files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania s parádnym štartom. Veríme, že ho pretavíme aj do ďalších zápasov, hovoria úspešní strelci Žofčák s Begalom

Iba po druhýkrát, odkedy sú vo Fortuna lige, sa hráčom MFK Zemplín Michalovce podarilo zabodovať v prvom kole naplno. V nedeľu po výbornom výkone zdolali vicemajstra z Dunajskej Stredy rozdielom triedy 4:1 a zabezpečili tak víťaznú premiéru svojmu trénerovi Miroslavovi Nemcovi.

Paradoxom je, že aj pri prvom víťazstve Zemplínčanov v prvom kole, na ich štíte zostal popredný celok a takisto mal aj tréner víťaznú premiéru. Stalo sa tak v sezóne 2016/17, kedy v prvom kole zdolali majstra z Trenčína 2:1 a úspešnú premiéru tak dopriali Antonovi Šoltisovi. A ešte jedna zaujímavosť. Vtedy, ako aj v nedeľu, skóroval nestarnúci michalovský kapitán Igor Žofčák.

 

Aj keď na ihrisku hrali proti sebe vlaňajší vicemajster s tímom, ktorý sa zachránil až v poslednom kole, vôbec nebolo vidno rozdiel. Michalovčania sa totiž na duel proti favoritovi výborne pripravili a možno aj využili jeho únavu zo štvrtkového duelu Európskej Konfederačnej ligy v Belehrade. „Sám som zažil to, že niekedy je aj lepšie, keď ste rozohratí. Aj preto je teraz ťažko povedať, či boli unavení. Ja im držím vo štvrtok palce a verím, že postúpia do tretieho kola,“ poznamenal kapitán michalovského celku, ktorý bol veľmi spokojný s výsledkom, ako aj so spôsobom, akým Michalovčania DAC zdolali. „Hrali sme tímovo! Chvalabohu, využívali sme šance a preto sme vyhrali. Ukázali sme, že mužstvo má svoju kvalitu. Teraz je len na nás, aby sme to dokázali aj v ďalších zápasoch,“ pokračuje 38-ročný michalovský kapitán. Ten okrem tretieho gólu svojho celku mal prsty aj vo štvrtom, kedy po jeho rohu skóroval Filip Vaško.

 

Ešte predtým úradovala nová posila, nigérijský útočník Wisdom Kanu. Vlaňajší najlepší strelec druhej ligy mal v prvom polčase prsty vo všetkom dôležitom. Pred prvým gólom zobral loptu Beskorovajnemu a naservíroval ju Begalovi, druhý gól dal strelil sám po parádnej prihrávke práve od Begalu a pri treťom vyzvŕtal súperovu obranu, posunul loptu Magdovi a ten ju naservíroval práve Žofčákovi. „Určite sme všetci radi za takúto premiéru,“ rozhovoril sa nigérijský útočník či ofenzívny stredopoliar, ktorý pri neúčasti zraneného Mateja Trusu dostal šancu na hrote. „Zahrali sme podľa predstáv. Súper síce mal na začiatku viac z hry, no potom sme strelili do polčasu tri góly a bolo prakticky rozhodnuté. Dunajská Streda sa síce snažila niečo so zápasom urobiť, my sme si však hrali svoje a podľa mňa sme zaslúžene zdolali favorita,“ pokračuje Kanu.

 

Zápas chutil aj mladému stredopoliarovi Matúšovi Begalovi. Ten zaznamenal svoj prvý gól na domácom štadióne, po ktorom sa ihneď rozbehol k tribúne, kde mal mamu, sestru a priateľku. „Chcel som im urobiť radosť,“ smeje sa úspešný strelec, ktorý ani sám pred zápasom neveril v také vysoké víťazstvo. „Každý pozná kvality Dunajskej Stredy. Naším cieľom bolo ich vysoko napádať a čakať na chyby. Vyšlo nám niekoľko kontier, využili sme šance, za čo sme všetci radi,“ pokračuje Matúš Begala. S jedlom rastie chuť a Michalovčania chcú po úvodnom skalpe favorita bodovať aj v ďalších kolách. „Máme za sebou veľmi náročnú prípravu, no zápas ukázal, že sme pripravení dobre. Určite sa posnažíme na to nadviazať aj v ďalších zápasov.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.07.2021 11:25:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.