files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Historická sezóna ich namaškrtila, v Dukle ale priznávajú aj dlhy

Druhé leto po sebe fanúšikovia HK Dukla Ingema Michalovce každý deň na internete sondujú, ktorého hráča predstaví ich klub prostredníctvom facebooku a stránky. Práve prostredníctvom sociálnych médií sa totiž predstavitelia mužstva zo zdola Zemplína rozhodli oznamovať podpísaných hráčov. Každý deň sa tak divák dozvedá o jednom, či dvoch hráčoch a takisto aj háda, kto bude ďalší. Michalovčania v júni predstavili kompletný 27-členný káder, ktorý by sa opäť mal pobiť o najvyššie priečky.

V tej minulej im všetko vyšlo podľa predstáv. Štart síce nemali ideálny, po trénerskej zmene ale už bola loď nasmerovaná správne a zaslúžene doplávala k cieľu, ktorým bol zisk medaile. Bronz sa síce Zemplínčanom najskôr možno málil, postupom času ale nabral tú správnu farbu. „Úspešná sezóna je za nami. Pred nami je ďalšia, v ktorej chceme byť opäť úspešní. Už len to, že sme získali bronz nás motivuje, aby bola ďalšia sezóna úspešnejšia a medaila cennejšia,“ zdôrazňuje prvý muž michalovského hokeja, prezident HK Dukla Ingema Martin Burinský. Tomu prispôsobili Michalovčania aj skladbu kádra. „Podpísali sme skúsenejších hráčov, ako minulú sezónu a preto možno rozpočet mierne stúpol, ale prispôsobili sme ho súčasnej dobe. Okrem toho potrebujeme vyrovnať ešte staré záväzky,“ priznal Burinský určité dlhy. Michalovčania si však dlhy nespôsobili sami. Môžu za to reštrikčné opatrenia vlády, ktorá zakázala vstup divákom na štadióny a preto klubom chýbajú finančné prostriedky, ktoré očakávali zo vstupného. „Dostali sme minimálnu, resp. takmer žiadnu podporu od štátu. Stále ešte čakáme na nejakú formu kompenzácie. Keďže sa hralo s prázdnymi tribúnami, príjmy zo vstupeniek nám spôsobili stratu približne 40-50% rozpočtu. Netušíme, do akej sezóny vstupujeme. Či bude podobná ako posledná, alebo to bude o niečom inom. Tak, ako sme v minulosti začali písať novú éru michalovského hokeja, teraz ho chceme etablovať aj napriek silnej konkurencii,“ podotýka k nelichotivému stavu Burinský.

Aj napriek nelichotivej situácii Zemplínčania počas leta zbrojili. Káder sa výrazne obmenil, keď v ňom ostalo iba deväť hráčov z minulej sezóny. Vlani sa v lete v Michalovciach zamerali hlavne na hráčov Banskej Bystrice, teraz lovili opäť u majstra. Zo Zvolena na východ prichádza až štvorica hráčov (Gajdoš, Tibenský, Halama, Nuutinen).Vlani sme zaznamenali veľký úspech a možno sme to očakávali. Každopádne máme za sebou veľmi úspešnú sezónu a je na čom stavať. Samozrejme, diváci nemali možnosť zažiť túto eufóriu, ale sponzori ostali pri nás. Je to kľúčové a dali nám signál, že partnerstvo a hokejová rodina drží spolu. Ideme do ťažkej sezóny, ktorá bude okorenená o storočnice Košíc či Slovana. Na druhej strane budeme svedkami piatich východniarskych derby, ktoré budú kvalitné. Na základe týchto skutočností sme sa so Správnou radou zhodli, že začneme budovať káder veľmi skoro, aby sme mali chytili hráčov, ktorých sme chceli. Je v našich silách minimálne obhájiť bronzovú priečku," zdupľoval vysoké ciele michalovský prezident.

Na Zemplíne sa tentoraz vydali na fínsku cestu. Tréner Tomek Valtonen ešte počas minulej sezóny pritiahol Elma Aittolu, ktorý bol najskôr videotechnikom, od leta sa stáva športovým riaditeľom klubu. Na pozícii asistenta síce ostal Juraj Faith, druhým asistentom je však ich krajan Kasper Vuorinen a trénerom brankárom bude po novom takisto Fín Sameli Nordman. K tomu treba pripočítať aj päť fínskych letných akvizícii. Nordman bude pracovať s dvoma krajanmi Kaarlehtom a Pohjanoksom, do obrany prišiel Valtola a útok posilnili Keränen s Nuutinenom. Práve od jedného z najlepších útočníkov vlaňajšej extraligovej sezóny si v Michalovciach sľubujú veľmi veľa. Veď na hráčskom trhu o neho zviedli obrovský boj.Myslím si, že u nás je už vybudovaný určitý vzťah s Fínmi. Zrejme aj on sám zvážil, ktoré mužstvo si vyberie, keďže vie, kto je našim hlavným trénerom. Asi takto by som charakterizoval jeho príchod do Michaloviec. Vidí u nás perspektívu. Dokonca verím, že nás čakajú dobré roky. Samozrejme, dúfame, že to už bude s fanúšikmi," dodal na záver Burinský.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.07.2021 19:13:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.