files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najviac sa teší na Renátku

Futbalový osud zavial brankára Matúša Kiru po prvýkrát mimo východ Slovenska. Rodák z Kolonice, ktorý prvé seniorské futbalové kroky robil v Michalovciach a v minulej sezóne sa v drese FC Košice stal najlepším brankárom druhej ligy, sa totiž upísal fortunaligovým Zlatým Moravciam. Po prvýkrát by tak mal proti Michalovciam nastúpiť v ligovom zápase ako súper.

„Ja už aj viem otázky, na ktoré sa ma budete pýtať,“ smeje sa pre pondelkové vydanie Denníka Šport Matúš Kira. Následne dodáva. „Bude vás zaujímať, ako hodnotím doterajšie pôsobenie vo VIOn-e. Či sme sa pred ôsmym kolo videli v tabuľke vyššie. Či už mi niekto z Michaloviec volal, respektíve, či sme dali nejakú stávku. Ja na ne zareagujem asi tak, že v Michalovciach sú super ľudia. Že sa vôbec na nikoho nehnevám. Že na stretnutie sa veľmi teším, že príde moja rodina, kamaráti a pozdravím sa so všetkými v klube. Deväťdesiat minút budeme súpermi, potom znova kamarátmi. Najviac sa teším na pani Renátku, ktorá nám prala veci. Už si ju živo predstavujem, ako ma víta ostrým hlasom s rukami v bok a v nich bude držať kľúče. To je jej typická póza.“

 

Práve medzi Michalovcami a Zlatými Moravcami sa Kira rozhodoval, kde bude v sezóne 2021/22 pôsobiť. Nakoniec vyhral ViOn. „Na tento klub som počul iba pozitívne veci. Ide o rodinný klub, o čom som sa mohol presvedčiť počas tých pár dní, čo som tu. Presvedčilo má aj rokovanie s vedením klubu. Bolo na vysokej úrovni. Chcel som skúsiť niečo nové. To bol dôvod, prečo som odmietol návrat do Michaloviec,“ zdôrazňuje Kira, podľa ktorého ďalších slov zabral aj dôvod, že vo ViOne bude jednotkou. „V hre bolo aj zahraničie, konkrétne Grécko. Dal som však skôr slovo, že pôjdem do ViOnu, tak som ho dodržal. Zmluvu sme podpísali na jeden rok s následnou opciou. Klub chcel síce dvojročnú zmluvu, nakoniec sme sa ale dohodli,“ dodáva pre Denník Šport 26-ročný Matúš Kira.

Peter Brendza (Zdroj: Denník Šport)



Uverejnené: 14.07.2021 10:54:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.