files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhý najlepší štart vo Fortuna lige

Letné prestavby kádra, odchody prevažujúce nad príchodmi, či chytanie súperov za chvost. Všetko to sme museli počúvať pri výkonoch a výsledkoch futbalistov MFK Zemplín Michalovce do prvej reprezentačnej prestávky, ktorá je vždy začiatkom septembra. Michalovčania sa zakaždým pohybovali na spodných priečkach v tabuľke. V lete ale nastala zmena filozofie klubu. Káder sa stabilizoval už počas letnej pauzy a ozývali sa aj hlasy, že v septembri už nebudú žiadne zmeny. My sme sa pozreli na to, ako stáli Michalovčania pred predošlými prvými reprezentačnými pauzami.

Najlepšie s ôsmimi bodmi

Zemplínčania zakaždým nemali dobré štarty. V prvej šestke dokonca neboli po prvých piatich, šiestich, ši siedmych kolách ani raz... Najbližšie k tomu boli v sezóne 2016/17, kedy im s ôsmimi bodmi patrilo siedme miesto. Mimochodom, tento bodový zisk je najlepším pred repre pauzou. V tejto sezóne zaznamenali druhý najlepší štart (rovnako ako v sezóne 2017/18), keď v úvodných šiestich kolách si na svoje konto pripísali sedem bodov za dve víťazstvá a jednu remízu. S týmto ziskom im patrí ôsme miesto, iba s dvojbodovou stratou na štvrtý Trenčín, ktorý ich nedávno zdolal na ich pôde a celkom solídne skóre 8:9. V prípade, keby body ostali doma, na štvrtom mieste sú práve Michalovčania...

Po druhýkrát začali víťazstvom

Poďme si priblížiť štart Zemplínčanov v tejto sezóne. Začali parádne, keď v prvom kole pred vlastnými divákmi skolili vicemajstra DAC Dunajská Streda 4:1! Potom ale prišli tri nepríjemné prehry v rade. Najskôr v Žiari nad Hronom (0:2), kde neboli horším tímom, potom domáce zakopnutie s Trenčínom (1:2), kde zase inkasovali po vlastných chybách. Prehra v Bratislave so Slovanom 1:3 sa čakať aj dala, hoci, po prvom polčase bol stav vyrovnaný. Nepríjemnú sériu preťali v piatom kole domácim víťazstvom 2:1 nad Liptovským Mikulášom a krátko pred repre pauzou získali aj prvý bod vonku, keď remizovali 0:0 v Ružomberku. Apropo, práve Ružomberok bol ich najčastejším súperom v poslednom kole pred reprezentačnou prestávkou. Štarty v predošlých sezónach si priblížime v nasledujúcich riadkoch...

Sezóna 2015/16

Michalovčania platili vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou nováčikovskú daň. Vedenie klubu sa totiž rozhodlo ísť do Fortuna ligy prevažne s kádrom, ktorý si postup vybojoval. Hráčom chýbali skúsenosti a na to doplácali na ihrisku. Po troch úvodných prehrách doma s Trenčínom a v Skalici či Podbrezovej prišlo víťazstvo 2:0 nad Zlatými Moravcami. Potom ale prišli ďalšie tri prehry. Nepríjemnú sériu zastavili Michalovčania v Ružomberku, kde remizovali 2:2. Paradoxne, pod Čebraťom remizovali pred repre pauzou aj v tejto sezóne. Cez prestávku prišlo k posilneniu kádra, ktorý vystužil aj skúsený brankár Marián Kelemen a body postupne začali pribúdať.

Bilancia do reprezentačnej prestávky: 7 zápasov, 1 výhra, 1 remíza a 5 prehier, skóre 7:16, 4 body.

Sezóna 2016/17

Po góloch dvoch nových posíl Igora Žofčáka s Dávidom Škutkom získali Zemplínčania v prvom kole skalp majstrovského Trenčína (2:1). Mimochodom, bol to prvý zápas Antona Šoltisa ako hlavného kormidelníka tímu. Jeho zverenci bodovali aj v druhom kole, keď remizovali na ihrisku nováčika súťaže Prešova (0:0). Kapitulovali až v treťom kole v Senici (2:0). Následne sa im málila domáca bezgólová remíza so Zlatými Moravcami a bolela prehra v Podbrezovej (0:1). Všetko si vynahradili výhrou 1:0 nad Dunajskou Stredou, keď rozhodol Martin Koscelník, ktorý tak pretrhol dlhú sériu bez gólu. A hoci prišla následne vysoká prehra 0:4 v Ružomberku, pred repre pauzou stáli Michalovčania celkom dobre, keď na svojom konte mali osem bodov, no aj nepríjemné skóre 3:8.

Bilancia do reprezentačnej prestávky: 7 zápasov 2 výhry, 2 remízy a 3 prehry, skóre 3:8, 8 bodov.

Sezóna 2017/18

Od sezóny 2017/18 sa v Michalovciach začali uberať cestou stavania kádra za pochodu. Počas letnej prípravy mali tréneri k dispozícii len minimum hráčov, káder postupne dopĺňali v septembri. Na to ale mužstvo doplácalo výsledkami. Navyše, pred touto sezónou sa na ich ploche implentoval vyhrievaný trávnik a prvý domáci duel odohrali až vo štvrtom kole. Dovtedy získali jeden bod v Nitre. Všetko si chceli Michalovčania vynahradiť vo štvrtom kole v domácom zápase s Prešovom. Po góle Rolanda Černáka ale prehrali 0:1 a stále tak boli bez streleného gólu. Ten vsietili až v piatom kole. Podarilo sa to Martinovi Koscelníkovi, ktorý dvoma gólmi zariadil výhrou v Trenčíne. Keď následne Zemplínčania zdolali doma Zlaté Moravce 2:0, pred repre pauzou mali na svojom konte solídnych sedem bodov a prvýkrát aj nie pasívne skóre (4:4).

Bilancia do reprezentačnej prestávky: 6 zápasov, 2 výhry, 1 remíza a 3 prehry, skóre 4:4, 7 bodov

Sezóna 2018/19

Dovtedy najhorší štart do súťaže mali Michalovčania v sezóne 2018/19. Opäť sa prejavila letná choroba, keď tréner Šoltis nemal počas prípravy a ani na začiatku ligy kompletný káder. Ten sa dopĺňal za pochodu. A za pochodu prichádzali aj prehry. V prvých troch zápasoch v Dunajskej Strede (1:4), doma so Slovanom (1:2), aj v Trnave (0:3). Zemplínčania zabodovali až vo štvrtom zápase, keď doma remizovali so Senicou. Následne ale v dohrávke prvého kola nestačili doma na Žilinu (0:1) a prehrali aj v Zlatých Moravciach (0:2). Z posledného miesta ich odlepilo až víťazstvo v siedmom kole s Podbrezovou (2:0), o ktoré sa postarali Peter Kolesár a Martin Regáli. Aj keď mali Zemplínčania pred repre pauzou iba 4 body, paradoxne to bola sezóna, v ktorej zaznamenali obrovský úspech v podobe postupu do nadstavby o titul a krásneho piateho miesta, ktoré doteraz neprekonali.

Bilancia do reprezentačnej prestávky: 7 zápasov, 1 víťazstvo, 1 remíza a 5 prehier, skóre 5:13, 4 body.

Sezóna 2019/20

Aj v sezóne 2019/20 prišiel štart s troma prehrami v rade, keď postupne Michalovčania doma nestačili na Žilinu (0:3), prehrali na Slovane (0:3), aj v Zlatých Moravciach (0:1). V následných troch zápasoch ale bodovali. Zdolali Senicu (3:0), remizovali v Dunajskej Strede (1:1) i doma so Sereďou (1:1). Po prehre 1:2 v Trnave boli nespokojní s výkonom rozhodcov, ale aj s tým, že mali na svojom konte pred prvou repre pauzou iba 5 bodov. Nakoniec ale z toho „vykorčuľovali“ a opäť sa dostali do lepšej šestky.

Bilancia do reprezentačnej prestávky: 7 zápasov, 1 víťazstvo, 2 remízy a 4 prehry, skóre 6:11, 5 bodov.

Sezóna 2020/21

Po dvoch účastiach v prvej šestke prišla poriadna prestavba kádra. Pred sezónou odišlo až trinásť hráčov, čo sa prejavilo samozrejme opäť na výsledkoch. Michalovčania mali veľmi zlý štart a pred repre pauzou boli na tom bodovo, aj so skóre najhoršie zo všetkých sezón. Na úvod podľahli Trnave 0:2, prehrali na Slovane i v Senici a po troch kolách mali na svojom konte 0 bodov, skóre 0:10 a boli na poslednom mieste. Z neho sa odlepili domácim víťazstvom 1:0 nad Zlatými Moravcami, no hneď na to prišla prehra 2:6 v Žiline a pred repre pauzou boli Zemplínčania opäť na poslednom mieste s nelichotivým skóre 3:16...

Bilancia do reprezentačnej prestávky: 5 zápasov, 1 výhra a 4 prehry, skóre 3:16, 3 body.

Suma sumárum. So siedmimi bodmi majú Michalovčania momentálne druhý najlepší štart do sezóny, odkedy sú vo Fortuna lige. Vyrovnali sezónu 2017/18, o jeden bod zaostali za sezónou 2016/17, kedy boli na tom najlepšie. A nebyť domáceho zakopnutia s Trenčínom, mohli mať aj najvyšší počet bodov a najlepšie umiestnenie pred repre pauzou. A aj keď je u trénerov nespokojnosť, zdá sa, že mužstvu môže v tejto sezóne svitať na lepšie časy. Zemplínčania totiž mali zakaždým po prvej reprezentačnej pauze lepšiu fázu, v ktorej bodovali a dá sa to čakať aj v ich najbližších dueloch. Veľa napovedia už úvodné dva, keď privítajú Trnavu a Zlaté Moravce. V prípade bodovania v nich by si v tabuľke veľmi pomohli...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.09.2021 15:09:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.