasí Michalovčania v samom závere zložili a po štyroch inkasovaných góloch utrpeli na ihrisku nováčika druhej ligu hanbu v podobe porážky 2:5.

Šestnáste víťazstvo v rade

O víťazný obrat sa postarali útočníci Michal Hamuľak a Kristiánom Hirkom, ktorí sa presadili dvakrát. Trénera FK Humenné Jozefa Škrlíka teší potencia jeho útočníkov, ktorí rozhodli o výhre aj v sobotu v Trebišove (5:1). „Sme radi, že ich máme. Tak Hamuľak, s Hirkom, ako aj Rolo Černák, sú góloví hráči. Góly sa od nich čakajú a čakáme ich od nich aj my. Verím, že im forma vydrží a takto nám budú pomáhať aj v druhej lige,“ poznamenal kormidelník nováčika druhej najvyššej súťaže.

Ten so svojim tímom ťahá, keď počítame aj štrnásť výhier v rade v tretej lige, víťaznú šnúru už v šestnástich zápasoch. Na ligové výhry tím nadviazal aj v dvoch prípravných dueloch proti Zemplínčanom. Druholigový Trebišov Humenčania zdolali v sobotu na jeho pôde 5:1 a teraz získali ešte cennejší skalp fortunaligistu. „Bol to typický prípravný zápas, ale každé víťazstvo poteší,“ podotýka Škrlík a následne krotí prílišný optimizmus. „Futbal v Humennom po rokoch stagnovania ožil. Po dvanástich rokoch sme sa dostali do druhej ligy a chlapci sú plní elánu. Mužstvo máme dobré. Netreba ale z toho robiť nejakú vedu. Stále ide iba o prípravu, aj keď výhra s prvoligovými Michalovcami teší. Až liga ukáže, čo sme schopní.“ My len dodajme, že Humenčania sa v príprave doma predstavia aj v sobotu, keď od 17.00 hod. privítajú maďarskú prvoligovú Kisvárdu.

 

Tréner Michalovčanov Miroslav Nemec mal pred zápasom spolu so svojim asistentom Marekom Ondríkom ešte dobrú náladu. Po zápase mu však do smiechu nebolo.

Potrebujú posilniť káder

Zatiaľ, čo Humenčania sú v laufe, najvýchodnejší účastník Fortuna ligy v príprave zbiera prehry. V sobotu prehral na pôde nováčika najvyššej súťaže Liptovského Mikuláša 1:2. Teraz prišla ešte tvrdšia porážka od nováčika druhej ligy. Michalovčania v prvom polčase dvakrát viedli, keď sa presadili Matej Trusa spoločne s novou posilou Matúšom Marcinom. Ani v prvom dejstve však lepším tímom neboli. V druhom sa už jasne prejavila dominancia ľahko hrajúcich domácich, ktorí v závere zápas premenili dokonca na svoju exhibíciu. Troma gólmi v poslednej desaťminútovke korunovali svoju prevahu a fortunaligistovi tak uštedrili vysokú porážku. „Prvý polčas z našej strany ešte ako tak ušiel. V druhom ale naša hra vyzerala zle a tomu zodpovedá aj konečný výsledok. Pred nami ostáva stále tá istá otázka. Kto, kedy a akí hráči prídu,“ zdôraznil lodivod Miroslav Nemec. Michalovčania doplatili hlavne na defenzívne chyby, ktorých urobili viac ako súper. „Neviem, čím to bolo, možno aj stratou koncentrácie. V sobotu sa nám zranil stopér Vaško, chceli sme pošetriť aj Dana Magdu, na druhý polčas tak na pravej strane cez nohu nastúpil Mendez. Stále hľadáme optimálne zloženie zostavy. Nemáme už ale čas. Musíme sa z toho rýchlo dostať,“ pokračuje Nemec, ktorý stále čaká na prvé michalovské víťazstvo. Dočkať sa ho môže v sobotu, kedy jeho zverenci od 11.00 hod. v Petrovciach nad Laborcom privítajú druholigový  FC Košice.

 

Ayinoko s Moravčíkom skončili, príchod Matúša Marcina

V michalovskom MFK Zemplín sa tak stále opakuje situácia z každého leta. Aj tentoraz sa tréneri musia boriť s hľadaním optimálnej zostavy pre nastávajúcu sezónu. Hráči postupne prichádzajú na skúšku, niektorí už ale aj odišli. Týka sa to Nigérijčana so švédskym pasom Samuela Mondaya Ayinoka, ako aj Čecha Nicolasa Moravčíka. Tréner Miroslav Nemec naďalej skúša stopéra Erika Šuľu. V utorok už mal k dispozícii aj útočníka Matúša Marcina, ktorý sa presadil aj gólovo. V druhom polčase nastúpil na krídle aj niekdajší najlepší strelec tretej ligy Vladimír Pyda, ktorý naposledy pôsobil v Lipanoch, no a na hrote nastúpil Nigérijčan Christian Attah, ktorý krátko pôsobil aj v Seredi. „V posledných dňoch sa tu udialo v kádri dosť veľa zmien a preto zatiaľ nových hráčov hodnotiť nechcem. V najbližších dňoch si na to sadneme. Naši hráči sú naši a čo sa týka ostatných, musíme si k tomu spolu sadnúť. Naďalej však hľadáme optimálne alternatívy. Od prvého dňa vieme, kde nás tlačí topánka a pracujeme na tom, aby sme sa posilnili a do súťaže vstúpili optimálne pripravení,“ dodáva na záver Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.06.2021 11:16:52 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.