files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prekonal Stocha, na Rendlu mu chýbal deň. Verí v prekonanie Káčera

V zápase piateho kola najvyššej futbalovej Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce a MFK Tatran Liptovský Mikuláš (2:1) tesne pred uplynutím riadneho hracieho času poslal tréner domácich Miroslav Nemec za útočníka Mateja Trusu na ihrisko ďalšieho ofenzívneho hráča Zorana Záhradníka. Ten sa zaradil ihneď na druhé miesto v histórii Fortuna ligy, keď na duel nastúpil vo veku šestnásť rokov a dva dni. Iba deň mu chýbal, aby vyrovnal Andreja Rendlu a dva dni, aby sa stal historicky najmladším hráčom, ktorý nastúpil v najvyššej súťaži.

Michalovský útočník iba vo štvrtok dovŕšil vek šestnásť rokov, čo je podmienkou štartu vo Fortuna lige. Pri svojom prvom štarte v najvyššej súťaži mal šestnásť rokov a dva dni, čím dorovnal ex-Žilinčana Jakuba Vojtuša na druhom mieste rebríčka. Na štvrté miesto zosunul Miroslava Stocha, ktorý debutoval vo veku šestnásť rokov a sedemnásť dní. „Teraz je mi to trošku ľúto, že som sa nenarodil o dva dni skôr a nie som tak na prvom mieste. Čo už, zápas sa hrať skôr nemohol,“ smeje sa michalovský útočník.

Na prvom mieste tak ostal Andrej Rendla, ktorý si svoj prvý štart vo Fortuna ligy pripísal v čase šestnásť rokov a jeden deň. „Jemu to vyšlo s debutom skôr. Viac mu prialo aj šťastie, keďže mali zápas o deň skôr ako my. Určite sa raz nájde niekto, kto ho prekoná a zažije debut presne na svoje šestnáste narodeniny. Prekonáva sa to ale ťažko, keďže potrebuje aj šťastie v dňoch. On ho mal viac. Čo už, snáď sa stanem najmladším strelcom,“ pokračuje Záhradník. Na to ešte má čas, veď aktuálne je na prvom mieste ďalší bývalý hráč Žiliny Miroslav Káčer, ktorý premiérovo skóroval vo veku šestnásť rokov a 162 dní. „Urobím maximum, aby sa mi ho podarilo prekonať,“ sebavedomo pokračuje Záhradník.  

Jedno prvenstvo aktuálne reprezentant do sedemnásť rokov má. Stal sa historicky najmladším hráčom, aký vybehol v drese MFK Zemplín v najvyššej Fortuna lige. Tento rekord patril doteraz Adam Grigerovi, ktorý nastúpil vo veku šestnásť rokov 4 mesiace a 23 dní na duel prvého kola lanskej sezóny proti Spartaku Trnava (0:2). Rovnako ako on, teda vo veku šestnásť rokov a dva dni debutoval v michalovskom drese, ešte v druhej lige v roku 2012 súčasný slovenský reprezentant Jakub Hromada. „To som ani nevedel. Dúfam, že sa mu vo svojej kariére aspoň vyrovnám a takisto si zahrám v poprednom európskom klube, či v slovenskej mužskej reprezentácii. Takisto som rád, že som sa dostal do spoločnosti ako Andrej Rendla, či Jakub Vojtuš, ktorí hrali, či hrajú v zahraničí. Dokonca som predbehol aj Miroslava Stocha, ktorý patril k lídrom reprezentácie a dobre si pamätám aj na jeho gól Španielom,“ reaguje talent michalovského a slovenského futbalu.

Vlani druhého najlepšieho strelca súťaže U16 vytiahli do prvého tímu tréneri Miroslav Nemec a Marek Ondrík na začiatku letnej prípravy. Michalovčania urobili všetko preto, aby bol Záhradník v sobotu v čase, kedy má za sebou splnenú podmienku dovŕšenia šestnástich rokov, aspoň na lavičke náhradníkov. „Dohoda bola taká, že v prípade, keď to bude možné, pôjdem na ihrisko. Viedli sme 2:0, tak to asi možné bolo a ja trénerom ďakujem, že mi dali šancu aspoň na tých pár minút, čo som bol na ihrisku,“ zdôrazňuje Zoran Záhradník a tréner Marek Ondrík pridáva. „Nebola to naša priorita, tou bolo víťazstvo. Vyplynulo to z priebehu zápasu. Zoranovi k debutu gratulujeme a všetci veríme, že mu to pomôže v ďalšej kariére a že bude na sebe makať, aby tých šancí bolo viacej. Ide o veľký talent nielen michalovského, ale aj slovenského futbalu. Musí však na sebe pracovať a keď sa tak stane, má šancu sa presadiť nielen na Slovensku,“ podotýka na adresu svojho hráča Marek Ondrík.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.08.2021 08:50:02 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.