files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martin Opatovský nedobrovoľne pauzuje

 

Michalovský hokejový útočník Martin Opatovský už dva týždne nemôže hrať hokej. V II.tretine majstrovského zápasu Dukly v Považskej Bystrici sa po buly zrazil so svojim bývalým martinským spoluhráčom Jánom Zlochom. Výsledkom bol vyvrtnutý prst.

 

Fit v závere novembra?

 

„Keďže však Považská Bystrica nie je ďaleko od rodného Trenčína, na stretnutí bol prítomný aj môj otec. Takže, hneď po tomto nešťastnom momente som sa prezliekol a otec ma odviezol do trenčianskej nemocnice,“ opísal zlú udalosť 36-ročný center, ktorý kedysi v meste módy hrával aj s Mariánom Hossom či Miroslavom Šatanom. Naprávanie prsta na oddelení chirurgie bolo dosť bolestivé, ale keďže Martin Opatovský je tvrdý chlap, dokázal sa preniesť aj cez nepríjemnú bolesť. „Desať dní som bol doma. Venoval som sa hlavne dcére, ktorú som ráno vozil do školy a popoludní som s ňou chodil na plaváreň. No a keď hrala Dukla Trenčín doma, tak som navštevoval jednotlivé súboje,“ opísal svoj najčastejší denný režim.  V uplynulých dňoch M.Opatovský zavítal medzi svojich michalovských spoluhráčov. Na Zemplíne sa však zdržal iba pár dní a potom opäť odišiel do Trenčína. „Chodím na pravidelné lekárske kontroly. Samozrejme, že boľavý prst mám obviazaný. Fit by som mal byť niekedy v závere novembra,“ uviedol hráč, ktorý našiel prechodný domov v michalovskom Hoteli Družba, pričom vedno v jednej izbe býva s Antonom Lezom.

 

Z tribúny hokej nepozerá

 

Kým zranení hokejisti zvyknú pozerať zápasy svojich zdravých spoluhráčov z tribúny, Martin je pravý opak. „Jednoducho to nemám vo zvyku. Bol by som príliš nervózny, strašne by ma to ťahalo na ľad, takže v rámci pokoja sa radšej inak vypĺňam čas,“ netajil úprimnosť. Uvedomuje si, že už nie je najmladší, a preto myslí aj na zadné vrátka. „V týchto dňoch absolvujem v Bratislave kurz trénerskej B-licencie. Hokejový život je totiž veľmi vrtkavý, nikdy neviete, čo vám pripraví. A aby vás príliš nevyviedol z miery, treba sa aj nejako istiť. No a toto je jedna z foriem. V každom prípade, verím, že mi bude ešte slúžiť zdravie. Hokej na vrcholovej úrovni by som chcel hrať  tri až štyri roky,“ konštatoval hokejista, ktorý sa dobre pozná aj s takými borcami ako sú Demitra, Pálfy či Marcel Hossa.  

 

Toto ešte nezažil

 

Napriek zraneniu  M.Opatovský pozorne sleduje dianie v Dukle, ktorú vedie v tejto sezóne už tretí tréner. Zhruba pred týždňom sa funkcionári dohodli na spolupráci so 62-ročným veteránom Jánom Faithom. „Tohto kormidelníka som zažil v Trenčíne a Liptovskom Mikuláši, kde som svojho času hosťoval. Mám na neho dobré spomienky. Verím, že jeho pôsobenie prispeje k zlepšeniu hry Michaloviec. Inak, hoci sa hokejom živím už veľmi dlhé roky, nikdy som nezažil, aby mužstvo za dvadsať kôl viedol už tretí tréner. Lenže, tieto zmeny zrejme boli nevyhnutné,“ obsiahlo rozprával menovec známeho slovenského speváka. V závere sa vyjadril aj na margo michalovského hokejového prostredia. „Tu na východe hrajú extraligu len Košice. Preto je tu taký hlad po najpopulárnejšej kolektívnej hre. Vysoko oceňujem tunajších fanúšikov. To napríklad, na západnom Slovensku nie sú na hokeji ani zďaleka také návštevy. Pochvalne sa musím vyjadriť aj na adresu vytvorených podmienok v Dukle,“ zakončil rozprávanie zhovorčivý chlapík.

 

Športový riaditeľ Dukly Michalovce Richard Mašlanka: Na dnešnom stretnutí s Martinom Opatovským sme sa dohodli, že Martin ostane aj naďalej v domácej liečbe v Trenčíne. Dôvod je jednoduchý, ukázalo sa, že zlomenina prsta je komplikovanejšia ako sa čakalo. Lekár konštatoval oddych štyri až päť týždňov. V decembri by sa mal pripojiť opäť k mužstvu Dukly.



Uverejnené: 10.11.2010 19:37:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.