files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nájde Dukla náhradu za Nuutinena? Žitný s Regendom si na jeho pozíciu trúfajú!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce majú za sebou domáci turnaj, na ktorom ukázali dve tváre. Najskôr tú horšiu, keď proti Slovanu Bratislava sa nevedeli chytiť celý duel a zaslúžene ťahali za kratší koniec (1:5). Vo zvyšných dvoch vystúpeniach už ale ukázali aj svoje kvality. Rakúsky Klagenfurt zdolali hladko 7:3, maďarský Miškovec rozobrali 5:1 a skončili tak na treťom mieste.

Zo štrnástich gólov až polovicu z nich zaznamenali dvaja útočníci Roman Žitný a Pavol Regenda. Odchovanec michalovského hokeja mieril presne trikrát, Žitný zaznamenal dokonca o gól viac. Po oznámení správy, že v Dukle hľadajú náhradu za očakávané ofenzívne eso Mikka Nuutinena sa vynára aj otázka, či ju nebudú hľadať vo vlastných radoch? „Ako... Som tu,“ smeje sa Roman Žitný, ktorý po dva góly zaknihoval proti Klagenfurtu aj Miškovcu. „Určite nám chýbať bude. Rátalo sa s ním na pozíciu lídra. Jeden hráč ale tím nerobí a keď budeme hrať kolektívne, určite to bude z našej strany lepšie a lepšie,“ pokračuje Roman Žitný.

Keď k tomu prirátame aj gól v premiére proti Prešovu, Žitný strelil v štyroch dueloch za Michalovce päť gólov. „Určite som až takúto streleckú produktivitu neočakával, no som rád za to, že mi to tam padá. Góly ma tešia, no tešia ma o to viac, že pomohli k naším víťazstvám a ani naša hra nebola v posledných dvoch zápasoch, naproti duelu proti Slovanu, iná,“ zdôrazňuje útočník, ktorý po Košiciach, Slovane Bratislave a Nitre oblečie v Extralige dres aj Michaloviec. Mimochodom, pamätá si na takúto produktivitu v príprave? „V seniorskej kariére nie. V mládeži som takéto pasáže už mal. Budem len rád, keď mi to tam bude padať aj naďalej. Veľmi rád preberiem aj úlohu lídra, keď nastane taká situácia,“ dodáva Žitný.

 

V dobrom svetle sa prezentoval aj odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda. Toho tréneri využívali vo všetkých činnostiach, v hre v rovnovážnom stave, ale aj v presilovkách či oslabeniach. „Som veľmi vďačný za ten priestor na ľade, ktorý dostávam. Budem sa to snažiť trénerovi oplácať aj v ďalších zápasoch, ktoré budeme hrať,“ poznamenal 21-ročný už aj slovenský seniorský reprezentant. Regendu teší, že v troch dueloch Eastern Cupu strelil tri góly, no svoju pozíciu nepreceňuje. „Ako som povedal, dostal som veľa priestoru na ľade. Navyše, moje góly nie sú iba moja zásluha, ale aj zásluha hráčov, čo boli so mnou na ľade a na góly mi prihrali,“ pokračuje Pavol Regenda. K minimálne polročnej strate Nuutinena sa vyjadril aj talent michalovského hokeja. „Určite je to strata, keďže by nás Miko zrejme gólovo ťahal, keby tu bol. Teraz je len na nás, ako sa s tým vysporiadame. Musíme to jednoducho potiahnúť aj bez neho.“

 

Michalovčania sa nakoniec na domácom turnaji vyhrabali z najhoršieho. Po prehre so Slovanom zdolali rakúsky Klagenfurt (7:3) aj maďarský Miškovec (5:1) a obsadili tretie miesto, hneď za neporazenými Slovanom Bratislava a Ľubľanou. „Určite sme radi aj za toto umiestnenie. Zápas so Slovanom nám nevyšiel. Ukázalo sa, že oni sú v príprave ďalej ako my. Už budúci týždeň ich čakajú zápasy Ligy majstrov. Za sebou mali asi päť prípravných duelov, my iba jeden, čo sa prejavilo. V ďalších dvoch zápasoch to už bolo z našej strany lepšie. Zdolali sme Klagenfurt, aj Miškovec a urobili sme si lepšiu náladu, ako bola v piatok,“ zdôraznil Pavol Regenda a na jeho slová nadviazal aj Roman Žitný. „Aj ja to hodnotím pozitívne. Odohrali sme tri kvalitné zápasy, ktoré nám určite pomôžu. Najťažší bol zápas so Slovanom. Nehrali sem v ňom to, čo sme hrať mali. Po zápase sme si v šatni spolu sadli, niečo si povedali a v ďalších dueloch to už bolo z našej strany lepšie. Verím, že sa budeme zlepšovať aj naďalej a budeme sa prezentovať kolektívnymi výkonmi, tak ako proti Klagenfurtu a Miškovcu.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.08.2021 11:05:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.