files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema so siedmym legionárom. Na skúšku prichádza francúzsky bek Pierre Crinon

Káder michalovskej Dukly Ingema pre sezónu 2021/22 je už takmer kompletný. Prostredníctvom stránky a facebooku bronzový extraligista predstavil siedmeho legionára, francúzskeho zadáka Pierra Crinona. Ten prichádza podobne ako Poliak Dominik Pas na skúšku, teda try-out.

Bez piatich centimetrov dvojmetrový dvadsaťpäťročný rodák z Reims má za sebou už vcelku bohatý hokejový životopis. V najvyššej francúzskej súťaži má odohraných 255 duelov, v ktorých zaznamenal 63 kanadských bodov (10+53). Je dvojnásobným majstrom, keď tituly získal s Gap (2016/17) a Rouen (2020/21). Zahral si na dvoch dorasteneckých svetových šampionátoch A kategórie a troch juniorských B kategórie. Za sebou má aj 27 duelov v drese francúzskej reprezentácie, s ktorou sa predstavil na svetovom šampionáte v roku 2019 v Košiciach a Bratislave. „Do našej obrany sme chceli pridať veľkosť, korčuľovanie a defenzívne schopnosti, ktoré by mal priniesť francúzsky reprezentant Pierre Crinon. Pierre je na svoj vek veľmi skúsený a súťaživý typ hráča, ktorý hrá tvrdý a inteligentný štýl hokeja. Veríme, že trénerov presvedčí o svojich schopnostiach a ukáže, že je pre neho ten správny čas na posun do tvrdšej ligy,“ píše sa v tlačovej správe klubu.

 

Pierre Crinon prichádza do Michaloviec podobne ako poľský útočník Dominik Pas na skúšku. Dukla ešte predtým oznámila podpísanie ďalších piatich legionárov. Fínsky tréner Tomek Valtonen sa bude opierať o služby svojich krajanov, brankárov Juliusa Pohjanoksu a Karolusa Kaarlehta, zadáka Kalleho Valtolu a útočníka Janneho Keränena. Podpísaný je aj americký stredný útočník Tony Cameranesi. V piatok by mal pribudnúť ešte jeden legionár. V Dukle pokračuje kapitán Vladimír Mihálik. Spolu s ním sa na novej zmluve dohodli aj obrancovia Ján Ťavoda a Dávid Mudrák. Novú zmluvu podpísali michalovskí odchovanci Pavol Regenda s Lukášom Lačným, Dukla sa dohodla aj s ďalším Michalovčanom Dávidom Hájnikom. V tíme pokračuje aj štvorica útočníkov Marek Mašlonka, Jakub Suja, Samuel Chalupa a Peter Galamboš. Z majstrovského Zvolena do Michaloviec prichádzajú útočníci Jozef Tibenský a Marco Halama, z Trenčína obranca Tomáš Bokroš a útočník Andrej Kukuča. Z Košíc prichádza ďalší útočník Bruno Mráz, no a farby Dukly bude hájiť aj útočník Roman Žitný, ktorý naposledy pôsobil v Nitre. Novicom v kádri je brankár Michal Vojvoda, ktorý posledné dva roky chytal vo Fínsku a takisto aj skúsený obranca Miroslav Macejko, ktorý sa na Slovensko vracia po troch rokoch v zahraničí.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.06.2021 11:39:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.