files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výsledky v príprave nepreceňujú, pripravenosť ukáže až liga

Päť víťazstiev a dve prehry. Taká je bilancia futbalistov MFK Zemplín Michalovce v príprave na novú sezónu. Zverenci trénera Miroslava Nemca po dvoch prehrách v Liptovskom Mikuláši a Humennom zapli naplno a dosiahli päť víťazstiev v rade. Víťaznú šnúru natiahli v sobotu v generálke, keď zdolali druholigový Bardejov bez väčších problémov 2:0.

O výhre Michalovčanov rozhodli gólmi nové posily Juraj Kotula a Wisdom Kanu. „Sme spokojní! Generálka nám ukázala, čo potrebujeme vidieť. Potrebovali sme vyťažiť hráčov. Niektorí to zvládli deväťdesiat minút, niektorí osemdesiat, niektorí sedemdesiat. Spokojnosť je aj s výsledkom. Teraz si berieme dva dni voľno a od utorka sa pripravujeme na Dunajskú Stredu, ktorá nás čaká v nedeľu,“ poznamenal na margo generálky tréner Michalovčanov Miroslav Nemec.

 

Zemplínčania sa v príprave až na Liptovský Mikuláš predstavili proti súperom z druhej a raz dokonca z tretej ligy. Aj preto nechcú preceňovať výsledky, ktoré dosiahli. „Potrebujeme spraviť dobrý výsledok. Ako náhle sa nám to podarí, tak je spokojnosť. Výsledky v príprave nemôžeme preceňovať. Až liga ukáže, ako sme pripravení. Čo sa týka kádra, ten sa obmenil. Hľadali sme vhodné typy hráčov. V danom momente sme s tým spokojní. Ešte by sme ale potrebovali jedného, či dvoch hráčov. Nechcem to znehodnocovať, lebo druhá liga má svoju kvalitu. My sa ale ideme konfrontovať s najvyššou súťažou a až tá ukáže, ako sme pripravení,“ pokračuje Miroslav Nemec.

 

Káder najvýchodnejšieho fortunaligistu sa výrazne obmenil. Pribudlo doň nateraz šesť nových posíl. Ide o obrancov Juraja Kotulu, Michala Ranka a Erika Šuľu. Stopérsky post vystužil aj skúsený Španiel Alfonso Artabe, no a do ofenzívy pribudli nateraz Matúš Marcin a najlepší strelec druhej ligy Wisdom Kanu. V hre je aj príchod kridelníka Milana Kvoceru, taktiež brankára Szaráza, ktorý by mal prísť na hosťovanie z Dunajskej Stredy. Na hosťovanie by mal pribudnúť aj talentovaný Sebastián Gembický, ktorý je kmeňovým hráčom Trnavy. Na skúške je aj španielsky útočník Antonio. V hre je príchod aj ďalšieho španielskeho útočníka, no a s Dunajskou Stredou prebiehajú rokovania o opätovnom hosťovaní útočníka Sharaniho. „Skladáme káder s novou dušou, novými emóciami, takže verím, že to bude dobré. Potrebujeme však spraviť výsledky. Všetko sa bude odvíjať od toho. Nebudeme si klamať. Vieme, že máme ťažký začiatok. V prvých štyroch kolách hráme proti trom tímom z vlaňajšej prvej šestky. Čaká nás silná Dunajská Streda, ťažký zápas v  Žiari nad Hronom, náročný Trenčín a zápas na Tehelnom poli proti Slovanu. Je to však pre nás výzva a my ju chceme zvládnuť,“ dodáva na záver Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 19.07.2021 09:24:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.