files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Káder MFK Zemplín sa stabilizuje, dohoda s novými hráčmi

Druhé víťazstvo po sebe zaknihovali v rámci prípravy futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí tentoraz v Širokom zdolali popredného druholigistu FK Železiarne Podbrezová 2:1. O góly v sieti Horehroncov sa postarali Matúš Marcin a Milan Kvocera, ktorí by mali byť súčasťou kádra v nasledujúcej sezóne. Spolu s nimi sa v týchto dňoch s klubom dohodol aj stopér Erik Šuľa, ďalší hráči by mali dať podpis na zmluvu v najbližších dňoch.

Michalovčania si po dvoch úvodných prehrách v príprave tento týždeň zlepšili náladu víťazstvom nad Lipanmi (3:0) a práve triumfom v Širokom, kde podali asi najlepší výkon z celej prípravy. Vyšiel im hlavne úvod duelu, keď už v štrnástej minúte viedli po presných strelách Marcina s Kvocerom 2:0. „Železiarom“ sa podarilo skorigovať iba Šikulom, ktorý sa presadil na začiatku poslednej štvrťhodiny. „Výkon hlavne v prvom polčase spĺňal z našej strany všetky atribúty, ktoré chceme vidieť. Hrali sme proti kvalitnému súperovi, ktorého sme zdolali. Aj preto je u mňa maximálna spokojnosť,“ poznamenal po zápase tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec.

 

Strelci gólov zo Širokého Matúš Marcin a Milan Kvocera sa dohodli s Michalovčanmi na zmluvách.

 

 V tíme bude pôsobiť aj stopér Erik Šuľa.

Vlani desiaty tím Fortuna ligy zápasom s Podbrezovou ukončil polovicu prípravy na novú sezónu. Pred zostávajúcimi troma týždňami je potrebné káder okresať a stabilizovať, aby bolo družstvo dobre pripravené na náročný štart do sezóny. „Ako ste mohli vidieť, káder sa pomaly stabilizuje. Sme dohodnutí už s viacerými hráčmi, ktorých ste mohli vidieť na trávniku. Som rád, že väčšina z nich tu ostane v jesennej časti. Gro mužstva už máme pokope. Zmluvne sme dohodnutí s obrancom Erikom Šuľom a kridelníkmi Milanom Kvocerom s Matúšom Marcinom. Ďalších hráčov by sme mali podpísať v najbližších dňoch. Veľa sa už v kádri meniť nebude,“ pokračuje tréner Miroslav Nemec. Blízko k dohode s klubom majú aj brankár Benjamín Szaráz, ktorý by mal prísť na hosťovanie z Dunajskej Stredy, ako aj pravý bek Juraj Kotula. Do tréningového procesu sa už zapojil doteraz zranený Grék Dimitrios Popovits. Na skúške sú aj ukrajinský brankár Andrij Kozhukhar, ktorý naposledy pôsobil v lotyšskom Valmiere, srbský stredopoliar Stefan Veličkovič (FK Čukaričky Belehrad), stopér Michal Ranko (Skalica) a krajný ofenzívny hráč Sebastián Gembický, ktorý naposledy obliekal dres trnavského Spartaka.  Tréner Miroslav Nemec by mal mať od budúceho týždňa k dispozícii aj jedného stopéra zo Španielska. Ďalší útočník z tejto krajiny by mal do Michaloviec doraziť taktiež v najbližších dňoch. Naopak, s tímom sa momentálne nepripravuje defenzívny univerzál Martin Bednár. Kmeňový hráč Dunajskej Stredy absolvoval v týchto dňoch skúšku v Českých Budějoviciach a pokračovanie jeho hosťovania na Zemplíne je naďalej v štádiu riešenia. Preč sú aj testovaní útočníci Vladimír Pyda z Lipian a Nigérijčan Christian Attah Junior. S tímom sa už nepripravuje ani Stanislav Danko, ktorý sa nedohodol na podmienkach.  Dodajme, že Michalovčania najbližší zápas odohrajú v stredu na domácej pôde, kde privítajú druholigový Trebišov (začiatok o 17.00 hod.). Doma sa predstavia aj budúcu sobotu proti Banskej Bystrici, no a generálku na úvodný duel Fortuna ligy, v ktorom v nedeľu 25. júla privítajú Dunajskú Stredu, absolvujú týždeň predtým doma proti Bardejovu.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.07.2021 15:23:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.