files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: Podpora energetickej efektívnosti budov v meste

Mesto Michalovce je vlastníkom viacerých administratívnych budov, v ktorých sídlia verejné inštitúcie, sociálne zariadenia, kultúrne stredisko, umelecké školy, charita a pod. Všetky tieto budovy boli postavené pred niekoľkými desaťročiami a vyžadujú celkovú rekonštrukciu a zlepšenie hospodárnosti pri prevádzke a údržbe.

S týmto zámerom mesto pre desať svojich budov vytvorí účelový energetický audit ako nutnej podmienky pre ich rekonštrukciu, resp. garantovanú energetickú službu. „Audit sa bude realizovať v rámci projektu Podpora energetickej efektívnosti budov v meste Michalovce v Operačnom programe Kvalita životného prostredia. Na projekt sme získali nenávratné finančné prostriedky z fondov EÚ vo výške 51 244,9 eur. Spolufinancovanie Mesta je vo výške 5 percent, čo predstavuje 2 679 eur,“ píše samospráva v tlačovej správe. Mesto už podpísalo so Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou zmluvu o nenávratnom finančnom príspevku, súčasne po realizácii  verejného obstarávania začalo hlavnú aktivitu podpisom zmluvy o dodávke služieb. Výsledkom projektu bude energetický audit za účelom identifikácie a návrhu opatrení energetickej efektívnosti mestských budov. Audit poslúži ako dokument potrebný pre využitie garantovanej energetickej služby, resp. pre prípravu projektovej dokumentácie rekonštrukcie budov.

Energetický audit sa týka nasledujúcich budov: budova mestského úradu na Námestí osloboditeľov č.30, budova mestského úradu na Námestí slobody 1, Starý súd na Námestí osloboditeľov č.77, Dom služieb na Námestí osloboditeľov č. 82, Základná umelecká škola na Štefánikovej ulici, Zlatý bažant na Ul. saleziánov, Mestské kultúrne stredisko na Námestí osloboditeľov č.25, Zlatý býk  na Námestí osloboditeľov č.10,  Stredisko služieb škole  na Ul. okružnej 3567 a budova bývaléhoSOU stavebného – aktuálne sídlo mestskej spoločnosti Služby mesta Michalovce na Partizánskej ulici č.23. Všetky vybrané budovy sú vo výlučnom vlastníctve mesta. Vytvorený účelový energetický audit bude zverejnený na webovej stránkeMesta www.michalovce.sk.Projekt by mal byť ukončený v apríli 2022. V minulosti Mesto aj vďaka externým zdrojom zvýšilo hospodárnosť a zefektívnilo prevádzku viacerých svojich budov (všetkých základných a materských škôl, zariadenia pre seniorov) či verejného osvetlenia a pod. Všetky projekty zároveň prispeli k zlepšeniu environmentálnych ukazovateľov.



Uverejnené: 12.07.2021 11:00:45 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.