files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mudrákovo sklamanie pominulo, výkonmi v Michalovciach chce zabojovať o reprezentačný dres

Keď začiatkom januára prichádzal z majstrovstiev sveta do dvadsať rokov ovenčený aj tým, že bol zaradený medzi troch najlepších hráčov Slovenska, Dávidovi Mudrákovi bežala po mysli myšlienka na to, či dokončí sezónu v Košiciach, alebo sa poberie za more, kde sa minulé leto upísal tímu Oshawa Generals pôsobiacemu v juniorskej Ontario Hockey League. Nakoniec vyhrala tretia možnosť. Mudrák prijal výzvu v podobe michalovskej Dukly Ingema a teraz neľutuje.

Odchovanec zvolenského hokeja ošľahaný aj dvoma mládežníckymi sezónami vo Fínsku ani nečakal, ako sa jeho pozícia môže zmeniť. V Košiciach nedostal od trénera Šťastného veľa šancí, odohral tam len sedem duelov. V Michalovciach pridal ďalších 29 zápasov a čerešničkou na torte bola bronzová medaila. „Pre mňa to bola parádna sezóna. Začala tým, že som nemohol ísť do Kanady, pretože naša súťaž sa nezačala. Začal som ju teda v Košiciach, kde som príliš nehrával. V Michalovciach to bolo od začiatku o niečom inom. Dostal som šancu, dôveru trénera a chytil som sa jej. Odmenou bola bronzová medaila a som rád, že som aj ja mohol svojim pomôcť klubu k historickej sezóne,“ poznamenal pre náš portál Dávid Mudrák.

 

Ten hokejovo vyrástol hlavne pri michalovskom obrovi v obrane, kapitánovi Vladimírovi Mihálikovi, s ktorým hrával vo formácii najviac. „Vlado je veľmi skúsený obránca. Hral v NHL, či KHL, získal slovenské tituly, má toho teda za sebou dosť. Veľa mi pomohol. Som mu za to veľmi vďačný,“ pokračuje Dávid Mudrák, ktorý januárový prestup do Michaloviec rozhodne neľutuje. „Vôbec! Skôr vidím kladne, že som mohol byť súčasťou takej organizácie, akou je HK Dukla Ingema Michalovce. Aj preto som sa rozhodol v Michalovciach pokračovať.“ Mudrák je jedným z deviatich hráčov, ktorí opätovne dali podpis na zmluvu s Michalovcami. Iné ponuky ani neriešil. „Ako som povedal, v Michalovciach som bol veľmi spokojný a nemal som čo iné riešiť. Samozrejme, pôsobenie v Amerike ma láka a bolo mi ľúto, že Oshawa nakoniec nevyšla. Na druhej strane, práve v Michalovciach vidím pri týchto tréneroch priestor na svoje zlepšovanie. Zámorie som ešte za hlavu celkom nehodil. Snáď si tam ešte niekedy zahrám, no teraz sa sústredím na ďalšiu sezónu s Duklou, ktorá verím, že opäť bude úspešná,“ podotýka odchovanec zvolenského hokeja. Práve od majstra lovili Michalovčania v lete najviac. Z úspešného tímu prišli útočníci Tibenský, Halama a Nuutinen, ako aj talentovaný obranca František Gajdoš. „Ja tomuto mužstvu a tejto partii verím. Vedenie s trénermi zapracovalo a opäť poskladalo ambiciózny tím, ktorý môže hrať o špicu. Silné mužstvá ale budú mať aj naši súperi. Verím v kvalitnú súťaž a verím v to, že k tej kvalite prispejeme aj my,“ presvedčivo pokračuje Dávid Mudrák.

 

V Michalovciach začali raziť fínsku cestu. Tréner Tomek Valtonen bude mať na striedačke ďalších dvoch krajanov – asistenta Kasperi Vuorinena, či trénera brankárov Samuli Nordmana, športového riaditeľa Elma Aittolu a ďalších piatich krajanov na ľade. Fínska cesta nie je Mudrákovi neznáma. Veď dva roky pôsobil v juniorkách tejto krajiny a v tíme Tuto Hockey ho dokonca viedol súčasný športový riaditeľ Aittola. „Ja si myslím, že fínska cesta mi sedí a aj preto som sa rozhodol v Michalovciach ostať. Čo sa týka pôsobenia pod pánom Aittolom, nebolo to vždy ružové. Mali sme aj horšie obdobie, no pôsobenie vo Fínsku mi dalo strašne veľa a veľa mi dalo aj pôsobenie v tíme s ním,“ podotýka Mudrák, o ktorom reprezentačný tréner Craig Ramsay hovoril, že by mal dostať šancu v príprave na majstrovstvá sveta.

 

Michalovský obranca ale nenapodobnil svojich troch spoluhráčov z dvadsiatky (Kňažko, Nemec, Slafkovský) a po juniorskom svetovom šampionáte sa nezúčastnil toho mužského. V záverečnej fáze prípravy sa totiž ocitol iba medzi náhradníkmi. „V prvom momente ma to samozrejme mrzelo, pretože som tam byť chcel. Postupom času sklamanie pominulo a teraz vo mne pretrváva pocit toho, že sa v ďalších rokoch chcem pobiť o to, aby som si raz zahral v reprezentačnom drese aj na majstrovstvách sveta,“ dodáva na záver Dávid Mudrák.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.07.2021 21:40:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.