files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠK Iuventa po týždni opäť na medailovej pozícii

Druhý kvalitne obsadený medzinárodný turnaj v rade absolvovali v závere tohto týždňa hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Zverenky trénera Jana Beňadika sa zúčastnili Dunajského pohára v maďarskom Váci, kde sa okrem nich predstavili traja účastníci najkvalitnejšej ligy sveta, najvyššej maďarskej súťaže.

Michalovčanky sa v semifinále stretli s vlani štvrtým tímom maďarskej ligy a účastníkom Európskej ligy, domácim Vác NKSE. Ten ich poriadne vyškolil, keď zvíťazil o devätnásť gólov 43:24. Dvanásťnásobný slovenský majster si všetko vynahradil v súboji o tretie miesto, v ktorom zdolal nováčika maďarskej ligy Vasas SC 35:28. Obsadil tak tretie miesto a nadviazali na druhú priečku z minulého týždňa, ktorú získali na kvalitne obsadenom turnaji Stadtwerk Cup vo švajčiarskom St. Gallene. Víťazom Dunajského pohára sa stal Vác, ktorý vo finále zdolal MTK Budapešť 32:30. Michalovčanky nasledujúci týždeň čaká konfrontácia na pôde nováčika MOL ligy Ruchu Chorzów, ktorý vedie Michalovčan Vít Teleky.

Výsledky piatok 20. augusta
Vác NKSE – MŠK Iuventa Michalovce 42:23 (23:12)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Štefaniková 3, Holejová 4, Bajčiová 1, Popovcová 1, Radovičová, Trifunovičová, Rebičová 1, Vagaská, Ryšánková, Wollingerová 2, Dvorščáková 4, Trúnková 2, Godečová 5, Dulinová.

Ján Beňadik (tréner MŠK Iuventa): „Je to pre nás sklamanie po všetkých stránkach. Bohužiaľ, dnes nám nevyšlo nič a súper so svojou vysokou efektivitou nás za všetko trestal. Keď sme sa aj v útoku presadili, častokrát sme pohoreli na brankárke. Počas celého duelu sme sa nevedeli skonsolidovať v defenzíve a nemali sme tak nárok ovplyvniť dej zápasu. Verím, že proti Vasasu ukážeme inú tvár. Potom môžeme pomýšľať na to, aby sme boli úspešní.“

MTK Budapešť – Vasas SC 45:32

sobota 21. augusta
Zápas o 3. miesto: MŠK Iuventa Michalovce – Vasas SC 35:28 (14:13)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Štefaniková, Holejová 3, Bajčiová 2, Popovcová 2, Radovičová 7, Trifunovičová 2, Rebičová 3, Vagaská, Ryšánková, Wollingerová 5, Dvorščáková 1, Trúnková 2, Godečová 8, Dulinová.

Jan Beňadik (tréner MŠK Iuventa): „Som rád, že sme sa po nepríjemnej prehre skonsolidovali a podali ďaleko komplexnejší výkon. V defenzíve sme boli dôraznejší. Viac sme pomohli brankárkam, ktoré nám to vrátili výborným výkonom. Hlavne v druhom polčase sme boli v ofenzíve efektívni a to rozhodlo o našom víťazstve.“

Finále: Vác NKSE – MTK Budapešť 32:30

Celkové poradie na Dunajskom pohári
1. Vác NKSE
2. MTK Budapešť
3. MŠK Iuventa Michalovce
4. Vasas SC



Uverejnené: 22.08.2021 11:41:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.