files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Regendu už sklamanie prebolelo, s Duklou chce k ešte vyšším métam

Želiezkom v ohni pre michalovský hokej mohol byť v máji odchovanec hokeja od Zemplína Pavol Regenda. Dvadsaťjedenročný útočník bol blízko k tomu, aby sa vyrovnal krajanovi Kristiánovi Kudročovi, ktorý si zahral na majstrovstvách sveta v roku 2012. Rodák z neďalekého Hažína ale neprešiel posledným sitom a do Rigy sa tak nepozrel, hoci viacerým divákom a aj odborníkom chýbal v zostave hráč jeho typu - vynikajúci v clonení pred súperovou bránkou.

Práve Regenda bol asi najväčším prekvapením vo vlaňajšej ceste Dukly Ingema za historickým bronzom. Postupne sa stal jedným z pevných kameňov zostavy trénera Valtonena a jeho prínos pre michalovskú hru si všimol aj reprezentačný tréner Craig Ramsay. Vzhľadom na to, že v metropole Lotyšska nik nevypadával, čakal sa mladší a dravejší káder, a v ňom nemal chýbať ani michalovský odchovanec. Nakoniec sa tak nestalo. „Ja som si už po prípravných zápasoch s Českom povedal, že to z mojej strany neboli optimálne výkony. Trošku som teda aj s tým rátal, že sa tam nedostanem. Sklamanie samozrejme trošku aj bolo, no pozerám sa dopredu. Je tu ďalší rok, ďalšie majstrovstvá sveta. Verím v to, že raz si na nich zahrám. Urobím preto všetko,“ poznamenal Pavol Regenda, ktorý sa podobne ako jeho slovenskí spoluhráči zúčastnil štvrtkového galavečera, na ktorom bronzový extraligista predstavil oficiálne nový káder.

Bol to práve on, koho Michalovčania predstavili pre nastávajúci sezónu ako prvého hráča. Stalo sa tak ešte počas rozbehnutého play-off, čím v Dukle ukázali, akým smerom sa chcú uberať. „Čo sa týka mien, káder je oproti minulej sezóne mladší. Snáď to bude dobré a budeme hrať rýchlejšie a dravejšie. Podľa mňa to môže byť opäť dobré,“ zdôrazňuje Regenda a k svojmu zotrvaniu v metropole Zemplína dodáva. „Myslím si, že nedávno skončená sezóna mi dala po hokejovej stránke veľmi veľa. Dôležité je aj to, že som doma, čo posledné štyri roky nebolo. Keď prišla od vedenia klubu ponuka na predĺženie kontraktu, neváhal som ani chvíľu. Pre moju kariéru to bude dobrý krok. Veľa mi dala aj spolupráca s trénermi, či už pánom Valtonenom, alebo Jurajom Faithom. Stále verím, že nasledujúca sezóna bude ešte úspešnejšia, ako tá, čo skončila nedávno.“   

 

Fínska cesta! To je cesta, ktorou sa v Michalovciach vydali po úspešnej sezóne. Trénerom ostal Fín Tomek Valtonen, ktorý si svojich ďalších krajanov priviedol do realizačného tímu, i kádra. Novým športový riaditeľom bude Elmo Aittola, trénerom brankárov Samuel Nordman, no aj jedným z dvoch Valtonenových asistentov aj Kasper Vuorinen. V tíme budú pôsobiť dvaja brankári z tejto krajiny – Karles Kaarlehto i Julius Pohjanoksa, ako aj obranca Valtola a útočníci Nuutinen s Keränenom. „Ja som pôsobil v Škandinávii tri roky, takže mi tento hokej a táto cesta vyhovuje. Po príchode trénera Valtonena sa u nás veľa veci zmenilo k lepšiemu. Zmenil náš herný štýl a zmenil teda hokej, aký sme hrali. Verím v to, že aj ďalší ľudia, ktorí prídu, budú pre tím prínosom. Fínsko patrí hokejovo na špicu. Každý rok bojujú o titul majstra sveta, čo nie je náhoda,“ zdôrazňuje Pavol Regenda.

 

Odchovanec michalovského hokeja v týchto dňoch zaberá na tom, aby bol dobre pripravený pre nasledujúcu sezónu. Pomáha mu v tom Daniel Mitera, nový kondičný tréner v Dukle Ingema. „S Danom spolupracujem už dlhšie. Je to chalan, ktorý sa rád vzdeláva a napreduje. Stále pracuje s väčším a väčším nasadením a stále sa chce učiť. Je super, že sa dohodol s klubom a bude nám pomáhať. Určite prinesie do tímu niečo nové a bude pre nás prínosom,“ dodáva na záver Pavol Regenda.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.07.2021 13:58:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.