files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat fanúšika na tribúny si užili

Tretí týždeň prípravy na ľade odštartovali v pondelok hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí už majú za sebou aj jeden prípravný duel, v ktorom minulý štvrtok zdolali na svojom ľade Prešov 3:1.

„Bol to typický prípravný zápas,“ rozhovoril sa jeden z dvoch asistentov hlavného trénera Tomeka Valtonena Juraj Faith. „Vyskytlo sa veľa vecí, ktoré by sme v budúcnosti nechceli vidieť, je však iba začiatok prípravy. Videli sme aj pozitíva. Pre nás je pozitívum víťazstvo a ešte väčším pozitívom návrat diváka na tribúnu. Konečne po roku si hráči mohli užiť jeho hlasivky. Hokej a celkovo šport bez diváka nemá veľký význam. Pre hráčov je to podpora, pre klub potrebné financie, ktoré divák prináša a pre sponzorov možnosť dať do športu viac peňazí. Ja už som sa niekoľkokrát vyjadril, že som rád, že už hokej aktívne nehrám. Bez divákov sa totiž ťažko motivuje. Je to pre hráčov samozrejme práca, no určite nie je jednoduché hrať pred prázdnym hľadiskom.“

Štvrtkový duel si užili aj hráči. Napríklad Jakub Suja hral pred michalovským obecenstvom prvýkrát. „Diváci boli fantastickí. Všetci veríme, že to tak bude aj v ďalších dueloch, ktoré nás čakajú tento týždeň v rámci turnaja a takisto aj počas sezóny,“ nadväzuje Suja, ktorý bol vo štvrtok kapitánom tímu. Zastúpil tak Vladimíra Mihálika, ktorý sa na zápas díval iba z tribúny a kapitánska páska mu chutila. „Až tak, že rozmýšľam, že ju už Vladovi nevrátim,“ smeje sa Jakub Suja a následne už vážne dodáva. „Vlado je náš kapitán a určite mu táto funkcia patrí. Nikto mu ju brať nechce. Bolo to tak iba na jeden zápas a keď bude hrať, určite bude mať na drese kapitánske céčko.“ Práve Suja bol jedným z troch strelcov, ktorí sa presadili proti Prešovu. Svoje gólové účty si v Michalovciach otvorili Roman Žitný a aj odchovanec hokeja od Laborca Lukáš Lačný, ktorý do Michaloviec prišiel v závere vlaňajšieho prestupového obdobia. „Musím hlavne poďakovať Samovi Chalupovi, ktorý mi parádne prihral,“ smeje sa iba dvadsaťročný michalovský útočník, ktorý sa tešil z vlaňajšieho bronzu a predtým aj z historického mládežníckeho úspechu, keď bol v roku 2016 členom dorastu, ktorý postúpil do Extraligy. Ďalšie úspechy s michalovským hokejom chce aj v tejto sezóne. „Káder je síce nový, no je v ňom veľa mladíckej dravosti a rýchlosti. Určite budeme trápiť všetkých súperov v lige,“ sebavedomo zdôrazňuje Lačný.

Zápas s Klagenfurtom o dve hodiny skôr

Ďalšie prípravné zápasy odohrajú Michalovčania tento týždeň v rámci turnaja, ktorý organizujú spoločne s Košičanmi. Premiérového Eastern Cupu sa zúčastní šesť tímov. Okrem usporiadajúcich Michaloviec a Košíc, kde sa odohrajú skupiny, to bude aj Slovan Bratislava a rakúsky Klagenfurt v michalovskej skupine a DVTK Miškovec so slovinskou Ľubľanou v košickej skupine. V programe zápasov nastala jedna zmena. Sobotňajší duel Michaloviec s Klagenfurtom sa odohrá už od 16.00 hod. Organizátori tým vychádzajú v ústrety fanúšikom futbalu, keďže od 18.00 hod. sa začína duel MFK Zemplín s Liptovským Mikulášom. Divák si tak môže vychutnať oba zápasy.

Skupina Michalovce:  HK Dukla Ingema Michalovce, HC Slovan Bratislava, EC Klagenfurt KAC
Skupina Košice: HC Košice, DVTK Jegesmedvék Miškovec, HK SŽ Olimpija Ľubľana

Rozpis zápasov
Štvrtok 19. august
HC Košice - HK SŽ Olimpija Ľubľana (16.00 hod., Košice)
HC Slovan Bratislava - EC Klagenfurt KAC (17.30 hod., Michalovce)

Piatok 20. august
HC Košice - DVTK Jegesmedvék Miškovec (16.00 hod., Košice)
HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava (17.30 hod., Michalovce)

Sobota 21. august
DVTK Jegesmedvék Miškovec - HK SŽ Olimpija Ľubľana (Košice, 17.30 hod.)
HK Dukla Ingema Michalovce - EC Klagenfurt KAC (16.00 hod., Michalovce)

Nedeľa 22. august
EC Klagenfurt KAC - HK SŽ Olimpija Ľubľana (14.00 hod., Michalovce)
HC Košice - HC Slovan Bratislava (14.00 hod., Košice)
HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec (17.00 hod., Michalovce)

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.08.2021 17:31:34 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.