files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prehra MFK Zemplín na pôde majstra

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v zápase štvrtého kola Fortuna ligy na Tehelnom poli s aktuálnym majstrom ŠK Slovan Bratislava 1:3. Jediný michalovský gól strelil Takuto Ošima, ktorý odpovedal na vedúci gól Čavriča. V druhom dejstve ale najskôr striedajúci Weiss z pokutového kopu dostal Slovan do vedenia a ďalší striedajúci Zmrhal definitívne rozhodol. Zverenci trénera Miroslava Nemca tak prehrali tretí ligový duel v rade. Najbližšie sa predstavia doma, keď budúcu sobotu o 18.00 hod. privítajú nováčika súťaže z Liptovského Mikuláša.

Michalovčania začali na Tehelnom poli zle. Uplynula iba jedna minúta a brankár Kožuchar už musel vyťahovať loptu zo siete, keď ho po dlhom pase za obranu preloboval Aleksandar Čavrič. Pre srbského krídelníka to bol už šiesty gól vo vzájomných zápasoch. Taktika neinkasovať na pôde aktuálneho majstra čo najdlhšie sa tak rozsypala ako domček z karát a hostia sa museli vyťahovať čoraz viac. A mohli sa dokonca dostať aj do šancí. Najskôr Žofčák nepotrestal zaváhanie brankára Chovana a potom sa po peknej kombinácii nedostal k strele Kanu. V štrnástej minúte vyhral Ošima súboj s Vernonom a utešenou bombou vyrovnal na 1:1. Michalovčania sa po vyrovnaní opäť zasunuli a umne bránili svoju polovicu ihriska. Navyše, hrozili aj na súperovej polovici, kde bol aktívny hlavne Wisdom Kanu. Aj kvôli ich aktívnej hre sa favorit nedostával do súvislejšieho tlaku a prvý polčas tak skončil síce prekvapivou, no zaslúženou remízou.

Tréner Slovana Vladimír Weiss starší poslal po prvom polčase na ihrisko až troch nových hráčov, keď ofenzívu posilnili jeho syn Vladimír mladší, Henty a Strelec. V 48. minúte Henty nastrelil v pokutovom území ruku Filipa Vaška a hlavný arbiter Dohál bol neoblomný. Z pokutového kopu poslal domácich do vedenia ďalší striedajúci hráč Vladimír Weiss. Hostia sa nevzdávali. V sedemdesiatej minúte mohlo byť rozhodnuté. Najskôr Kožuchar vytlačil strelu Strelca na rohový kop, potom Lichého strela išla tesne vedľa jeho brány. O štyri minúty neskôr však predsa Slovan navýši svoje vedenie. Najskôr sa v trme-vrme v pokutovom území nedostali Michalovčania k lopte a hneď z brejku na opačnej strane presne mieril Zmrhal.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1)
Góly: 2. Čavrić, 50. Weiss (pok. kop), 74. Zmrhal – 14. Oshima.
Žlté karty: 22. Artabe, 49. Vaško, 90. Trusa.
Rozhodovali: Dohál - Hancko, Košecký.
Divákov: 2580.
ŠK SLOVAN: Chovan – Hrnčár, Kashia, Križan, De Marco – Mustafič (46. Weiss mladší) – Čavrič (81. Pauschek), Rabiu, Lichý, Dražić (46. Strelec) – Ratão (46. Henty, 64. Zmrhal)
MFK ZEMPLÍN: Kožuchar - Kotula, Artabe, Vaško, Vojtko - Ranko, Neofytidis, Begala (73. Magda) - Žofčák (66. Trusa), Kanu (73. Popovits), Ošima.



Uverejnené: 14.08.2021 20:00:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.