files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Manažér Dukly Aittola: Regenda ostáva našim hráčom, Réway k nám nejde

V posledných dňoch sa na sociálnych sieťach opäť rozvírila debata okolo michalovskej Dukly Ingema. "Zaručené informácie" hovoria o príchode Martina Réwaya, ale aj o odchode miláčika publika a odchovanca michalovského hokeja Pavla Regendu. Zakladajú sa na pravde?

Vlani bronzový medailista v najvyššej extralige musí momentálne hľadať náhradu za fínskeho útočníka Mikka Nuutinena. Ako je známe, najproduktívnejší legionár vlaňajšieho play-off nakoniec do Michaloviec kvôli zdravotným problémom nepríde, keďže bude pauzovať minimálne pol roka. Vedenie klubu sa momentálne obzerá po jeho náhrade. V pondelok sa Dukle upísal jeho krajan Antti Erkinjuntti, ktorý v Michalovciach pôsobil aj v minulej sezóne. Nie je to však priama náhrada za Nuutinena, keďže kontakt s ním mal klub už dlhšie. „S Anttim sme boli v kontakte od konca minulej sezóny. V momentálnej situácii som veľmi šťastný, že sme sa dohodli. Antti prináša do šatne veľa skúseností a vodcovstva, čo určite pomôže naším mladším hráčom. Je efektívny aj na ľade a robí náš tím lepším. Nevidím ho ako priamu náhradu za Mikka, ale Antti prináša niektoré aspekty, ktoré sme s Mikkom stratili,“ poznamenal na margo angažmánu 35-ročného útočníka športový manažér Dukly Ingema Elmo Aittola.

Manažér Dukly Elmo Aittola reaguje na viaceré špekulácie okolo tímu.

Toho sme sa opýtali aj na ďalšie veci týkajúce sa fínskeho ostrostrelca Nuutinena. Aj Michalovčania vraj ostali v šoku, keď sa dozvedeli o jeho zdravotných ťažkostiach. „O jeho zdravotných problémoch som sa dozvedel v druhej polovici leta, teda krátko pred začiatkom našej prípravy,“ vyvracia Aittola fámy, že o Nuutinenových zdravotných problémoch sa vedelo dlhšie. „Nie som lekár, takže sa k tomu vyjadrovať nechcem a nemôžem sa vyjadrovať ani o zdravotnom stave hráčov. Starám sa iba o to, či zdravotný stav hráčom dovoľuje podávať stopercentné výkony a čo sa týka zdravotného stavu hráčov, dôverujem profesionálom, ktorí na to majú vzdelanie. Počas druhej polovice leta som mal informácie o jeho situácii, ale bolo lepšie počkať, kým správy nebudú stopercentné. Keď sme ich dostali, ihneď sme informovali verejnosť o tom, že musí pol roka pauzovať,“ pokračuje fínsky športový manažér Dukly. Podľa jeho ďalších slov, vedenie klubu stále hľadá náhradu za Nuutinena, ktorý mal byť lídrom michalovskej ofenzívy. „Samozrejme, hľadáme hráča, ktorý by ho nahradil, ale je to aj o celkovom obraze a dynamike tímu. Stále máme dvoch zahraničných hráčov na try-oute, s ktorými sme spokojní, ale samozrejme trh s voľnými hráčmi neustále sledujeme,“ reaguje Aittola. Po splnení si reprezentačných povinností v kvalifikáciách o postup na olympijské hry sa do tímu vrátil nielen masér slovenskej reprezentácie Marek Jenčík, ale aj francúzsky obranca Pierre Crinon a poľský útočník Dominik Pas. Na try-oute neuspeli obranca Sebastián Droppa a útočník Ondrej Rybnikár, s ktorými sa v Michalovciach rozlúčili. Dodajme, že po príchode Erkinjunttiho má tréner Valtonen aktuálne k dispozícii deväť legionárov. Hrať v ligových zápasoch však môžu iba siedmi. 

 

Pavol Regenda podľa Aittolových slov ostáva verný farbám s líškou na hrudi.

No a poďme k zákulisným informáciám, ktoré sa šírili počas minulých dní. Podľa nich mal do michalovskej Dukly namierené útočník Martin Réway naposledy pôsobiaci v Košiciach a v rámci veľkého trejdu sa do bratislavského Slovana mal sťahovať Pavol Regenda. „Pokiaľ viem, Martin Reway je stále hráčom Košíc a ja sa veľmi nerád vyjadrujem k hráčom, ktorí majú zmluvu inde. Nie je to skutočne profesionálne, ale všetky tieto fámy odniekiaľ začínajú a šíria sa ako lesný požiar. Nie som z toho nadšený, pretože keď sa začínajú spomínať konkrétne mená našich hráčov, môže to mať vplyv aj na nich a ich výkonoch,“ vyvracia „už potvrdené informácie“ Aittola a vzápätí dodáva. „Všetky klebety o výmene sú nepravdivé a nemali sme o tom ani žiadnu debatu. Nie je profesionálne viac komentovať fámy o jeho situácii v Košiciach. Dúfam, že sa o tejto výmene už nebudú šíriť klamstvá. Paľo Regenda nikam nejde. Je dôležitou súčasťou nášho hokejového klubu a michalovským odchovancom. Fámy sú fámy, ale pravdou je, že je šťastný, že môže hrať doma a že sa môže ako hráč naďalej vyvíjať v Michalovciach.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 31.08.2021 17:43:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.