files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa so štvrtou posilou, prichádza najväčší slovenský talent

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú štvrtú letnú posilu. Po návrate Patrície Wollingerovej z materskej dovolenky a podpísaní brazílskej brankárky Nairi Almeidovej, či českej reprezentačnej spojky Heleny Ryšánkovej sa v týchto dňoch do tréningového procesu zapojila aj slovenská juniorská reprezentantka Alena Dvorščáková, ktorá doteraz pôsobila iba v materskom Prešove. Podotýkame, že devätnásťročná ostrá spojka bola v tomto roku vyhlásená za najväčší talent Slovenska.

Rýchla dohoda s materským klubom

Dvorščáková dala o sebe vedieť hlavne vo vlaňajšej sezóne MOL ligy, ako aj v národnom play-off. V prvom semifinále proti Michalovciam síce ŠŠK Prešov prehral vysoko 12:34, no ostrá spojka zaznamenala osem presných zásahov. „Vedeli sme o jej talente a preto sme ju chceli získať,“ rozhovoril sa tréner MŠK Iuventa a zároveň aj športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. Ten kvituje rýchlu dohodu s jej materským klubom. „Musím sa poďakovať funkcionárom Prešova, ktorí nebránili svojej hráčke v odchode a rýchlo sme sa dohodli na podmienkach prestupu k nám.“ Beňadik k novej posile dodáva. „Ide o jeden z najväčších talentov slovenskej hádzanej. Práve takýmto hráčkam chceme dávať šancu. Naskytla sa možnosť angažovať ju a využili sme ju. Určite dostane šancu, aby ukázala svoje schopnosti.“

Inšpirovalo ju napredovanie Popovcovej

Stále iba devätnásťročný talent slovenskej hádzanej sa nedávno zúčastnil na majstrovstvách Európy do 19 rokov v Slovinsku, kde Dvorščáková spolu s ďalšími dvoma hráčkami Iuventy Barborou Polievkovou a Valériou Dulinovou vybojovali dvanáste miesto a teda aj postup junioriek na majstrovstvá sveta. Po návrate sa už nevrátila do materského Prešova, ale prichádza k trinásťnásobnému majstrovi. „Udialo sa to veľmi rýchlo,“ reaguje Alena Dvorščáková, ktorá už v týchto dňoch zarezáva s Iuventou. „V prvom rade sa chcem poďakovať Prešovu za to, že som tam mohla hádzanársky rásť a takisto aj za to, že mi nebránil v ďalšom napredovaní. Nadišiel čas, kedy by som sa mala hádzanársky posunúť a Iuventa je v tomto smere pre mňa správna adresa. Vnímam hádzanársky posun mojej bývalej spoluhráčky Martiny Popovcovej a rovnako sa chcem posúvať aj ja,“ dodáva členka širšieho kádra slovenskej reprezentácie. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 30.07.2021 15:02:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.