files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S novým logom za starými cieľmi. Michalovčania chcú opäť do prvej šestky

Do svojej siedmej sezóny medzi slovenskou elitou vstúpia v nedeľu domácim zápasom s Dunajskou Stredou (začiatok o 18.00 hod.) futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Na utorkovej tradičnej predsezónnej tlačovej konferencii sa zúčastnili okrem nového trénera Miroslava Nemca aj prezident klubu Štefan Laurinčík, šéf marketingu Július Kmec, ale aj kapitán Igor Žofčák a nová posila Juraj Kotula. Z ich úst zaznamenalo jasne: Chceme znova do prvej šestky! 

V nej si jediný zástupca východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži zahral v sezónach 2018/19 a 2019/2020, a po vlaňajších starostiach so záchranou chce opäť bojovať v lepšej nadstavbovej skupine. „Vyskúšali sme si ako je to hrať v lepšej šestke, ako aj v skupine o záchranu. Lepšie sa nám hralo v tej prvej nadstavbovej skupine, takže by sme boli radi, keby sme tam boli opäť,“ zdôraznil kapitán tímu Igor Žofčák, ktorý sa opäť dohodol na predĺžení zmluvy. Opatrnejší bol vo vyjadreniach nový tréner Miroslav Nemec. „Pôjdeme od zápasu k zápasu. Naším cieľom bude čím skôr získať tridsať bodov, aby sme nemali starosti so záchranou.“

U najvýchodnejšieho účastníka ligy sa toho zmenilo počas leta dosť veľa. Nový je tréner Miroslav Nemec, ktorý nahradil Antona Šoltisa. Vynovený je aj káder, no a zmenilo sa aj logo klubu. „Je nádherne,“ zdôveril sa Miroslav Nemec. K logu, ktorého súčasťou je drak, viac dodal marketingový riaditeľ klubu Július Kmec. „Vznikalo dlhší čas. Pamätníci vedia, že v prvých logách bol práve drak. Robila ho renomovaná agentúra. Ide o identitu klubu, ktorú by sme do budúcna chceli budovať. Máme pripravené aj nové fann predmety pre divákov a k dispozícii by mala byť v nedeľu na prvý zápas aj Fann zóna. Uvidíme ale, ako to bude s opatreniami.“

Práve opatrenia zatiaľ znemožňujú väčší návrat divákov na štadión. Na nedeľňajší duel s Dunajskou Stredou, ktorý odohrajú Zemplínčania na vlastnom trávniku, tak naďalej platí, že v exteriéry môže byť tisíc divákov. „Naďalej to platí! Môže sa to ale zmeniť. Zákon mal byť schválený minulý týždeň, no nebol. Mohlo by sa to prijať vo štvrtok. Všetci veríme, že sa to podarí, aby sme konečne hrali pre ľudí,“ nadväzuje predseda predstavenstva klubu Štefan Laurinčík.

Zmeny nastali aj v kádri. Odišlo viacero legionárov, ktorých nahradili slovenskí hráči. Defenzívu posilnili stopéri Erik Šuľa s Michalom Rankom a skúsený 32-ročný Španiel Alfonso Artabe, na kraj obrany zase pribudol Juraj Kotuľa. V ofenzíve sa bude môcť tréner Miroslav Nemec spoľahnúť na Matúša Marcina, ako aj vlani najlepšieho strelca druhej ligy, Nigérijčana Wisdoma Kanuho. Niektorí hráči sa ešte administratívne doťahujú. Malo by ísť o kridelníka Milana Kvoceru, ako aj o brankára Benjamína Száraza a stredopoliara Sebastiána Gembického, ktorí by Zemplínčanov mali posilniť v rámci hosťovania. „Sme radi, že sa nám väčšinu z hráčov, ktorých sme chceli, sem podarilo dotiahnuť. Prišla sem kvalita. Zatiaľ nám to sadlo aj v kabíne, takže uvidíme, čo sa ukáže v lige,“ zdôraznil tréner Miroslav Nemec. Jeho zverenci, ktorí v príprave absolvovali sedme duelov s bilanciou piatich výhier a dvoch prehier, odštartujú sezónu v nedeľu duelom s Dunajskou Stredou. Jeho začiatok je stanovený na 18.00 hod. aktuálne sa ale rokuje o tom, aby sa duel hral od 17.00 hod.

 



Uverejnené: 20.07.2021 13:45:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.