files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský talent na skúške v Spezii. Taliansko je môj sen, hovorí Zoran Záhradník

Po pol roku sa michalovský MFK Zemplín mohol dočkať ďalšieho prestupu do zahraničia. Po Adamovi Grigerovi, ktorý v zime odišiel do rakúskeho LASK Linz, bol na skúške v talianskej Spezii Calcio iba pätnásťročný Zoran Záhradník. Ten vlani zaujal v lige dorastu, keď v kategórii U16 nastrieľal v jedenástich zápasoch 14 gólov, či je rovná polovica toho, koľko dosiahol jeho tím v prerušenej súťaži.

Jeho strelecká forma neunikla pozornosti ani novému trénerovi mužského výberu Miroslavovi Nemcovi, ktorý podotýkame stále iba pätnásťročný talent zaradil do letnej prípravy. „Určite som rád, že som sa dostal do prvého tímu už v takomto mladom veku. Asi za to môžu moje góly v doraste. Viem, že som ešte veľmi mladý, no keď ma budú tréneri potrebovať, určite sa pobijem o miesto v tíme,“ rozhovoril sa slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý v prvom prípravnom zápase Zemplínčanov v Liptovskom Mikuláši (1:2) nastúpil v základnej zostave. „V šatni prvého tímu sa cítim ešte lepšie, ako pri svojich rovesníkoch. S trénerom som sa rozprával hlavne o taktických veciach. Hovoril mi, že musím byť aktívny, čo som sa snažil naplniť. Som strašne rád, že mi dal šancu v príprave a takisto aj v prípravnom zápase. Určite mi to do ďalšej kariéry pomôže,“ pokračuje Zoran Záhradník.

 

Práve Taliansko je pre neho krajinou, kde by v budúcnosti chcel rozvíjať svoj talent. Záujem pätnásteho tímu vlaňajšej sezóny Serie A Spezie Calcio ho teda veľmi potešil a aj prekvapil. „Určite som rád, že som tam mohol byť. Bolo to pre mňa veľmi ťažké, pretože angličtinu ešte veľmi neovládam. Trénoval som so svojou a aj staršou kategóriou. Moje pocity sú výborné. Klub na mňa pôsobil fantasticky. Výsledky skúšky zatiaľ nepoznám. Určite však budem makať na tom, aby som sa raz do takéhoto klubu dostal,“ dodáva na záver michalovský talent.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.06.2021 11:01:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.