files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé víťazstvo v príprave režíroval dvoma gólmi Trusa. Stále sme v štádiu hľadania zostavy, hovorí tréner Nemec

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce s ďalšími zmenami v zostave dosiahli v príprave prvé víťazstvo. V stredu si v Petrovciach nad Laborcom poradili s účastníkom tretej ligy Východ ŠK Odeva Lipany, ktorý zdolali po dvoch góloch Mateja Trusu a jednom Méndeza hladko 3:0.

Tréner Milan Nemec opäť hľadal ideálnu zostavu. Opäť mal k dispozícii viacerých nových hráčov. Z Dunajskej Stredy prichádza na hosťovanie brankár Benjamin Száraz, na pravej strane obrany sa objavil Juraj Kotula, v strede poľa nastúpili po prestávke slovenský mládežnícky reprezentant Sebastian Gembický a Srb Stefan Veličkovič, no a v útoku bývalý hráč MFK Zemplín Milan Kvocera, ktorý naposledy pôsobil v Banskej Bystrici. „Stále sme v štádiu hľadania optimálnej zostavy. Budeme v ňom ešte štyri týždne, takže až do konca prípravy. Sme už ale dohodnutí s viacerými hráčmi, o ktorých máme záujem, len to treba zmluvne doladiť,“ rozhovoril sa tréner Michalovčanov a k zápasu dodáva. „V tejto dobe sa nepozeráme na prípravné zápasy. Ideme do nich z plnej záťaže, a tak tomu bolo aj tentoraz. Výsledkovo sme zápas s Lipanmi zvládli, ale myslím si, že v určitých fázach hry sme neboli dostatočne agresívni. Prvých dvadsať minút nespĺňalo kritéria. Na druhej strane je dôležité, že sme v záťaži videli hráčov, ktorých potrebujeme vidieť.“

 

Michalovčania najbližší zápas odohrajú v sobotu v Širokom proti Podbrezovej a po ňom by opäť mohlo prísť na hodnotenie. „Po tomto zápase si zoberieme čas a všetko vyhodnotíme,“ referuje Milan Nemec, podľa ktorého ďalších slov sa stále v tréningovom procese, či prípravných zápasoch budú objavovať noví hráči. „Áno, bude to tak! Momentálna situácia s koronavírusom nám nepomáha. Hráči, ktorí sem prichádzajú z iných štátov, nemajú ľahký prístup do krajiny,“ pokračuje michalovský tréner. My len dodajme, že s tímom sa už nepripravuje michalovský odchovanec Stanislav Danko, ktorý vlaňajšiu jarnú časť odohral v Seredi. Na druhej strane, od začiatku týždňa sa s tímom pripravuje aj grécky stredopoliar Dimitrios Popovits, ktorý mal na úvod prípravy menšie zdravotné problémy. Káder by sa mal postupne dopĺňať. V hre je príchod dvoch Španielov (stopéra a útočníka) a jedného brankára z Ukrajiny.

 

Slovo o nových hráčoch

Tréner Miroslav Nemec využil v stredu v Petrovciach nad Laborcom päť hráčov, ktorí sa ešte neobjavili v žiadnom prípravnom zápase. Prvý polčas odchytal brankár Benjamín Száraz. Ide o 23-ročného rodáka z Veľkého Krtíša, ktorý je kmeňovým hráčom Dunajskej Stredy a k Laborcu by mal prísť na hosťovanie. V minulosti pôsobil aj v Senici a Gabčíkove.

 

Na prvej strane obrany nastúpil Juraj Kotula. Dvadsaťpäťročný rodák z Bratislavy naposledy pôsobil v českej Zbrojovke Brno, no má za sebou už aj účinkovanie vo Fortuna lige, či reprezentácii. Začínal v materskom Slovane Bratislava, za ktorý odohral dokopy 24 duelov. Nasledovalo hosťovanie v Senici, či v Zlatých Moravciach, kde odohral spolu 38 duelov a prestup do Čiech. Bol stabilným členom mládežníckych reprezentácii a v roku 2017 si na turnaji v Abú Dabí odkrútil premiéru aj v seniorskej reprezentácii. Pri výhre 3:1 s Ugandou nastúpil v prvom polčase.

 

Fanúšikom najznámejší je asi ofenzívny stredopoliar, či útočník Milan Kvocera. Dvadsaťtriročný rodák z Považskej Bystrice sa totiž po trojročnom účinkovaní v Trenčíne v lete roka 2019 presunul práve do Michaloviec. Za tie odohral v sezóne 2019/20 šestnásť duelov, v ktorých zaznamenal dva góly. Po sezóne odišiel do poľského Radomiak Radom, jarnú časť odohral v druholigovej Banskej Bystrici. V najvyššej Fortuna lige má nateraz odohraných 51 duelov, v ktorých strelil štyri góly. V minulosti bol členom všetkých mládežníckych reprezentácii.

 

Zaujímavým hráčom môže byť aj Sebastián Gembický. Ten má síce iba dvadsať rokov, no už zaujímavý životopis. Ofenzívny univerzál, ktorý môže hrať aj na oboch krídlach je stabilným členom mládežníckych reprezentácii. Zaujal v drese osemnástky v zápase proti Anglicku, kde sa na remíze 2:2 podieľal krásnym gólom po sóle cez celé ihrisko a asistenciou na druhý gól. V sezóne 2019/20 bol najlepším strelcom dorasteneckej ligy a po nej prestúpil z Dunajskej Stredy do Trnavy.

 

Novicom v kádri je aj 22-ročný rodák zo srbského Niš Stefan Veličkovič. Defenzívny záložník má za sebou už 25 duelov v najvyššej srbskej lige, kde hájil farby tímu FK Čukaričky, za ktorý si v minulosti zahral aj v mládežníckej Lige majstrov. Minulú sezónu strávil v inom superligovom celku z najvyššej súťaže FK Indija.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.07.2021 09:51:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.