files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kotula prvýkrát na „domácom“ Tehelnom poli, Vojtko so zvýšenou motiváciou

V doterajších troch prípadoch sa od nich nejaký bodový zisk aj očakával, teraz si prvýkrát môžu povedať, že môžu. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v sobotu predstavia na Tehelnom poli, kde budú čeliť aktuálnemu majstrovi Slovanu Bratislava.

Michalovčania odštartovali svoju šiestu sezónu medzi slovenskou elitou najlepšie ako mohli. V prvom kole doma vyprášili lanského vicemajstra Dunajskú Stredu 4:1. V ďalších dvoch kolách ale na toto víťazstvo nenadviazali. V druhom prehrali v Žiari nad Hronom 0:2 a minulý víkend doma nestačili na Trenčín (1:2). Aj preto im aktuálne patrí „iba“ siedme miesto v tabuľke. „Prvý zápas dopadol nad naše očakávania. Z tých dvoch nasledujúcich ale musíme byť sklamaní, pretože sme mohli v oboch bodovať a byť tak v tabuľke vyššie ako na siedmom mieste. Sami si ale za to môžeme a teraz je len na nás, ako odčiníme tieto stratené body,“ rozhovoril sa pravý obranca Juraj Kotula.

 

Práve dvadsaťpäťročný zadák môže byť v sobotu extra motivovaný. Je totiž odchovancom Slovana Bratislava a na novučičkom Tehelnom poli ho dokonca čaká premiéra. „Doteraz som proti Slovanu hral iba raz. Bolo tak v roku 2019, keď sa mi s ním so Senicou podarilo remizovať. Určite by som nebol proti, keby sme bodovali opäť,“ smeje sa obranca, ktorý prišiel do Michaloviec v lete po ukončení spolupráce s českou Zbrojovkou Brno. „Určite to bude pre mňa niečo špecifické. Prvýkrát bude hrať na Tehelnom poli. Nechcem ale z toho robiť niečo veľké,“ pokračuje Juraj Kotula.

 

Bratislavský Slovan sa v týchto dňoch dostal do pohody. Po jeho utorkovej remíze s gibraltárskym Lincoln Red Imps 1:1 je jasné, že si na jeseň zahrá v skupine európskeho pohára. Buď to bude v Európskej lige, alebo v Konferenčnej lige. O všetko rozhodnú zápasy s gréckym Olympiakosom Píreus. „Predpokladám, že tréner Weiss bude nejakých hráčov šetriť, čo môže byť naša výhoda. Na druhej strane, má široký káder a tí hráči, ktorí dostanú šancu proti nám sa môžu chcieť ukázať, že patria do zostavy. My sa ale v prvom rade musíme sústrediť na seba a podať taký výkon, ktorý nám dá šancu na úspešný výsledok,“ uzatvára debatu michalovský zadák.

 

Aktuálny slovenský majster je špecifickým súperom aj pre ďalšieho michalovského obrancu Matúša Vojtka. Súčasný kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov zažil ligový debut práve proti „belasým“. Stalo sa tak ešte v auguste roku 2017, kedy mal odchovanec michalovského futbalu iba sedemnásť rokov. „Na tento zápas nezabudnem asi nikdy,“ smeje sa Matúš Vojtko, pre ktorého sú zápasy so Slovanom o to špecifickejšie. „Samozrejme, že áno. Aj teraz nás nič ľahké nečaká. Určite tam ale nepôjdeme v odovzdanej nálade. Body rozdávať nechceme! Slovan je v laufe. Na druhej strane, určite dôjde k nejakej rotácii v zostave a niektorí hráči proti nám hrať nebudú. Nemôžu totiž hrať jedenásti štyri zápasy za dva týždne.“

 

Pre odchovanca michalovského futbalu je sobotňajší zápas o to prestížnejší, že po ňom pokukuje práve Slovan Bratislava. Že je v hľadáčiku majstra sa v kuloároch povráva už dlhšie. „Taktiež som niečo začul, ale s tým sa treba obracať skôr na kluby, či môjho manažéra. Čo viem, záujem z ich strany je, stále som však hráčom Michaloviec a chcem tu v každom zápase odovzdať maximum,“ zdôrazňuje Matúš Vojtko, ktorý pre tento fakt v sobotu zvýšenú motiváciu mať nebude. „Slovan je aktuálnym majstrom, najlepším klubom na Slovensku a to už je zvýšenou motiváciou.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.08.2021 13:47:02 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.