files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v príprave do Poľska, Maďarska, Slovinska a Švajčiarska

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce si ešte v týchto dňoch užívajú zaslúžené voľno, no o chvíľu sa to zmení. V stredu štrnásteho júla štartujú spoločnú prípravu na novú sezónu, ktorá bude opäť pestrá. Chýbať v nej síce bude domáci Memoriál Tomáša Jakubču, ale zverenky trénera Jana Beňadika sa napriek tomu predstavia aj domácemu publiku a zahrajú si aj proti účastníkom európskych pohárov.

Zemplínčanky sa prvýkrát na tréningu stretnú v strede tretieho júlového týždňa. Ešte predtým absolvujú v košickej Šaci záťažové testy, ktorým predchádza plnenie individuálnych tréningových plánov. Sústredenie tentoraz realizačný tím neplánuje. „Vzhľadom na to, že v auguste budeme dosť cestovať po Európe, rozhodli sme sa tentoraz sústredenie vypustiť a pripravovať sa v domácich podmienkach, kde nám nič nechýba,“ zdôrazňuje tréner Beňadik. Hráčky by už na zraz mali prísť zaočkované aj druhými dávkami proti koronavírusu. „Takto sme sa rozhodli kvôli prevencii a aj preto, aby nám to uľahčilo cestovanie za hranicami Slovenska. Už teraz je jasné, že náš pohyb po Európe sa výrazne zjednoduší,“ pokračuje Beňadik.

 

Turnaje v St. Gallene a Váci

Michalovčanky odštartujú herné previerky v piatok 30. a v sobotu 31. júla, kedy ich v Chemkostav aréne čaká dvojzápas proti možnému účastníkovi MOL ligy, poľskému Ruchu Chorzów, ktorý vedie Michalovčan Vít Teleky. „V jednaní je účasť aj družstva Užhorodu, ale to uzavrieme až podľa aktuálnej situácie na hraniciach,“ podotýka tréner Michalovčaniek. Nasledujúci týždeň sa presunú do Slovinska, kde ich čaká ďalší dvojzápas, tentoraz proti druhému tímu tamojšej ligy Minotest Ajdovščina a cestou domov si zahrajú aj proti 26-násobnému majstrovi Slovinska RK Krim Mercator Ľubľana. „Potom máme v pláne odohrať dva turnaje. Prvým je tradičný Stadtwerk Cup vo švajčiarskom St. Gallene, ktorý bol preložený z decembra na letný mesiac a druhý turnaj odohráme v maďarskom Váci. Generálku na začiatok MOL ligy absolvujeme následný týždeň v poľskom Chorzówe,“ informuje nás Beňadik o ďalších plánoch jeho tímu počas letnej prípravy. „Nevylučujem, že ešte jeden prípravný zápas pribudne. To je zatiaľ v jednaní,“ dodáva Beňadik. My dodajme, že Iuventa štartuje ligovú časť sezóny v prvý septembrový víkend, kedy na domácej pôde privíta Hodonín.

 

Novou posilou mladučká brankárka Jakubíková

Čo sa týka kádra, aj v ňom nastal jeden posun a to smerom dnu. Predstavitelia MŠK sa totiž v týchto dňoch dohodli na príchode brankárky Barbory Jakubíkovej. „Ide o kadetskú reprezentačnú brankárku, o ktorú sme mali záujem už dávnejšie. V tíme bude kryť chrbát skúsenej dvojici Jablonská – Almeidová. Má veľký potenciál a do ďalších sezón sa môže v hierarchii posunúť vyššie,“ zdôrazňuje Beňadik, ktorý nevylúčil ešte ďalšie príchody. „Na lane máme dve mladé hráčky. Ich mená zatiaľ nezverejníme. Stane sa tak, keď príde definitívne k dohode,“ uzatvára tréner MŠK Iuventa a súčasne aj športový riaditeľ.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.06.2021 10:48:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.