files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dve víťazstvá Iuventy v Chorzówe

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v dvojzápase na pôde nováčika MOL ligy, poľského RPR Ruch Chorzów najskôr tesne 24:23 a potom o dvanásť gólov 33:21. Pre Michalovčanky to bol už v poradí deviaty a desiaty zápas v rámci prípravy na novú sezónu. Zatiaľ v nej majú bilanciu sedem výhier a tri prehry. Generálku absolvujú budúci štvrtok na ihrisku maďarskej Kisvárdy, hneď na to v sobotu ich čaká prvý duel MOL ligy, v ktorom o 17.30 hod. privítajú český Hodonín.

Tréner Jan Beňadik mohol v dvojzápase využiť každú jednu hráčku, okrem zranenej Lívie Klučkovej. Tentoraz mu chýbala aj doterajšia najlepšia strelkyňa, čiernohorská pivotka Ivana Godečová. Naopak, k dispozícii už druhý týždeň po sebe má slovenskú reprezentantku, ľavé krídlo Martinu Popovcovú, ktorá sa vystrábila z dvoch operácii ramena a prvé zápasy v Chorzówe po skoro ročnej pauze odohrala aj spojka Helena Ryšánková. Tá sa pre zmenu vystrábila z operácie kolena.

KPR Ruch Chorzów - MŠK Iuventa Michalovce 23:24 (14:14)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Štefaníková 3, A. Holejová 1, Bajčiová 4, Popovcová 4, Rebičová 1, Trifunovičová 1, Radovičová 3, Vagaská, Ryšánková 3, Wollingerová, Dvorščáková, Trúnková 3, Dulinová 1.

Tréner Jan Beňadik: “Naša výsledková ambícia bola iná, ako je konečný výsledok. Spokojný môžem byť akurát so zvládnutým záverom a defenzívou v druhom polčase. Chýbala nám väčšia efektivita v útočnej fáze. Do štvrtkového stretnutia sa musíme zlepšiť.”

RPR Ruch Chorzów - MŠK Iuventa Michalovce 21:33 (9:17)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Štefaníková 2, A. Holejová 2, Bajčiová 3, Popovcová 4, Rebičová 4, Trifunovičová 2, Radovičová 2, Vagaská 1, Ryšánková 4, Wollingerová 1, Dvorščáková 1, Trúnková 6, Dulinová 1.

Tréner Jan Beňadik: „V odvetnom zápase sme sa prezentovali ďaleko lepšou defenzívou. Od toho sa odvíjal zápas a naše vysoké víťazstvo. Parádne nám vyšiel prvý polčas, ktorý sme vyhrali o dvanásť gólov. Práve tam sme položili základ výhry. V stredu sme to trošku nezvládli preto, že v Maďarsku sme hrali na 70 útokov, zatiaľ, čo včera na päťdesiat. Dievčatá boli nervózne, zbrklo zakončovali. Teraz sme hrali podstatne inak, účelnejšie. Zahrala si každá jedna hráča skoro celý polčas. Výnimkou bola akurát Dulinová, ktorá sa vracia po zranení a hrala trošku menej. Dvojzápas v Chorzówe hodnotím kladne. Potrebovali sme odohrať aj takéto zápasy, keďže nám chýba prax. Do štartu sezóny sa ešte predstavíme v Kisvárde a potom nás po Hodoníne čakajú náročné zápasy, na ktoré sa takisto musíme dobre pripraviť.“

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 26.08.2021 14:48:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.